9.10.11

Al Wakrah - bun venit pe țărmul cu mangrove


Pe țărmul Golfului Persic, la nici jumătate de oră de mers cu mașina de Doha, se află un orășel liniștit, pe numele lui Al Wakrah ( الوكرة‎), ai cărui locuitori trăiau pe vremuri exclusiv din pescuit și culesul perlelor. Considerat în zilele noastre unul dintre cele mai importante orașe din Qatar, Al Wakrah a fost inclus într-un amplu proiect de dezvoltare menit a atrage amatorii de natură, cultură și sport, dar și a pune în valoare vechile atracții ale orașului - portul cu frumoasele lui dhow, moscheile, casele tradiționale, muzeele și fortul construit pe ruinele unui vechi castel.

Fie că ești doar în trecere sau chiar intenționezi să îți iei răgazul de a vizita orașul, îți va fi imposibil să te sustragi chemării oceanului. Vântul călduț care adie cu putere nu are darul de a te răcori, așa că îți pui speranța în apele oceanului. Ai grijă însă să nu te nimerești aici la flux, căci acesta este momentul când algele cotropesc țărmul iar apele se înfruptă cu poftă din mangrove, zădărnicind orice încercare de apropiere.













12 comentarii:

  1. Foarte frumos ai scris desi cam putin. Astept sa ne tii la curent despre cum e viata in Quatar. Sa ai o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minoki, deocamdata nu am fost decat pe plaja si am dat o raita superficiala, asa ca nu aveam ce sa scriu mai mult :-)

    Multumesc mult, si tie week-end placut, la noi a inceput deja o noua saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  3. Assalamu si shokran pentru pozele de pe facebook si povestiri :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :-))) Shokran aala wajeeb ("cu placere" - am dat search pe google)

    RăspundețiȘtergere
  5. Viata noua si frumoasa iti doresc acolo! Da-ne semne, noi asteptam!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna , Ioana !
    Cred ca printre mangrovele acelea as incerca sa prind ceva pestiuci in perioada fluxului ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Radu, sa stii ca mi-a trecut prin minte :-))) Deocamdata insa nu am niciun fel de scule, iar aici pana acum nu am vazut decat harpoane :-P

    RăspundețiȘtergere
  8. mama ce frumusete!! se pare ca stiu in ce vreau 'sa investesc' verzisorii castigati la casino online )) vara asat plec la Golful Persic la sigur. poate imi poti sugera un bun hotel acolo)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nicu, aici toate hotelurile sunt bune! :-) Vezi insa sa nu ti se usuce verzisorii pe aici, e caldura mare, monser :-D

    RăspundețiȘtergere
  10. ce priveliste...am vazut la televizor mangrove...dar erau altfel , mai inalte parca...asa nu am vazut niciodata...interesant !

    RăspundețiȘtergere
  11. Coco, sa stii ca si eu la fel, dar tot mangrove sunt si astea, spune-le "pui" de mangrove daca iti place mai mult :-P

    Bine ai venit pe aici si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe