17.12.12

Bird's Eye View over... Abu Dhabi

 
Printre lucrurile de care, în mod cert, statele din Golful Persic nu duc lipsă, se numără de o bună bucată de vreme turnurile. Fie că e vorba de reinterpretări moderne ale vestitelor minarete tradiționale ori de giganți din oțel și sticlă care se avântă cu îndrăzneală până la nori și chiar dincolo de ei, turnurile și platformele de observație din lumea arabă nu cunosc limite financiare ori arhitecturale. De cele mai multe ori, astfel de distracții îți sunt accesibile în schimbul plății unui preț - concretizat de regulă sub forma unui bilet de intrare destul de piperat ori a unei consumații nu tocmai ieftine într-unul dintre restaurantele, barurile ori cafenelele cocoțate la înălțime. 
 
Din fericire, nu același lucru se poate spune despre Marina Mall Tower din Abu Dhabi, turnul care ne-a oferit ocazia uneia dintre celei mai recente adăugiri la colecția mentală de priveliști spectaculoase cu care ne-am tot întâlnit prin călătorii. Accesul la turn este gratuit și se face prin Marina Mall cu ajutorul unui lift cu uși transparente care te depune în doi timpi și trei mișcări la înălțimea de 100 metri, numai bună pentru a-ți întipări în minte detaliile peisajului înconjurător. E drept că nu există o platformă de observație propriu-zisă, însă nimeni nu te împiedică să dai un tur restaurantului rotativ Tiara ori să te strecori printre clienții cafenelei de la etajul superior în căutarea celei mai bune perspective asupra Cornichei și a mării de un albastru intens ce contrastează plăcut cu clădirile și moscheile nisipii situate în partea opusă a skyline-ului asaltat de zgârie-nori. Dacă totuși hotărăști să iei loc la una dintre măsuțele cu vedere îmbietoare folosindu-te de pretextul cel mai la îndemână al savurării unui cocktail multicolor, ia aminte că există un meniu separat, cu prețuri ceva mai măricele ale băuturilor, pentru clienții care aleg să nu ia masa la restaurant.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi și nu m-aș mira ca mulți dintre voi să ia calea Golfului în această perioadă. Dacă vă opriți cumva prin Abu Dhabi iarna asta, faceți bine și urcați în Marina Mall Tower, să nu ziceți că nu v-am spus!















 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe