14.12.17

33 de idei de cadouri pentru amatorii de călătorii

Șervețele, pixuri, cârpiță de șters ochelarii si semne de carte
Nu știu multă lume care să nu se dea în vânt după călătorii iar un cadou tematic te scoate adesea din impas, mai ales în situațiile (ori perioadele din an, că tot se apropie vertiginos sărbătorile) când goana după daruri este inevitabilă și te întrebi - a câta oară? - cu ce ai mai putea să îi surprinzi plăcut pe cei la care ții. Pentru a-ți maximiza șansele de a alege cadoul potrivit pentru cei din jur, se spune că ideal ar fi să te lași călăuzit de un singur gând: acela de a dărui numai lucruri pe care ți-ar plăcea, la rândul tău, să le primești. Cu ăst gând în minte am compilat și eu pentru tine lista de mai jos, sperând că una, alta sau mai multe dintre sugestiile mele îți vor înlesni acum ori pe viitor delicata misiune. 

Despre cum identifici un dependent iremediabil de călătorii (dacă. desigur, nu o strigă chiar el în gura mare) am scris deja aici și aici

Pentru cei cu dare de mână sigur că există și opțiunea de a pune mâna pe telefon tastatura din dotare și a rezerva o vacanță de vis da capo al fine. Generoasă cum mă știi, ți-am împărtășit deja din vasta mea experiență în materie de călătorii mai puțin comerciale, extrem de atractive însă din păcate cel puțin la fel de costisitoare în articolul acesta.

33. O agendă, un calendar sau orice alt cadou marca WWF (World Wildlife Fund)

Nu doar că sunt extrem de reușite, dar poți fi sigur că banii tăi astfel investiți vor sluji unui scop nobil. Ia aruncă numai o privire aici.



32. O cană imprimată cu destinații de călătorie

Mie mi-au plăcut mult cele de aici. Unde mai pui că o astfel de cană îți alimentează constant dorul de ducă!




31. Hard disk-uri și carduri de memorie pentru aparatul foto

Știm cu toții că nu îți ajung oricâte ai avea, ca să nu mai vorbesc de necesitatea - resimțită în mod sigur de orice călător pasionat - de a salva și răs-salva fotografiile din vacanțe pe cel puțin două suporturi diferite. Căci - nu-i așa? - tragedia supremă este aceea de a pierde pe vecie cele 3743456553834467678 de poze de neînlocuit.



30. Orice cu lumea - cum ar fi, de pildă, huse pentru Iphone, Ipad sau pașaport

Mai ales că posibilitățile, slavă Domnului, sunt nelimitate.




29. Din aceeași serie - pixuri, șervețele, etui pentru ochelari, cârpă de șters ochelarii ori chiar un laundy bag pentru rufele folosite, evident cu imprimeu tematic

Practice, arătoase și deloc scumpe, le găsești peste tot la o simplă căutare pe Google. Pentru laundry bag intră, de pildă, aici




28. Un set de magneți ori cărți poștale trimise ori aduse din destinații exotice

Dacă e limpede că nu există multă lume care să nu își achiziționeze magneți ori vederi din locurile vizitate, la fel de adevărat e că anumite destinații sunt prohibitive și nu se află chiar la îndemâna oricui, așa încât în mod sigur un astfel de cadou rar va fi apreciat la justa valoare de un colecționar de suveniruri. Ca să nu mai zic că uneori poate servi chiar drept imbold :).




27. Un USB stick mai altfel

Încearcă unul în formă de avion, pilot, stewardesă, glob pământesc etc. și îți garantez că-i vor merge direct la inimă!



26. Un ceas de efect

Dar nu orice fel de ceas, ci unul care să consfințească, dacă mai era nevoie, că momentul perfect pentru a călători este... acum!



25. Un semn de carte hazliu, magnetic au ba (mai ales dacă respectivul călător este și un cititor pasionat)

Eu una am apreciat foarte tare setul de semne de carte magnetice pentru că sunt extrem de haotică boemă și tind să pierd foarte ușor... orice.



24. Embleme / ecusoane de cusut pe piesele de vestimentație preferate

Cu cât mai rare, cu atât mai prețioase. Ideal din locurile prin care respectivul călător a trecut și el la un moment dat omițând să și le procure, altminteri știm cu toții că nu există achiziții mai valoroase decât cele pe care le faci personal la fața locului.





23. Un set de abțibilduri cu steagurile lumii

Numai bune pentru călătorii înfocați în scopul de a ține evidența locurilor prin care le-au călcat opincuțele. Cum ar fi de pildă acestea.




22. Un binoclu

Hotărât lucru, un binoclu mai de Doamne ajută nu strică nimănui, mai ales dacă persoana căreia îi este destinat cadoul visează la croaziere, safariuri ori - ca mine - aventuri polare fabuloase. (vezi pct. 19)

21. O umbrelă

Nu te grăbi să ridici sprânceana a dezaprobare, nu vorbim - desigur - de o umbrelă oarecare :))). Eu mi-am comandat-o de aici.



20. Un prosop de plajă

Ma refer, desigur, la unul imprimat cu destinații care mai de care mai atractive de pe preafrumoasa planetă ori unul tematic din locuri mai puțin accesibile muritorului de rând.



19. Un sac impermeabil

N-ai idee cât de mult îți poate sluji în locurile care presupun activități desfășurate pe sau în jurul apei, mai ales dacă ții morțiș să iei cu tine camera foto, baterii, telefoane mobile ori alte astfel de instrumente utile oricărui călător pornit în căutarea aventurii. Noi ne-am împăcat excelent, chiar și în Antarctica, cu cele de la Overboard.


Sac impermeabil și (un amărât de) "benoclu"
18. Un lănțișor cu lumea

Ce zici de acesta? Mie îmi place atât de mult încât i-am trecut cu vederea impardonabila vină de a nu fi inclus și Antarctica mea în ecuație.



17. Un set de creme de mâini/față destoinice

După cum ți-am mai zis, mă împac fantastic cu cele de la Elizabeth Arden, mai ales pe lungile zboruri de până la 17 ore în decursul cărora duc serioase bătălii împotriva deshidratării. Se pot comanda online (și au și niste oferte fabuloase plus cadouri atractive pe care le poți adăuga gratuit la check-out!) ori cumpăra din Duty Free-urile din mai toate aeroporturile lumii.


 16. Ceaiuri

Eheheeei, nu știu dacă ți-am mărturisit-o vreodată, dar sunt de părere că, la fel cum matematica și poezia se întâlnesc ele două în mod sigur pe undeva, călătoriile și pasiunea pentru ceaiuri merg la rândul lor mână în mână. Și cum ar putea fi altfel, când nu există multe locuri pe planetă care să nu fie în stare să contribuie substanțial la colecția ta de ceaiuri care mai de care mai stranii, rare ori exotice? Japonia, Sri Lanka, Taiwan, China, Argentina ori chiar... Islanda (cum, n-ai încercat încă ceaiul islandez de licheni?!?) sunt doar unele dintre locurile mele preferate în materie de licori fierbinți cu proprietăți benefice organismului, dar ai fi surprins în câte alte locuri poți descoperi combinații fabuloase de frunzulițe și arome. Ca să nu mai vorbesc că unele ceaiuri sunt atât de prețioase (și usturător de scumpe!) încât mai că nici nu-ți vine să le consumi odată procurate.... 

Unul dintre brand-urile mele preferate (sri lankez, de altfel) este acesta, deși nimic în lume nu se va compara vreodată cu ceaiurile japoneze luate chiar de la mama lor.


Ceaiuri Dilmah cumpărate din Sri Lanka
Matcha japonez
15. Gentuțe cu... lumea, bien sur

Ia privește numai cât sunt de drăgălașe gentuțele astea, apăi să nu te mănânce degetele să ți le cumperi numaidecât?


Trusă de cosmetice în ediție limitată de la Elizabeth Arden, plic cu lumea, set de valijoare de diferite mărimi și laundry bag pentru rufe


14. Tricouri tematice

Dacă nici cu un tricou tematic nu mergi direct la țanc, nu știu, zău, cu ce ai mai putea impresiona un călător vreodată! Le găsești după cum bine știi peste tot, în cele mai creative și variate forme posibile.


Unul dintre tricourile mele preferate (Groenlanda)
13. Ghid de învățare a uneia sau mai multor limbi străine

Ideal ar fi să cunoști preferințele în materie de călătorii ale persoanei vizate și, desigur, să știi dacă respectivul ori respectiva este înzestrat/ă cu oleacă de ureche și talent în ale deprinderii limbilor străine. În ceea ce mă privește, nu poți da greș cu un curs de arabă, japoneză ori rusă, deși oooofff, mult mai multe sunt limbile pe care le-aș învăța uite-acum pe loc, pe dat', dacă aș putea!



12. Lentile pentru Iphone

Eu una le am pe acestea.



11. Un cântar de voiaj

Ei hai recunoaște că la asta nu te gândiseși, așa-i? Păcat, variantele nu-s tocmai de lepădat, iar un călător adevărat știe cât de simplu e să iei proporții tot dedulcindu-te cu una-alta prin vacanțe, la fel cum știe și cât este de important să îți păstrezi silueta neîmpovărată de excesele și ispitele din călătorii pentru a nu avea neplăceri legate de sănătate pe viitor. 



10. Bancnote și monede de colecție

Dacă, desigur, nu ești la rândul tău colecționar de așa ceva, caz în care s-ar putea să nu te lase inima. Chiar, eu am oareșce dubluri, care ești interesat de-un troc reciproc avantajos? :D


Bancnote seychelleze
9. Un costum de baie

Iată o altă idee cu care nu prea ai cum să dai greș, îndeosebi dacă alegi unul care să aibă legătură cu lumea cea mare. Ia dă mătăluță o căutare pe măritul Google, te încumeți?



8. Un rucsac de voiaj

Rucsacul ideal ar trebui să fie micuț dar încăpător, impermeabil și, desigur, arătos. Și aici variantele sunt nelimitate, așa încât te las să cercetezi singur/ă opțiunile disponibile online.



7. O hartă răzuibilă

Sau un glob pământesc pe care să ți-l și construiești singur/ă înainte de a-l răzui. Acum vreo 4-5 ani când mi le-am procurat eu erau destul de scumpe la vedere, între timp s-a umplut internetul de ele, ba chiar se pot comanda chiar de pe site-uri românești. Preferata mea este aceasta, în ediție Deluxe.




6. Charm-uri Pandora

Mă refer, bineînțeles, la cele cu tematică legată de călătorii. Chiar, știai că în majoritatea țărilor găsești charm-uri specifice care nu sunt disponibile decât acolo? Printre cele mai prețioase charm-uri ale mele se numără un viking belicos, un kiwi neo-zeelandez și un koala australian, dar vânez de pe acum (deocamdată doar cu gândul) păpușile japoneze, rusești, cămila emirateză și și și...



5. O trusă de cosmetice haioasă de voiaj

Eu una mi-am comandat două numai în ultima lună, dintre care cel mai recent pe aceasta. Tot de la Elizabeth Arden, monșer. Să îți spun cât sunt de încântată de ambele? Să-ți mai spun că aceasta este ediție specială de Crăciun și mai poate fi comandată doar până pe 31 decembrie? Mai bine nu! :))))))))))





4. Un tablou self-made

Foarte ușor de realizat pe baza uneia dintre fotografiile tale (reușite!) de călătorie. 


Peisaj antarctic
3. O machetă de avion

Dacă persoana vizată este și colecționară, vei fi dat lovitura, parol, nu te va uita cât va trăi! Ia uite de pildă ce minunății au nemțălăii de la Herpa...


Aeroflot Antonov An-12 (avion folosit la expediții de cercetare în Antarctica) față în față cu Airbus A380 United for Wildlife de la Emirates
2. O cameră foto subacvatică

Cum ar fi, de pildă, aceasta:



1. Cărți (de călătorie și nu numai)

Uite aici câteva recomandări de-ale mele cu care nu-i cu putință să dai greș.





Acestea fiind scrise, timp până la Crăciun ar mai fi, treci, dară, la treabă, ce spui? :D



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe