31.12.14

2014 - De la un capăt al lumii la celălalt și înapoi "acasă" (II)


Lăsând la o parte cifrele cărora nu le revine, din punctul meu de vedere, decât un rol pur statistic care să mă ajute să-mi amintesc una-alta peste ani, trebuie să recunosc că 2014 a fost un an cât se poate de darnic, prilejuindu-mi o serie deloc neînsemnată de experiențe și întâlniri. În ianuarie am simțit pe limbă și în nări aroma celei mai scumpe cafele din lume, și nu oriunde, ci la celălalt capăt al lumii, în Taiwan, unde m-am plimbat de una singură o săptămână întreagă, spre uimirea majorității taiwanezilor cu care am interacționat. Februarie mă găsea în fine la unul dintre cele mai vânate festivaluri de pe Coasta de Azur, Fete du Citron; de bună seamă că tema din 2014 (20.000 de leghe sub mări) fusese gândită special pentru mine, altminteri nu-mi explic o atare nimereală după ani și ani în care n-am reușit să ajung. În martie dădeam nasul cu primăvara în București și apoi în Londra cea veșnic însorită, pentru ca aprilie să mă prindă, cu a sa revărsare de flori, spectacole de flamenco și procesiuni religioase de Paște în... Andaluzia. În mai am făcut cunoștință cu o altfel de Africa în țara de baștină a Cesariei Evora, apoi, abia întorși, am pornit-o cu mașina prin Europa într-o aventură de călătorie pe care m-aș mira să o uităm prea curând. Iunie a fost și vesel, și înlăcrimat, căci ne va rămâne de-a pururi în memorie drept luna în care am spus adio Portugaliei, nu înainte de a da o ultimă fugă în Madeira și Porto Santo, ocazie cu care ne-am cazat în cel mai dătător de fiori pe șira spinării loc din lume (vin ele și detaliile, parol!). În iulie ne împachetam frumos viețile în aceleași valize vechi și ne întorceam în... viitor, unde băgam spaima în cămilele emirateze și de pretutindeni, deși nu făcusem nimic mai mult decât să le invităm la noi la masă...bine, fie, pe masă, mai degrabă, dar cine și de ce mă rog și-ar mai bate capul cu o biată prepoziție în ziua de azi?! It's high time we had a high tea, ne-am spus în august și ne-am cocoțat tocmai la etajul douăzeci și șapte al faimosului Burj Al Arab. În septembrie am încălecat pe o aripă de muson și ne-am dus să vedem Omanul așa cum nu-l vede oricine. Octombrie a fost luna recordurilor, dar și a premierelor: primele zboruri cu cel mai mare avion comercial din lume, călătorii pe 4 continente, primele încercări de schi nautic, înot cu delfinii - prima dată în mediul lor natural - întâlniri față în față cu dugongi, oposumi și ornitorinci, și cele mai lungi zboruri de când călătoresc. În noiembrie am numărat încântați nu doar puzderia de decorațiuni de Crăciun malteze, ci și gradele din termometru, care ne-au înlesnit în mod neașteptat o baie și snorkelling în Laguna Albastră. Decembrie ne-a găsit în Sri Lanka, nu de alta, dar ținea morțiș să mă pună la curent cu câți ani am mai împlinit.

Iată așadar cum mi-am petrecut a doua jumătate a lui 2014...

Iulie


Ramadan în DubaiAugust


Ajman
Sharjah
Fujairah

Septembrie


regiunea Dhofar, Oman


Octombrie


Sydney, Australia
Mauritius
Big Buddha, Bangkok
Oktoberfest, Zürich

Noiembrie


Din nou Bangkok (imediat după Loi Krathong)
Roma
Valletta, Malta
Insula Gozo
Laguna Albastră, insula Comino

Decembrie


Galle, Sri Lanka
Plaja noastră

Ca de obicei, aleg și de astă dată să trec sub tăcere cele mai frumoase momente și realizări ale lui 2014, nădăjduiesc că într-o bună zi își vor găsi ele calea către voi într-o altă formă. Și desigur, vă urez să aveți parte de tot ce-mi doresc și mie să se pogoare asupră-mi în 2015: sănătate, noroc, iubire și... dacă mai încap și niscaiva călătorii, cu atât mai bine. La mulți ani! 

Citește și prima parte aici.


4 comentarii:

 1. Acum, pentru ca ultimele ore ale anului 2014 sunt gata să treacă prin clepsidra timpului si anul 2015 este aproape să-şi deschidă primele file albe, necunoscute, trimit urari de sănătate, bucurii şi mult noroc! LA MULTI ANI!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nici nu m-as fi asteptat ca anul tau sa fie altfel decat plin de calatorii in locuri deosebite.
  Iti doresc ca si 2015 sa fie la fel, poate chiar mai plin!

  RăspundețiȘtergere
 3. @Carmen: La multi ani si foarte multumesc ca nu m-ai uitat cu urarile! :-P Sa ai un an nou supercalifragilistic, cu tot ce iti doresti tu mai mult si mai mult! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. @Larisa: Doamne ajuta, asa sa fie! Sanse ar fi, daca stau sa ma gandesc :-P

  La multi ani si voua, distractie placuta in noul an atat in noua casuta, cat si in afara ei! :-D

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe