5.10.11

Vreme trece, vreme vine


Vine o vreme când curiozitatea îţi mână paşii pe cărări puţin umblate pe care nu te-ai fi încumetat să te avânţi vreodată. Vine o vreme când ţi-e scris în stele să ajungi în locuri despre care până mai ieri nici măcar nu ştiai prea bine unde se situează pe hartă. Vine o vreme când, în plină iarnă, îţi încalţi balerinii de pânză şi, păşind zgribulită pe vârfuri prin zăpada de februarie, te urneşti cu inima zbătându-ţi-se în piept de emoţie către zări unde soarele îşi arată cu generozitate chipul surâzător tot timpul anului. Vine o vreme când simți nevoia de o schimbare, una majoră care fără îndoială îți va bulversa complet existența dar, poate, cine știe, îți va permite să pășești în direcții la care până acum nici măcar nu ai îndrăznit să speri. Vine o vreme când, îmbătată de promisiunea unui nou început într-un loc despre care ai avea atâtea lucruri de învățat și atâtea prejudecăți de înlăturat, îți iei inima în dinți și transformi în realitate întrebarea "cum ar fi dacă...?", nădăjduind în sinea ta că va fi bine, mai bine, și că vei avea în sfârșit șansele care ți s-au refuzat până acum. Dacă ai ales bine nu vei ști cu certitudine decât atunci când va veni vremea, știi însă că vei face tot ce îți va sta în putere ca să fie bine, pentru tine și mai ales pentru cel drag de lângă tine care s-a zbătut să facă totul posibil. 

Și mai știi că urarea de mai bine ascunsă în fiecare lacrimă a celor dragi de care tocmai te-ai despărțit cu inima grea îți va da puterea de a privi cu încredere în viitor, la fel cum fiecare dintre lacrimile tale ascunde dorința și speranța de a vă revedea cu bine, atunci când va veni vremea...





42 comentarii:

  1. Mult succes si fruntea sus. Noi suntem tot aici. Unde vei putea si tu reveni oricand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi si noua toate;
    Ce e rau si ce e bine
    Tu te-ntreaba si socoate;
    Nu spera si nu ai teama,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamna, de te cheama,
    Tu ramâi la toate rece.

    ..............

    Tu ramâi la toate rece,
    De te-ndeamna, de te cheama:
    Ce e val, ca valul trece,
    Nu spera si nu ai teama;
    Te întreaba si socoate
    Ce e rau si ce e bine;
    Toate-s vechi si noua toate:
    Vreme trece, vreme vine.

    Cred ca este printre cele mai frumoase poezii scrise vreodata si cred ca merge cu acesta postare frumoasa de azi... chiar ma intrebam ce mai faci, unde ai disparut ...
    Bafta, orice ai face si oriunde ai fi ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut pe Facebook schimbarea de domiciliu - mult succes si astept sa citesc povesti din lumea aceea atat de diferita :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult inca o data, Luiza! Te pup si imi pare rau ca nu am mai apucat sa ne vedem, asa cum ne propusesem :-(

    RăspundețiȘtergere
  5. Bianca, asa cred si eu. Sunt in Doha si deocamdata nu fac altceva decat sa ma acomodez. Sa fie, mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi frumos, Anca, promit sa va scriu cat mai multe din ce voi invata si eu, poate chiar veti lua in calcul orasul asta ca viitoare destinatie, mie una mi-a placut din prima clipa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Welcome back! Mi-a fost dor sa te citesc. Multa bafta in aceasta noua aventura!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi mult, Moni si...sa fie! :-) Va pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Trec prin sentimente asemanatoare , Ioana . Abia au trecut trei saptamani de cand au plecat copiii nostri intru realizarea unui vis al lor . Le-am dat binecuvantarea parinteasca de care au atata nevoie si sper din suflet sa le iasa asa cum doresc ei !
    Sa aveti convingerea ca sunteti si voi pe drumul cel bun !
    Scuze pentru o apreciere cam indrazneata !

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum stiu cine m-a vizitat din Doha :). Pe blog, desigur. :)

    Sa va fie un inceput bun, cu tot ce va doriti. Stiu ce sentimente te incearca acum, dar privind inainte cu (numai cu) optimism, va fi bine.

    Astept impresii, pareri, povesti de viata. Imbratisari din nordul infrigurat(ah ce te invidiez lunile astea ca esti la caldura...:)).

    RăspundețiȘtergere
  11. Tinem pumnisorii ca noul inceput sa insemne numai lucruri minunate :x

    RăspundețiȘtergere
  12. Radu, unde au plecat copiii? Stiu ca citisem atunci pe blogul tau, ti-am si scris ceva cum ca ii inteleg perfect...multumim mult de tot, sper sa ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, eu eram, acum nu mai pot sa ma ascund :-D Nu ca as vrea...

    Stii ca eu sunt mai degraba fan al nordului, dar uite ca asa s-a "nimerit" sa fie un loc cu soare si iar soare :-). Mersi frumos de urari si te pup si eu cu caldura (si la propriu :-P)

    RăspundețiȘtergere
  14. Salmi, comentariul de mai sus era pentru tine, m-am emotionat si am uitat sa scriu :-)

    Rya, saru'mana mult, si pentru urarile de acum si pentru incurajarile de dinainte! Pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu te felicit pentru initiativa!
    Sper sa iti fie bine
    Si astept sa ne scrii multeee despre viata de acolo! :)
    Stiu ca e atat de diferit ....

    RăspundețiȘtergere
  16. Deci de-asta disparusesi de ceva vreme!:)

    Sa fie intr-un ceas bun, iti tin pumnii sa te acomodezi repede si sa ne incinti cu povesti si experiente noi!

    Iar daca e greu uneori, sintem aici!:) Am trait prin multe mutari de genul asta, sint plina de sfaturi bune pe care, evident, eu nu le-am urmat la vremea respectiva!

    RăspundețiȘtergere
  17. Iti doresc sa ai parte de tot binele din lume acolo unde esti si sa ne tii la curent cu viata ta de acolo. Sanatate multa iti doresc sa sa scrii mai des!

    RăspundețiȘtergere
  18. In Germania au plecat , Ioana ! Sper din suflet sa le mearga bine . Sacrificiul lor este imens . Stressul unui nou drum nu este usor ! Dar cu rabdare si tenacitate ...poate va fi bine !

    RăspundețiȘtergere
  19. Deja e mai bine! ;)
    Eu, tot langa tine, astept sa treaca, sa vina vremea... :x

    RăspundețiȘtergere
  20. @Alicee, mersi mult! Initiativa nu imi apartine, dar e drept ca a durat ceva pana m-am convins ca e momentul pentru mutarea asta...promit sa scriu cat de des pot :-)

    RăspundețiȘtergere
  21. Mada, saru'mana mult, sa stii ca s-ar putea sa apelez, acum ca te-ai oferit :-P

    RăspundețiȘtergere
  22. Minoki, la asa urare nici nu stiu ce sa mai zic, poate doar ca iti multumesc din suflet si sper sa fie cum zici tu! Pup

    RăspundețiȘtergere
  23. @Radu: Stiu prea bine ce zici, eu inca sufar si acum de stres, pana m-oi acomoda. Le tin pumnii copiilor, Germania e o alegere foarte buna, mai ales daca stiu si ceva germana :-)

    RăspundețiȘtergere
  24. Andreea....stii tu :-)

    p.s. Spune-i lui Ovi ca au niste pesti aici de nu se poate, a uitat A. bateria de la camera acasa si nu i-am putut poza, dar nu ma mai saturam holbandu-ma la ei :-D Ce sa mai zic ca abia astept sa ii gust pe toti, de fapt as putea spune ca am inceput deja :-P

    RăspundețiȘtergere
  25. Mult succes in tot ceea ce veti face! Totul va fi bine chiar daca inceputul e mai greu. Iti tin pumnii sa te adaptezi repede! Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  26. @Boabe de Cafea: Multumesc mult de tot! Pup si eu :-)

    RăspundețiȘtergere
  27. Apropo imi place mult poza saptamanii!!! :)) mi-ar placea sa vad mai multe

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu prefer să-ţi urez de bine în offline, face to face. Ne vedem curând ... la Doha. Pregăteşte cămila :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Alicee, vor mai fi, clar, doar ca inca nu am apucat sa le organizez :-) Am o groaza de locuri frumoase de aici sa va arat...

    RăspundețiȘtergere
  30. Cataline, da, mai e putin. Va asteptam, eu vin cu camila, tu cu renu', nu? :-D

    RăspundețiȘtergere
  31. Da, categoric vin cu Renu :)
    Prin analogie ... cine e cămila? :)))
    Nu uita să te interesezi de cursa de cămile, că veni vorba ...

    RăspundețiȘtergere
  32. @Catalin: Oops, i-am zis de analogie, dar nu recunoaste nimic :-)))))

    RăspundețiȘtergere
  33. Ioana, si eu iti tin pumnii sa te acomodezi repede si astept mai multe povesti despre voi si noua casa. Succes! :*

    RăspundețiȘtergere
  34. Mersi mult, Maria, Doamne ajuta! :-) Si tie multa, multa bafta la noul job, e mare lucru sa iti placa cu adevarat unde lucrezi...

    RăspundețiȘtergere
  35. Ioana, n-am mai intrat de ceva vreme pentru ca era tacere si astazi vad de ce :) Sunt sigura ca te vei adapta de minune si bia astept sa citesc mai multe despre oamenii de acolo, despre obiceiuri, despre tot, tot ce se poate scrie/spune! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  36. Ioana draga, stiu exact ce simti, am trecut si eu pe acolo, pe acea carare a sufletului. De abia astept povestile si fotografiile tale. Si eu voi pleca din nou, o spun aici in premiera! Sunt alaturi de tine si te imbratisez cu drag:)

    RăspundețiȘtergere
  37. Alina, sper sa fie asa...de scris am promis deja ca scriu despre tot ce voi vedea si invata pe aici, cu atat mai mult cu cat Doha este o destinatie tare frumoasa si vreau ca lumea sa afle asta! Mersi si te pup

    RăspundețiȘtergere
  38. @Ioana Budeanu: Multumesc mult de tot si... wow, pot sa te intreb incotro? Tot in Tenerife? :-) Pup

    RăspundețiȘtergere
  39. Hmmm...inteleg acum linistea in care te-ai cufundat; mi-a zis la un moment dat Catalin ca va intalniti in Doha dar ma gandeam ca mergi in vancata.Iti doresc mult succes si acomodeaza-te cat mai repede ca sa ne poti arata si noua lumea aceea! Salutari dintr-un Cluj cam inghetat! :)

    RăspundețiȘtergere
  40. @Claudia Mihaila: Mersi frumos, asa fac! :-) Pup si eu, aici e caldura mare, monser, seara ce se face mai racoare si iese lumea pe strazi :-)

    RăspundețiȘtergere
  41. Deci aceasta era vestea cea mare pe care, din pacate, n-am mai apucat s-o aflu face-to-face. Aveam doua banuieli, cand mi-ai spus, si cum pe una mi-ai infirmat-o imediat, ramasese cealalta. Nu stiam destinatia:). Ma bucur mult pentru voi, va doresc din suflet sa va acomodati rapid si usor, sa va fie cat mai bine acolo si sper sa ne mai "vedem" macar virtual, daca tot n-am reusit sa ne vedem inainte de plecare. Salutari zgribulite de ploaie! :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Cristina, da, asta era vestea :-) Multumim mult, si voua numai bine si ne vedem cu proxima ocazie, pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe