22.6.16

Chestionar călător


De bună seamă că Ovidiu de la Bucketlist.ro a considerat că nu mă mai luase demult nimeni la întrebări atunci când mi-a transmis chestionarul de mai jos. De-o fi așa sau nu, nu știu, cert e că pentru Ovidiu am o slăbiciune virtuală încă de când mi-a creat - din proprie inițiativă și fără niciun fel de obligații din partea mea, doar așa, pentru că e el drăguț - logoul pe baza de rândunici pe care îl vedeți zilnic pe Facebook, așa încât mă supun cu dragă inimă și răspund - cu mică întârziere, ce-i drept - întrebărilor de mai jos.

1. Unde ai zburat prima dată cu avionul?

În Austria, la Semmering, în clasa a patra. Despre prima dată adevărată (care s-a lăsat nu doar cu o căLătorie de pomină, ci și cu o căSătorie așijderea) am povestit pe larg aici

2. Numește 3 lucruri esențiale pentru tine în călătorii.

Pașaportul, biletul de avion și camera foto. Sunt de altfel primele trei lucruri pe care le pun în geantă înainte de orice călătorie, eventual urmate de carnetul de vaccinuri.

3. Cu cine ai vrea să călătorești?

Cu ai mei, mai des. Altfel, cu nimeni altcineva în afară de soțul meu, avem deja o rutină comună și facem o echipă de zile mari în călătorii.. Iar în grup nu călătorim decât în cazuri absolut excepționale.

Groenlanda văzută din avion în drum spre SUA

4. Ce loc din avion preferi: geam, culoar sau mijloc?

Prefer să stau la fereastră și mă lupt mereu să obțin un astfel de loc, mai ales dacă știu că plec într-o destinație deosebită pe care s-ar putea să n-o mai pup a doua oară. Îmi place mult să îmi fac o primă impresie asupra destinației vizitate încă din avion și fac colecție de poze și filmulețe cu aterizări senzaționale pe cele mai frumoase aeroporturi ale planetei (pe care le postez aici pe blog sau pe Printre Nouri). Una dintre cele mai mari bucurii pe care mi le poți face la ghișeul de check-in este să îmi aloci un loc la fereastră. Și le mulțumesc mereu în gând celor care mi-au făcut asemenea bucurii în toți anii ăștia, mai ales că nu de puține ori s-a întâmplat să mă plaseze și pe partea potrivită a avionului. Pentru că da, a prinde un loc la fereastră nu e suficient pentru a face poze reușite, contează și pe ce parte a avionului te găsești în fiecare dintre cazuri.

Apropierea la Ushuaia (se vede și pista de aterizare)

Cascada Iguazu văzută din avion
Zbor de plăcere peste Groenlanda
Laguna albastră islandeză văzută din avion
5. Cum pierzi timpul atunci când călătorești?

Nu pierd timpul niciodată în călătorii, dimpotrivă, valorific la maxim fiecare minuțel. Altminteri, sigur, îmi iau mereu cărți de citit cu mine, dar sunt rare clipele când chiar ajung să citesc.

6. Numește câteva țări prin care ai călătorit.

Argentina, Islanda, Mauritius, Indonezia, Groenlanda, Seychelles, Kenya, Azerbaidjan, Capul Verde, Taiwan, Australia, Maldive, Bahrain, Nepal, Noua Zeelanda, Tanzania, Uruguay. Lista completă cu cele peste 70 de țări și teritorii vizitate se găsește aici.

Sisimiut, Groenlanda
Groenlanda
Islanda (înainte de o descindere în peșterile de lavă)
7. Care dintre acestea a fost preferata ta?

Dintre țări, Japonia. Dintre teritorii, Antarctica.

Pavilionul de aur, Kyoto
Subsemnata făcând pe micuța gheișă, Kawagoe
Cireși înfloriți în Osaka
Pe vapor într-o zi cu vreme mizerabilă, Antarctica
8. Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?

Mă împac cu mai toate mijloacele de transport, nu fac nazuri, însă sigur că avionul - și în special Airbus-ul A380 - e pe primul loc. Nu pot să sufăr însă telecabinele, mă înverzesc numai la gândul lor.

A380, zburătorul meu preferat

9. Numește o destinație în care ai vrea să te întorci.

Aș vrea să mă întorc în multe locuri, dar să zicem că tot Antarctica e fruntașă și la capitolul ăsta. În Japonia merg iar la toamnă, cele zece zile de astă primăvară nu mi-au ajuns nici pe-o măsea. Statistic vorbind, printre locurile în care am revenit cel mai des se numără Portugalia, Marea Britanie, Grecia, Tanzania, Maldive, Mauritius, Italia, Spania, Thailanda și Seychelles.

Antarctica

Un aisberg cât casa (sau mai bine zis "cât vaporul")
Cireși înfloriți în Kawagoe, Japonia
10. Exista un loc în care nu ai mai vrea să te întorci?

Până acum Paris, Berlin, India și Turcia. Mi-au lăsat o impresie deplorabilă și nici după localnici nu m-am prea omorât.

11. Ai ceva pățanii interesante din categoria "M-am pierdut"?

Am foarte multe pățanii demne de povestit, însă nu din categoria asta. Să spunem că a mă fi rătăcit pe undeva ar fi fost mic copil față de peripețiile prin care am trecut în unele dintre călătoriile mele :)).

Antarctica, sesiune foto cu pinguini
12. Unde ai călători special pentru mâncare?

Japonia, Portugalia, Grecia, Groenlanda, Thailanda.

Bento box 
Tom Yum (cea mai gustoasă supă din lume)
Carne de porco a Alentejana 
Sashimiiiiiiiiiiiii!!!
13. Care este următoarea ta destinație?

Habar nu am. Lisabona, poate, din nou?

Lisboa, meu amor
14. Cum îți place să îți structurezi călătoriile?

Mi se face părul măciucă numai când citesc întrebarea. Nu îmi place să mi le structurez nicicum, fiecare călătorie se desfășoară în legea ei, intervin doar în ceea ce privește cazarea și sigur, îmi schițez un oarecare plan de bătaie pentru perioada călătoriei, însă de cele mai multe ori hotărăsc ce și cum spontan, la fața locului. Nu mă caracterizează deloc rigiditatea în călătorii și sunt norocoasă că mă pot adapta ușor oricărei situații. Singurele călătorii mai disciplinate au fost cele organizate de agenții, călătorii în care n-am avut încotro și a trebuit să respectăm un program prestabilit. Vorbesc de agenții din străinătate, nu cred că m-aș lăsa convinsă ușor să apelez la o agenție din România. 

15. Pe cine provoci?

Pe oricine dorește. Arădeanca?


4 comentarii:

  1. Multumesc de nominalizare, o voi onora cat de curand functie de cum rezolv problemele tehnice. Te-ai plimbat nu gluma :)... Cu aceasta ocazie am aflat de Printre nouri. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, pai ce sa fac si eu... Ok, astept cu nerabdare, bafta cu lectopisetzul! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Gata, am facut-o si pe asta :). http://aradeanca.com/intrebari-calatoare/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe