19.5.15

Snorkelling de excepție în Emirate


Oricât de greu ar putea părea de crezut minților încărcate de prejudecăți și neinformate, Emiratele sunt mult mai mult decât o însumare de mall-uri, cafenele, restaurante și recorduri, iar dintre toate activitățile oferite cu generozitate de natură și oameni prin părțile astea zău că shopping-ul ar trebui să se situeze pe ultimul și cel mai neînsemnat loc. 

E drept, dacă pleci urechea la ce îți spun unul și altul în detrimentul trecerii informațiilor prin filtrul propriei rațiuni, s-ar putea să rămâi cu o impresie greșită despre Emirate și celelalte țări din jur. La fel și dacă ajungi aici întâmplător, în trecere, și nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a descoperi și altceva decât îți arată autobuzele turistice ori excursiile axate pe două-trei-zece atracții principale, și acelea stabilite în funcție de gusturile îndoielnice ale unei anumite (și din păcate majoritare) categorii de consumatori.

N-am fost scutită nici eu de păreri avizate, sfaturi binevoitoare și incursiuni (sau mai degrabă excursiuni) superficiale, drept pentru care, acum că locuiesc aici și am nu doar avantajul de a putea explora aceste locuri pe îndelete, ci și pe acela al credibilității datorate dacă nu experienței și termenului de comparație măcar împrejurării obiective de a mă afla în miezul lor zi de zi - țin să îndrept lucrurile și să îți arăt că dincolo de aparențe și judecăți clișeizate există întotdeauna ceva care să merite atenția ta.

Să luăm de pildă snorkelling-ul...













Peștișori colorați și un picior de-al meu... de dragul autenticității :)))
Să vă spun un banc? Ba mai bine vi-l arăt! :P
Bancul de sardine...
... in mijlocul căruia am plonjat...
... si cu care mi-am făcut chiar și-un selfie :D





Țestoasă dormind
Țestoasă căscând un ochi leneș ca să vadă de-s prieten sau dușman (în dreptul peștilor albăstrii)
A hotărât că-s prieten...
... așa că m-a poftit la o repriză de înot!
Și uite-așa am înotat a doua oară cu țestoasele în E.A.U.!
















2 comentarii:

  1. Doamne, cat de frumoase sunt fotografiile! Imi place snorkelingul asa mult! Ma bucur pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa si eu, ma uita Dumnezeu cu orele in apa :P Bine, aici n-am stat chiar atat, mai ales dupa ce am auzit ca e rost si de niscaiva rechini in zona :)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe