7.10.11

Bird's Eye View over ...Toronto

Dacă ai drum prin Toronto, inevitabil vei fi tentat să urci în CN Tower, turnul de telecomunicații și observație despre care e aproape imposibil să nu fi auzit vorbindu-se la un moment dat. Și chiar dacă nu ai auzit de CN Tower, cu siguranță se va găsi cineva care să te îndrume înspre acolo, pentru că este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-ai putea face în acest oraș. (Asta dacă nu cumva ești femeie și îți răsare absolut întâmplător în cale magazinul Victoria's Secret, caz în care CN Tower mai poate aștepta câteva ore...hai zile, ca să fim mai aproape de realitate :-D.). Turnul, considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, are o înălțime de 553,33 m, însă de urcat vei putea urca numai până la 447 m, ce-i drept cu o viteză de 11 km/h. Asta înseamnă că vei ajunge la platforma de observație în 44 secunde! Liftul are podeaua de sticlă, așa că îndrăznește să privești cum pământul îți fuge de sub picioare cu rapiditate, te asigur că prea curând nu vei mai experimenta una ca asta. Platforma de observație are la rândul ei o zonă cu podea de sticlă la o înălțime care îți va da niscaiva fiori pe șira spinării, însă pentru o poză reușită cu tine și feeria de lumini de dedesubt va trebui să stai la coadă, așa că înarmează-te cu răbdare...











CN Tower văzut din Skylon Tower, Niagara Falls (la distanță de 2 h de mers cu mașina de Toronto)





6 comentarii:

  1. Hmmm, ce amintiri mi-ai starnit! Eu nu am mai apucat sa continui calatoria noastra pe continentul american, o voi face candva...

    Superba priveliste de acolo de sus...nu ati stat si pe podeaua de sticla? A naucitor! :)

    Zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salmi, pai te rog, ia sa faci asta! :-P

    Am stat si pe podeaua de sticla, am facut poze si acolo si cu podeaua de sticla din lift, din pacate sunt proaste pozele, se insera si eu in continuare nu am habar sa fac poze noaptea, mai ales daca ma precipit (a se citi "emotionez") :-)))

    Week-end placut si voua! (aici e deja week-end)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna , Ioana !
    La Chicago in Sears Tower stiu ca exista o platforma asemanatoare . Noi am urcat numai in Observator , in Hankook dar atat de repede incat nu m-am asteptat ...cred ca in 20 de secunde eram pe platforma ! Sa aveti un wekeend placut !

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Radu :-) Da, asa si noi, nici nu ne-am dezmeticit bine si eram sus. La Chicago nu am ajuns inca, dar o sa tin minte Sears Tower pentru viitor, mersi!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Luiza: Ma bucur ca iti plac, chiar daca nu prea sunt ele profi, dar asta e, nu ma pricep si pace :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe