31.5.15

Stai la... House Dolphins, Thassos și primești gratis o familie de greci


Acesta nu este un articol despre un hotel. Nici măcar despre o pensiune, deși cuvântul în sine oglindește, chiar dacă destul de palid, realitatea. Acesta este un articol despre o micuță afacere de familie și nesfârșita dragoste pe care doi soți, Nikos și Eleni Psalidas, au zidit-o, pe îndelete, în timp, dar trainic, în căsuța lor pentru oaspeți ridicată la malul mării în Kinira, Thassos. Căsuță pe care, cu gândul la unele dintre cele mai prietenoase și sociabile viețuitoare de pe planetă, au numit-o sugestiv House Dolphins.

Și tare inspirați au mai fost, pentru că House Dolphins - departe de a fi vreun stabiliment de lux cu spa, piscină și restaurante simandicoase - este exact ce caută orice călător nepretențios atunci când părăsește, mai mult sau mai puțin convins, confortul propriei locuințe: un culcuș curat, comod, accesibil ca preț, care să fie deopotrivă o descoperire plăcută dar să nici nu se îndepărteze prea mult de ideea de acasă, un colțișor primitor și liniștit care să îmbie, după caz și dispoziție, la odihnă și izolare sau, dimpotrivă, la socializare și explorare a împrejurimilor.

Împrejurimi care nu-s nici ele de lepădat, una dintre cele mai faimoase plaje ale insulei, Paradise Beach, aflându-se la distanță de nici cinci minute de mers cu mașina. În treacăt fie spus, nu te aștepta să fie chiar o liniște mormântală, mai ales dacă dai năvală în Thassos în plin sezon, odată cu tot puhoiul aferent de turiști. Dacă însă îți amâni venirea până prin septembrie, de pildă, sau chiar un pic mai mult, s-ar putea să ai norocul să ai căsuța toată doar pentru tine, ceea ce vine la pachet cu un bonus de liniște. Cu rezerva de rigoare a... valurilor, pe care știm și eu și tu că nu e chip să le domolească vreun biet muritor după pofta inimii, dar cărora pun pariu că le vei simți lipsa săptămâni bune după ce vei fi ajuns înapoi la tine acasă.

În schimbul unui pumn de bănuți, rămas același de un foarte mare număr de ani (!), te vei bucura de un studio încăpător, cu vedere la mare sau munte, dotat cu balcon, chicinetă cu frigider și diverse ustensile de bucătărie, TV și uscător de păr, aer condiționat și wifi gratuit, iar în grădină de acces nelimitat la binefacerile șezlongurilor, în timp ce îți privești odraslele luând cu asalt locul de joacă. Însă toate astea nu sunt nimic față de ospitalitatea și prietenia arătate de gazde, oricând dispuse să-ți deșerte pe tipsie, pe lângă un pahar de licoare tradițională și niscaiva măsline din producția proprie, secretele cel mai bine păstrate ale insulei: micuțe taverne tradiționale, plaje ferite de vânt și ploi, rețete numai bune de luat acasă pe post de suvenir.

Și acum vin și te întreb. Mergi cumva în Grecia anul acesta? Dacă da, fă bine și stai la House Dolphins, am auzit că au o superofertă - achiziționezi un sejur și primești gratis... o familie de greci!


















Notă: Toate fotografiile sunt de acum 8-9 ani, House Dolphins a trecut prin multe îmbunătăţiri de atunci. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe