25.5.11

Stai la Atlantis The Palm Jumeirah, Dubai...și Burj Al Arab va fi istorie!

Acum un an mă întorceam acasă din Incredible India via Dubai. Ajunsă în Dubai, am aflat că zborul care urma să mă aducă la Bucureşti se anulase, probabil din lipsă de pasageri. Am primit vestea cu nedisimulată bucurie, dat fiind că la dus nu apucasem să văd mare lucru din Dubai iar cursa anulată mă ţinea alte două-trei zile departe de birou şi un Bucureşti pe care nu îl mai iubesc de o bună bucată de vreme. Am ales cu ajutorul soţului un hotel care să ne găzduiască pe durata următoarelor zile toride şi, după niscaiva greutăţi temporare izvorâte din faptul că prelungirea neplanificată a vacanţei ne lăsase fără viză de Dubai, ne-am dedicat entuziaşti explorării oraşului. Deşi n-am crezut vreodată că voi spune una ca asta, Dubaiul ne-a surprins cât se poate de plăcut. Și cum ar fi putut să fie altfel, când are atâtea de oferit? Ape azurii, clădiri cu dimensiuni impresionante, o pârtie de ski amenajată în plin deşert, dune bashing, plimbări la ceas de seară pe spinări arcuite de cămile urmate de cine tradiţionale copioase după lăsarea întunericului, fântâni şi cascade răsărite parcă din nisip prin cine ştie ce truc magic, sfidând condiţiile naturale extrem de vitrege, acvarii gigantice pline de soiuri de peşti pe care nu-ţi ajunge o zi să le enumeri...toate astea fac parte din farmecul de necontestat al Dubaiului. Ce nu ştiam eu pe când admiram şi experimentam toate astea e că mi se pregătea o surpriză de proporţii, pe lângă care orice altă amintire din Dubai avea să pălească multă vreme de atunci încolo: un minisejur de vis la hotelul Atlantis The Palm Jumeirah, de care recunosc că nici măcar nu auzisem până să pun piciorul în Dubai.

Atlantis The Palm Jumeirah este un hotel de 5 stele făcând parte din "resort"-ul de lux amplasat pe fâşia de pământ care descrie un cerc neterminat în jurul coroanei palmierului artificial ce dă numele insulei "The Palm". Atlantis, la care se ajunge printr-un tunel subacvatic (!), dispune de 1539 camere de categorii diferite, decorate în stil arăbesc, cu paturi mari, jacuzzi şi balcoane generoase cu vedere asupra Golfului Persic şi complexului Atlantis. Cea mai scumpă dintre aceste camere - pe numele ei Bridge Suite - este situată undeva în zona celor două turnuri unite de un pod în aceeaşi nuanţă de roz pal precum restul clădirii. Şi când spun "cea mai scumpă cameră" nu-mi arde deloc de şagă. Sau poate vi se pare că 26.000 USD pe noapte e o nimica toată? :-) Mă rog, ştiţi vorba-ceea cu obrazul subţire. Dai un ban dar ştii că te vei lăfăi într-un ditamai apartamentul cu 3 băi, 3 dormitoare, decoraţiuni aurite şi valet la dispoziţie. Şi totuşi, 26.000 USD?!

Numele complexului este inspirat, după cum poate bănuiţi, de povestea continentului pierdut Atlantida, iar tema care se regăseşte la nivelul întregului hotel şi al împrejurimilor acestuia este una acvatică. Astfel, pe lângă sutele de detalii specifice regnului marin prezente pe holuri, în camere, băi, la recepţie, pe pereţii şi tavanul hotelului, complexul Atlantis mai cuprinde o serie de atracţii din acelaşi registru care vă vor cuceri din prima clipă: "The Lost Chambers" - un soi de labirint subacvatic populat cu unele dintre cele mai spectaculoase şi colorate specii de peşti şi alte vietăţi marine, un centru de scufundări, Dolphin Bay - unde veţi putea înota şi interacţiona cu delfinii, o plajă privată cu nisip alb şi fin unde veţi putea practica diverse sporturi de apă şi uscat ori vă veţi putea răcori (vorba vine!) în apele turcoaz ale Golfului Persic şi, nu în ultimul rând, cel mai mare parc acvatic din Orientul Mijlociu, Aquaventure. Pe lângă piscină, săli de fitness şi spa, oaspeţii hotelului au acces nelimitat la water park. În plus faţă de cele de mai sus, hotelul îţi ia ochii cu zecile de magazine de lux ori suveniruri, nemaivorbind de restaurantele catalan, italian, franţuzesc, japonez (super premiat!) şi clubul de noapte care se vor întrece în a vă crea o atmosferă de răsfăţ total. Dacă vă mai spun că nu doar majoritatea camerelor, ci şi toate aceste restaurante şi baruri au vedere directă la acvariul gigantic cu care se făleşte hotelul, cred că vă puteţi imagina că priveliştea nu e de ici, de colo. Unde mai pui că hotelul are propriul său monorail care leagă resort-ul de secțiunea principală a insulelor Palm Jumeirah.

Nu știu dacă o avea legătură și cu pasiunea mea pentru tot ce înseamnă apă, pești, pescuit, decor cu motive marine și altele asemenea, dar vă spun cu mâna pe inimă că Atlantis este de departe cel mai frumos hotel la care mi-a fost dat să stau vreodată! Și nu știu de ce, dar am impresia că va mai curge multă apă prin...Aquaventure :-D până ce va fi detronat de un altul.

Plusuri:

- Priveliștea din cameră asupra acvariului, mai ales noaptea, este de nedescris în cuvinte! Aș fi stat ore în șir pe balcon nefăcând altceva decât să observ cârdurile de pisici de mare, rechinii solitari și ceilalți pești pictați în culori și dungi care mai de care mai atrăgătoare...și nu m-aș fi plictisit.

- La sosire, în cameră ne aștepta un ditamai coșul cu fructe exotice numai bune de dat gata pe căldurile de foc. Fiți siguri că l-am apreciat cum se cuvine :-).

- Produsele cosmetice de lux Floris din cameră sunt...wow! Zău că nu exagerez, o să vă placă la nebunie, mai ales fetelor!

- Micul dejun vă va costa el în plus, dar vă va lăsa cu gura căscată, n-am văzut atâta varietate la un loc de când mama m-a făcut! :-D

Minusuri:

- Ei bine, cârcotașa de mine n-a avut absolut nimic de obiectat de data asta. Mă mir și eu. Poate doar prețurile. Dar hei, o dată în viață și măcar pentru o noapte-două cred că merită să spargeți pușculița, nu? Luați de vă convingeți!






























11 comentarii:

  1. Ladies and gentlemen...Inside Luxury Travel with Ioana!
    Cu articolul ăsta începi să-l concurezi serios pe Varun Sharma :)

    Am ajuns şi eu la Atlantis, dar numai în vizită. Complexul este deosebit, într-adevăr. A fost lansat în 2008 cu mare fast. Burj al Arab şi-a mai pierdut din notorietate, dar la ce ritm au arabii, nu m-ar mira ca în câţiva ani să auzim de ceva şi mai şi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, clar, eu nu stiu, zau, cine e el dar el sigur a auzit de mine, hahaha :-D In orice caz, mai am si alte experiente similare, poate nu chiar ca la Atlantis, dar pe acolo. O sa scriu curand si despre ele :-)

    Mai am in plan vreo doua articole despre Atlantis, asa ca o sa povestesc si de lansare, sunt multe de spus si nu am vrut sa amestec treburile. The best is yet to come, ca sa zic asa :-P

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru cei curioşi:
    http://www.insideluxurytravel.com/

    Inside Luxury Travel este una din emisiunile postului meu preferat, Travel Channel. Varun e un indian londonez care umblă prin lume numai în locaţii de lux şi este răsfăţat în toate felurile. Nu ştiu dacă a fost la Atlantis, dar merită să-l urmăriţi. Şi pe Ioana, bineînţeles :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi de link, eu sunt printre primii curiosi :-) O sa pandesc cu siguranta emisiunea, acum ca am aflat de ea. Ma si mir ca nu stiu de Mr. Varun...

    Puah, creste pipota-n mine daca ma lauzi asa :-P

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai, cat de bine arata. Mai vrem recomandari din astea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vin, vin recomandarile, pregatesc o serie de surprize, cum ziceam :-P

    RăspundețiȘtergere
  7. Ioana, citisem de ieri, ce crezi? Apropos de Varun, mama unei prietene are (si) urmatoarea meserie: merge in hoteluri de cinci stele ca sa le noteze prestatiile. Are un doctorat in drept si e si profesoara la facultate dar a zis ca vrea sa calatoreasca intensiv acum. I-am spus ca atunci cand se plictiseste ma duc in locul ei, dar nu stiu cum se face ca de trei ani incoace inca nu da semne ca i-ar fi ajuns!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mrr, Alina, atunci sa ma dau bine pe langa tine, poate dupa ce se plictiseste ea de jobul asta te plictisesti si tu si apoi urmez eu :-D Rau o fi sa te fatzai toata ziulica prin hoteluri de lux in interes de serviciu, ce sa zic! :-)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu daca a aparut ce spusesem inainte..asa ca repet! Femeia e extraordinara: a crescut trei copii, a fost si profesoara la facultate, si-a dat si doctoratul la 45 de ani! Sper sa ii calcam pe urme!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte fain. Nu ma omor dupa locatiile extravagante, dar imi plac iesirile si sa calatoresc. Probabil ca unul dintre lucrurile pe care le-as face daca as avea finante ar fi sa calatoresc in toata lumea. E fain daca puteti, si mai ales mai bucur ca ne (imi) impartasiti si noua (mie) din experienta dvs.

    RăspundețiȘtergere
  11. George, nici eu in mod normal, dar locul asta chiar este deosebit, cum ziceam eu sunt innebunita dupa tot ce inseamna apa si pesti :-)

    Bine ai venit pe aici, te mai astept!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe