26.10.11

Stai la...Melia Jardines del Teide, Tenerife - hotelul pentru care ai nevoie de hartă


După cum vă povesteam în serialul meu despre delfini prietenoși, submarine galbene, vulcani încă activi și pești-spadă gigantici, în Tenerife cazarea ideală ar trebui să fie situată în sud, unde precipitațiile sunt ca și inexistente iar soarele strălucește mai mereu. S-ar putea să plătiți ceva în plus față de prețurile practicate în nordul insulei, însă la sfârșitul sejurului îmi veți da dreptate că a meritat. Și pentru că "sud" sună un pic cam prea abstract, nu mai pierd vremea și rostesc doar două cuvinte cu care nu aveți cum să dați greș: Costa Adeje. Dacă mai aveți și noroc de un hotel cu situare optimă, camere spațioase cu vedere la ocean, personal săritor și mâncare gustoasă și de calitate, cu siguranță nu veți uita prea curând preafrumoasa vacanță și, cine știe, într-o bună zi veți dori să povestiți și altora despre ea :-).

O zicală din cale afară de înțeleaptă spune că norocul și-l mai face omul și singur. După o serie de căutări febrile, rezervări anulate și reveniri asupra acestor rezervări, am dat din întâmplare peste Melia Jardines del Teide, hotel all-inclusive (nu ridicați sprânceana a dezaprobare, a fost prima și singura dată când am optat pentru acest gen de servicii și nu ne-a părut rău, dimpotrivă!) care părea a întruni condițiile de mai sus și multe altele la care nici măcar nu ne gândisem. Așa că nu am stat prea mult pe gânduri și ne-am rezervat o cameră cu ocean view la unul dintre etajele superioare. Am aflat ulterior că mai toate etajele au terase cu priveliști fantastice asupra locurilor, fie că este vorba de ocean, munți sau grădina interioară cu palmieri și vegetație bogată a hotelului. Și asta pentru că hotelul este situat pe un povârniș de deal care domină oceanul și toate celelalte hoteluri din Costa Adeje, prin urmare nici că am fi putut alege unul mai bun! 

Cele 300 de camere și grădinile tropicale în suprafață de 12.000 mp (!) ale hotelului Melia Jardines del Teide sunt dispuse pe mai multe niveluri (6, dacă îmi aduc bine aminte), fiecare dintre acestea fiind dotat cu diferite facilități la care se ajunge relativ ușor pe scări sau cu unul dintre numeroasele lifturi. Spun "relativ" ușor pentru că, deși inițial am făcut ochii mari când recepționera ne-a înmânat - în premieră absolută - o hartă a hotelului, ulterior ne-am convins pe propria piele de utilitatea acesteia, pentru că da, oricât de greu vă vine a crede, te poți rătăci în incinta hotelului :-). Mai ales la început când încă nu știi care dintre lifturi în ce parte a clădirii duce sau cum ajungi rapid la restaurant, baruri, terase, discotecă (!), sala de fitness, mesele de ping-pong și jocuri (flipper, fotbal, etc.) și tot așa. Iar dacă oceanul vă va ține la distanță (deși în noiembrie când am fost noi apa avea temperatura ideală, nici prea-prea, nici foarte-foarte), cu siguranță vederea piscinelor vă va convinge că merită să dați plaja pe hotel măcar într-una din zile, și asta nu doar datorită limpezimii și culorii impecabile a apei, ci și pentru decorul în mijlocul căruia vă veți dori să înotați cât e ziulica de lungă. Ca să nu mai zic că la întoarcerea în cameră veți avea surpriza să treceți pe lângă o cascadă micuță încadrată de aceiași palmieri înalți și unduioși care vă vor captiva privirea peste tot, ba chiar și printr-o grotă artificială integrată armonios într-un hol de trecere al hotelului...

Plusuri: 

- Nu știu cum sunt alte hoteluri all-inclusive, dar aici n-am dus lipsă de nimic, de la apă îmbuteliată la discreție până la cocktail-uri, bufet extrem de cuprinzător bazat în principal pe fructe de mare și specialități locale (trebuie să încercați cartofii fierți în coajă în apă de ocean, știu că sună simplu dar gustul este de excepție!), vinuri, sucuri ș.a.m.d.

- Hotelul oferă shuttle gratuit către plajele și centrul comercial din apropiere - sfatul meu personal însă este să vă folosiți propriile picioare, pe principiul mens sana in corpore sano :-) 

- La 5-10 minute de hotel se află Playa del Duque cu nisip auriu adus din Sahara (dar și prețuri uriașe pentru șezlonguri și umbreluțe); dacă vă aventurați puțin mai departe veți da peste o plajă cu nisip vulcanic, cu promenadă și terase, cel puțin la fel de bună pentru a admira apusurile incredibile din Tenerife!

Minusuri:

- Mâncarea neconsumată până la răcire se aruncă, ceea ce ar fi bine într-un fel dacă n-ar fi rău...adică dacă în Africa cea de dincolo de ocean oamenii n-ar muri de foame :-(.

- Hotelul fiind situat pe deal, coborârea spre plajă e floare la ureche, urcușul repetat în schimb i-ar putea irita pe cei mai leneși dintre voi. Sigur că pentru astfel de cazuri există întotdeauna serviciul de transfer la și de la hotel despre care vă vorbeam mai sus.

Deci...când mergeți în Tenerife?  :-)

















9 comentarii:

  1. N-am vrut sa spun nimic pana acum, dar cam ramasesei datoare :))) Foarte dragut hotelul, chiar pe masura tarifului piperat as zice

    RăspundețiȘtergere
  2. Moni, nu stiu exact la ce pret piperat te referi, mie una 500 EUR de persoana/8 zile all-inclusive mi se pare de-a dreptul onorabil :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. 200 euro/zi, dar daca prinzi o oferta asa cum zici tu, atunci da!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmmm...chiar ca arata bine hotelul asta! N-ar fi rau sa lenevesc acum un pic la piscina aia...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Moni: Trebuie facuta rezervare cu ceva timp inainte (noi am facut cu mai mult de o luna inainte pt luna noiembrie) si urmarit mereu daca mai scad preturile, chiar si dupa ce ai facut rezervarea. 200 eur/zi mi se pare enorm si mie...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Moni: Ah, si rezervare pe booking, da?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Claudia: Pana si mie mi-am facut pofta, asa ca te inteleg :-P

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa cum ne-ai povestit, as pleca maine :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Liliana, ma mir ca esti dispusa sa astepti pana maine, ma asteptam sa fi pornit deja, macar si numai ca sa "te dregi" dupa Rio :-)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe