16.6.18

Rendez-vous subacvatic în Zanzibar (video)

Întreabă-mă care este acea experiență fără de care o vacanță în Zanzibar ar fi de-a dreptul searbădă și am să-ți răspund fără să clipesc: delfinii. Ia aminte, nu vorbim despre o banală croazieră în căutarea delfinilor, timp în care mătăluță n-ai avea altceva de făcut decât să zaci confortabil pe puntea unei ambarcațiuni mai mari sau mai mici, dezmierdat/ă fiind de un pui de briză răcoritoare, așteptând din partea echipajului un semnal, atâta doar, pentru a ieși la înaintare cu camera foto. Nici pomeneală. Ca întotdeauna în călătorii și mai mereu în viață, dacă tânjești după experiențe unice ai a te lupta cu o sumedenie de factori, printre care, în astă situație, se numără marea cea mare și adâncă, valurile ațâțate de vânt și manevrele smucite ale barcagiului și, deloc de neglijat, viteza amețitoare cu care se mișcă - ai ghicit - delfinii!

Experiența nu este pentru oricine, mai cu seamă dacă nu știi cu ce se mănâncă ori dacă nu te simți chiar în elementul tău într-un astfel de mediu, incluzând aici lipsa condiției fizice ori a unor membre zdravene, cât de cât antrenate, care să nu te lase de izbeliște tocmai când lopătezi mai abitir pe urmele vitezomanilor. Și crede-mă că nu exagerez când spun asta, filmulețele de mai jos or părea ele a fi fost floare la ureche dat fiind cât de aproape am avut norocul de-a ne afla de câteva ori în calea delfinilor, însă până ajungi acolo e cale lungă și zbuciumată și nu puțini turiști am văzut care au abandonat demersul din primele clipe.... unde mai pui că a înota slujindu-te de o singură mână - cea în care nu se află aparatul foto, desigur - nu e tocmai ideea oricui de distracție.

Dacă însă, la fel ca noi, ai pe listă în mod regulat tot soiul de activități și sporturi acvatice și nu te sperie încă o mică trântă cu oceanul, îți dau în scris că, odată încununată de succes experiența, ai să o pomenești pe vecie, iar cântul legendar al delfinilor îți va răsuna în urechi cât vei trăi...





















Notă: Filmulețele au fost făcute cu un GoPro (vechitură) și un Nikon AW130 care-ar fi el grozav dacă nu i-ar lipsi cu desăvârșire oareșce calități de-ale vechiturii.


Vezi și:

Snorkelling de excepție în Emirate (înot cu țestoasele și bancurile de sardine)

Să te întreci cu neîntrecuții și să câștigi pierzând (înot cu delfinii a doua oară în Mauritius, pe lângă cele două reprize din Dubai și Zanzibar)



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe