20.6.16

Stai la Santa Justa, Lisboa - un hotel pe măsura celui mai șarmant oraș din Europa!


De-aș fi știut, de când tot vin și revin în capitala Portugaliei, că în buricul târgului, la doi pași de Rua Augusta si Elevador de Santa Justa, dincolo de ziduri istorice a căror înfățișare nu trădează nimic din toate câte așteaptă să-și reverse prinosul asupra norocoșilor locatari de ocazie, se află o nestemată de hotel cu servicii demne de cel mai șarmant și ospitalier oraș din Europa, zău că numai aici aș fi stat de fiecare dată și tot cămăruța ceea de la mansardă cu vedere la acoperișuri și un petic de cer scindat de nori aș fi rezervat-o, iar și iar.

Și dacă pe nori, știu, e regretabil, dar n-ai cum să-i țintuiești locului, ca într-un tablou, pe cerul mereu schimbător al Lisabonei, camera - cu interiorul ei agreabil și variile găselnițe dictate de economia de spațiu, care însă nu se traduce și prin economie de confort, cu fotoliile tip bean bags și patul mai mult decât încăpător - e o certitudine plăcută, una la care să îți tot vină să te întorci pe înserat, căci în Lisabona, în lipsa unui hotel cumsecade, nu văd sincer ce te-ar putea împiedica vreodată să îți petreci și noaptea pe străzile pitorești ale orașului, străzi pe care se întâmplă mai mereu câte ceva notabil!

Dar stai așa, ce tot zic eu aici, Hotel Santa Justa e mai mult decât un hotel cumsecade! Te întâmpină, în afara dotărilor și serviciilor incluse în prețul cazării, cu pâine și sare pasteis de nata și vin de Porto, un set-cadou de creme miniaturale Occitane și minibar gratuit, în care băuturile preferate consumate vor fi înlocuite zi de zi cu altele noi. Ca să nu mai vorbim de faptul că din nicio cameră nu lipsește aparatul de cafea Nespresso...

Plusuri:

- situarea pe o stradă pietonală în plin centru istoric, aproape de restaurante, magazine dar și de principalele atracții ale orașului.

- personalul hotelului e de nota 10 cu felicitări.

- hotelul e foarte liniștit și nimic din forfota înconjurătoare nu îți ajunge la urechi odată intrat în cameră.

- wifi-ul e gratuit și funcționează impecabil.

Minusuri:

- zero.

Pont Printre Rânduri: Dacă micul dejun de la hotel ți se pare piperat ca preț, nu te impacienta. În Lisabona (și în special pe Rua Augusta) e plin de terase și restaurante care oferă mic dejunuri care mai de care mai îmbietoare, nu-mi fac griji că vei rămâne înfometat prea multă vreme!











Hotel Santa Justa




2 comentarii:

  1. Retin recomandarea, as vrea cat de curand sa ajung in portocalia :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai sa faci bine, ca n-o sa mai vrei sa pleci din Lisabona ;) Vezi ca am si pentru Algarve recomandare, iar daca ai intrebari, iti raspund cu placere.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe