24.10.11

Islanda - de la Sibiu la Doha via Nepal

Sunt sigură că pe mulți dintre voi v-a cam pus în încurcătură titlul, așa că vă liniștesc asigurându-vă că nu, nu sunt într-o doagă și nici n-am descoperit în călătoriile mele vreo rută secretă care să sfideze rânduiala bine cunoscută de pe harta lumii. Dar chiar și așa, traseul de mai sus nu vi se va părea deloc mai puțin bizar când vă voi spune că a fost parcurs întocmai de o carte poștală islandeză oferită mie cu drag de Liliana la începutul verii. Și pentru că distanța dintre Sibiu și București într-o perioadă de frământări, decizii și despărțiri treptate este mai mare decât s-ar putea crede, Cătălin și Renate au preluat cartea poștală de la Liliana cu gândul de a mi-o înmâna când ne-am fi întâlnit la Doha, după cum plănuisem de ceva vreme. Ceea ce s-a și întâmplat, numai că înainte au plimbat cartea poștală și prin ...Nepal, unde au petrecut două săptămâni încărcate de aventuri. Nu știu ce părere are cartea poștală despre toate astea - tind să cred că neam de neamul ei nu a văzut atâtea - dar eu una am fost profund impresionată acum vreo două seri când a poposit în fine, după aproape 4 luni de zile, în mâinile mele, aici, în Qatar. Și, cine știe, dat fiind că tot pe blogul Lilianei am câștigat, cu articolul acesta, și ghidul Lonely Planet despre Islanda, mă gândesc că ar fi frumos din partea mea să îmi iau cât de curând inima în dinți și tălpile la spinare și să purced înspre acolo pentru a vedea cu ochii mei toate minunățiile la care deocamdată doar visez. Până una-alta le mulțumesc din suflet Lilianei, Renatei și lui Cătălin...mă conving pe zi ce trece că "departe" este incredibil de "aproape" câteodată iar partea cea mai frumoasă a călătoriilor sunt tot oamenii deosebiți pe care, dacă ești destul de norocos, soarta ți-i scoate în cale când te aștepți mai puțin.

Iar ție, lume mare, am să-ți spun doar atât: așa mărunți cum suntem, uneori te avem la degetul mic! :-)







14 comentarii:

  1. Aceasta este o carte postala foarte norocoasa!
    ps: si mie mi-ar placea sa vad Islanda

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu atat de norocoasa ca mine, mai Moni, pentru ca am cunoscut si cunosc in continuare oameni minunati :-) Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. vederea asta a calatorit ceva ... mai mult ca mine :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alicee: :-))))) E tare de tot, nu? Acomodare placuta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate-ti era dor de coincidentele noastre ;))- fix azi am finalizat un transport catre... Islanda (si nu oricum, ci a trebuit sa ma intorc din drum si sa stau jumatate de ora peste program ca sa lamuresc unele lucruri). Dar s-a terminat cu bine, marfa pleaca in Islanda... eu am ajuns acasa si-am dat (tot) peste Islanda! :))) Tare, nu?! :-*

    Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. In curand o sa creezi aici o mini comunitate de oameni care stau prin tari arabe :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Andreea: Zau ca nu ma mira, deloc, deloc! :-))) It's a sign, corect? :-P

    RăspundețiȘtergere
  8. Iulian, chiar ca :-))) Si nu mi-ar parea rau, taman mai schimbam si noi impresii...

    RăspundețiȘtergere
  9. Iulian eu inca nu m-am hotarat sa raman aici, dar mai vedem :)
    Tu ramai acolo?

    RăspundețiȘtergere
  10. Vaaaaaaaaaaaaai, nu cred!!! Cat de tare :).

    Sorry, am fost deconectata de la net 5 zile. Urmeaza si povestile, desigur :). Sooon.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Liliana: Ba sa crezi! :-))) Mersi frumos inca o data. Asteptam povestile :-)

    RăspundețiȘtergere
  12. Buclucasa carte postala! Important este ca pana la urma a ajuns la tine! Sa ne mai scrii cum iti este acolo!

    RăspundețiȘtergere
  13. Alicee, nu stiu daca Iulian a vazut ce l-ai intrebat, insa mie personal imi pare ca nu are de gand sa plece de acolo prea repede :-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Minoki, da, a ajuns pe ocolite, dar a ajuns si s-a mai si "imbogatit" pe parcurs :-) Va mai scriu, cum nu, insa mai am si oaresce datorii din urma, mai un Tenerife, mai o surpriza de sezon, mai o leapsa pe care nu am apucat sa o onorez...si tot asa. Ma voi stradui sa le impac pe toate, promit!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe