19.8.15

Străzile, faimoasele străzi din San Francisco


Te înșeli dacă ai impresia că nu-ți trebuie nimic special pentru a lua la pas străzile, faimoasele străzi din San Francisco.

Pe lângă o minimă condiție fizică, e musai să te înarmezi cu o pereche de pantofi confortabili, altminteri îți prezic un sfârșit prematur al plimbării.


N-ar strica să dispui și de un interval de timp rezonabil, alergătura pe colinele orașului nu e recomandabilă decât dacă intenționezi, în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, să participi la San Francisco Marathon.


Alergător la San Francisco Marathon 2015

Și apoi ar fi păcat să nu apuci să te delectezi cu peisajele spectaculoase ce se ivesc la fiecare cotitură abruptă, nemaivorbind de frecventele oportunități fotografice.








Priveliștile asupra orașului și apelor golfului sunt de departe motivul nr. 1 pentru o plimbare prelungită pe străzile, faimoasele străzi din San Francisco.








Ar mai fi oamenii - localnici și turiști deopotrivă - și lupta lor continuă cu aparent pașnicele străduțe. Mai că te pufnește râsul când asiști la astfel de scene urbane, mai ales dacă traiectoria ta este, în fine, descendentă. Urcușul parcă mai puțin îți dă ghes să te amuzi...





Iar mașinile... ia uite, dom'le, cum își parchează ăștia mașinile!!!







Norocul tău e că n-ai cum să te plictisești. Casele din San Francisco dau, ele însele, o reprezentație de zile mari. Și partea bună e că nu te obligă nimeni să îți iei bilet. Mai mult, toată lumea are loc în prima linie.







Dintre toate străzile, faimoasele străzi din San Francisco, una anume învinge detașat. Știi că ai ajuns la ea atunci când peste ochi ți se trage așa, subit, o cortină de lacrimi.




Pont Printre Rânduri: Străzile, faimoasele străzi din San Francisco pot fi străbătute și cu ultimul funicular operat manual din lume. Timpul de așteptare este uriaș și ai face bine să te informezi dinainte cu privire la traseu, nu toate îți oferă aceeași priveliște asupra colinelor succesive care fac orașul atât de atractiv. De la stația Powell & Market îți recomand să iei funicularul pe a cărui plăcuță cărămizie este trecută ruta Hyde & Beach.










3 comentarii:

  1. Ceeee frumooooos... exact ca-n filmele cu San Francisco :). Sper sa ajung si eu odata in viata sa le vad.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exaaact! Nu mai tin minte daca am vazut si serialul cel faimos, daca da, eram oricum prea mica incat sa-mi mai amintesc ceva :))

    Trebuie sa ajungi, zau ca trebuie! Tin pumnii ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe