7.7.18

Stai la... Alaya Resort, Ubud și n-ai să mai vrei să pleci prea curând


Nu departe de forfota orașului, a pieței și faimoasa pădure peste care s-au înstăpânit, trufașe, maimuțele, tupilat în marea de verdeață a orezăriilor și aproape confundându-se - cu trunchiu-i vânjos de lemn și zidurile-i betonate, îndulcite cu împrejmuiri din bambus - cu armata de palmieri ce o străjuiesc, o oază de seninătate și răsfăț te așteaptă, călătorule, să-i treci pragul. 

Cunoscut sub denumirea profană "Alaya Resort Ubud" și înzestrat cu o sumedenie de atribute și virtuți care îi justifică cu vârf și îndesat încadrarea în tagma lumească a hotelurilor cu multe stele, locul își întâmpină vizitatorii, pe lângă căldura specifică regiunii, cu camere decorate după tipicul balinez și potențate de o multitudine de detalii printre care la rang de cinste stau tavanele înalte cu ventilatoare electrice, pereții împodobiți cu împletituri și reprezentări ale unor scene tradiționale, magnifice walk-in  showers care îți dau impresia că te afli în natură, așternute cum sunt cu un covor de pietricele multicolore din care răsar inspirat ghivece cu plante decorative și flori, și terase largi care se deschid, mai toate, asupra unui bazin zămislit de mâna omului, ale cărui ape azurii se întrec în susur cu foșnetul liniștitor al lanurilor de orez și frunzele mișcate de vânt ale pădurii de palmieri.

Dar asta nu e tot. Complexul e dotat cu centru de spa și relaxare, sală de fitness și recepție deschisă douăzeci și patru de ore, ceaiul de la ora cinci e din partea casei iar în camere vei avea supriza de a găsi zi de zi o selecție atractivă de fructe de prin partea locului, inclusiv deliciosul salak (snake fruit sau fructul memoriei) de care, odată descoperit, nu m-ar mira să-mi pășești pe urme și să te amorezezi lulea. 

Plusuri:

- hotelul este situat la doi pași de Ubud Market, Ubud Palace și pădurea cu maimuțe.

- micul dejun este minunat, în special opțiunea sănătoasă cu omletă din albușuri de ou însoțită de o cohortă de verzituri și legume. Apropo, ca în mai toate locurile exotice și aici dulcețurile de fructe sunt fabuloase!

- internetul e gratuit.

- ceaiul de la ora cinci poate fi comandat și în cameră, la o adică, dacă nu ești în zonă când se servește, noi ne-am bucurat de el seara târziu după lungile hălăduieli prin Ubud și împrejurimi.

Minusuri:

- micul dejun nu este tip bufet, ceea ce-l face mai puțin sățios (în special în condițiile în care comanzi varianta sănătoasă sus-menționată). 

- flexibilitatea personalului lasă de dorit și nici mostră de eficiență, istețime și promptitudine nu sunt chiar toți. 

Per total un hotel pe care îl recomand cu toată încrederea și un loc în care m-aș întoarce cu siguranță dacă mi s-ar arăta ocazia...












0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe