12.5.17

Perth în 8 fotografii panoramice


Avem fiecare, fără îndoială, moduri diferite de a ne reprezenta izolarea. Izolare, un cuvânt care unora le trezește orice altceva decât sentimente și asocieri pozitive, pe alții îi înspăimântă de-a binelea, în timp ce unei a treia categorii - cu care mă identific tot mai des în ultima vreme - îi prilejuiește reverii plăcute menite, toate, a-l identifica pe acela dintre toate locurile izolate din lume care ar merita, mai mult decât celelalte, atenție, o călătorie, poate chiar o rămânere. 

Dacă m-ai fi întrebat despre cele mai izolate orașe din lume, în mod sigur însă nu mi-ar fi trecut prin cap să răspund Perth, în special pentru că nimic din aparența orașului, ospitalitatea locuitorilor și atmosfera de târgușor de provincie unde toată lumea cunoaște pe toată lumea nu lasă să se ghicească stigmatul care apasă asupra orașului. Și totuși, chiar și o fugară aplecare asupra hărții Australiei este de ajuns pentru a realiza că, într-adevăr, din punct de vedere geografic Perth este un singuratic, neîmpărțind cu niciun alt oraș jumătatea vestică a continentului. Și dat fiind că până la cel mai apropiat oraș, Adelaide, nu ai avea de condus decât vreo 2.500 de kilometri, se înțelege de ce majoritatea locuitorilor din Perth nu s-au încumetat niciodată la vreun... road trip. Nu până la cel mai apropiat oraș, cel puțin, lucru de-a dreptul hazliu când te gândești că australienilor de prin părțile astea li s-a dus vestea că au în proprietate mai multe mașini decât locuitorii oricărui alt loc de pe planetă!

Din fericire suburbiile-i sunt fermecătoare, iar plajele din astă regiune sunt, mai toate, o încântare pentru văz. Ai grijă doar să nu te prindă pe picior greșit... "Doctorul", când vine dinspre Fremantle grăbit, fluturându-și pulpanele paltonului peste plajele încinse de soarele după-amiezii și spulberând, în calea-i, reuniunea frivolă a grăunțelor de nisip.

Unde mai pui că râul cu nume din cale afară de romantic - Swan River - pe care e situat orașul Perth  a căpătat, în cei doi ani de când nu l-am mai vizitat, o promenadă pe care ți-e mai mare dragul să o iei la pas la orice oră, neapărat la asfințit, când ultimele raze ale soarelui învăpăiază orizontul, pictând în stacojiu, rând pe rând, zgârie-norii, podurile, turnul pitoresc, sădind pe nesimțite noaptea în ochii fascinați ai privitorilor.


Cottesloe Beach
Paradisul surferilor
Perth văzut din Bell Tower

Promenada
Swan River
Skyline australian
Swan River


1 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe