4.11.12

Stai la Hotel Fontana, Roma... dai un bănuț, revii garantat!


Una dintre cele mai faimoase superstiții ale călătorilor din lumea întreagă este aceea legată de Fontana di Trevi din Roma. Se spune că, odată ajuns aici, nu trebuie decât să arunci un bănuț în apele limpezi ale fântânii și te vei întoarce negreșit. Sigur, ar putea să funcționeze și asta, însă îmi pare cam mică implicarea proprie în toată povestea și cam mare așteptarea. Ca să nu mai vorbim că, la cât sunt de aglomerate treptele fântânii la orice oră din zi și din noapte, s-ar putea să stai cam mult la coadă până ce reușești să azvârli bănuțul cu pricina și astfel să-ți cam piară cheful de a repeta experiența. Drept pentru care îndrăznesc să îți propun varianta proprie asupra modului celui mai sigur de a-ți asigura reîntoarcerea: stai măcar o noapte la Hotel Fontana, și nu oriunde, ci într-una dintre camerele cu vedere directă la fântână. Nu doar că vei avea prilejul rarisim de a admira și fotografia fântâna fără țipenie de om care să-ți intre în raza privirii, dar o vei vedea și dintr-o altă perspectivă, mult mai largă, ba chiar cu puțin exercițiu ți-ai putea dubla șansele de a reveni la Roma aruncând bănuțul norocos direct de la fereastra proprie!

Dacă vrei să trăiești o experiență unică și să vezi Fontana di Trevi așa cum puțini turiști au norocul de o vedea, e musai să te cazezi la Hotel Fontana. Hotelul este situat chiar vizavi de cel mai iubit obiectiv turistic din Roma într-o clădire a cărei istorie este cel puțin la fel de interesantă precum fântâna însăși. Datând din secolul XIII, aceasta adăpostea inițial o mănăstire și a servit acestui scop câteva secole, până pe la sfârșitul anilor 1700. În perioada următoare a suferit o serie de renovări, ajungând să fie transformată în hotel abia în anul 1976. De atunci încoace își așteaptă mușteriii cu cele 25 camere frumoase și confortabile, dotate cu toate utilitățile prezentului (aer condiționat, TV, baie proprie, uscător de păr, produse de toaletă, internet wireless gratuit), într-un decor ce păstrează însă aerul vremurilor trecute.

Plusuri:

-  Priveliștea. Atât cea de la fereastra camerei cât și cea din sala de mese. Pariez că nici nu îți va arde de micul dejun dat fiind că vei fi prea ocupatstai cu ochii pe fântână. Ce-am mâncat? Nu-mi amintesc, dar nici că mai contează!

- Atmosfera hotelului. Pregătește-te să fii luat în primire cu tot cu bagaje de un valet de culoare ca în filme care se va înclina ceremonios urându-ți bun venit, apoi te va conduce prin decorul elegant până în camera ce îți este rezervată, unde te va lăsa în compania celor două pahare de vin chihlimbariu din partea casei.

-  Amplasarea. Hotelul este situat ultracentral așa încât vei putea ajunge lejer pe jos la majoritatea atracțiilor turistice.

Minusuri:

- Mărimea camerelor, ar spune unii. Îi sfătuiesc să pună mâna să facă nițel sport, just in case. Sau să treacă pe la Paris înainte. După ce-ai stat în cutiile de chibrituri pariziene, camerele de la Hotel Fontana ți se vor părea de-a dreptul generoase. Lăsând gluma la o parte, n-am avut de ce mă plânge și mă aștept să nu aveți nici voi. Și chiar nu mi s-au părut mici.

- Zgomotul, ar zice alții. Sigur că o fântână te duce un pic cu gândul la apă, iar apa când nu stă mai și curge. Nu văd de ce ai avea așteptări contrare și de ce te-ar deranja una ca asta. Preocupat să fotografiezi fântâna în toiul nopții și dimineața devreme când nici picior de turist nu-ți tulbură liniștea, oricum nu vei pune geană pe geană o bună bucată de vreme. Iar când în sfârșit o vei face, și încă cu fereastra deschisă, nu m-ar mira să dormi un somn mai odihnitor ca oricând în susurul divin al fântânii!

- Prețul. Nu-mi închipui că te vor străbate fiori de plăcere când vei afla prețul camerelor, însă nici nu te plânge prea tare pentru că acum 3 ani era considerabil mai ridicat. Unde mai pui că pe site-ul hotelului apar din timp în timp oferte speciale, iar dacă ești un soț de milioane chitit a-i face o surpriză memorabilă soției din cale afară de îndrăgostite de Fontana di Trevi, s-ar putea ca recepționerul să îți ofere pe loc un pachet personalizat, mai ales dacă te nimerești acolo de... Sfântul Valentin, să zicem.

Odată ajuns în Roma, ai putea să te îmbulzești să arunci un bănuț în fântână și să speri că te va ajuta să te întorci. Sau ai putea să stai într-o cameră cu priveliște fabuloasă la Hotel Fontana și să știi sigur că te vei întoarce!  

















2 comentarii:

  1. Când am ajuns acolo, m-am uitat peste umăr la ferestre, gândindu-mă la recomandarea ta. Poate ar fi fost bine să-ți ascult sfatul ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-am zis eu! Data viitoare sa ma asculti, ca stiu ce zic :-P Si crede-ma ca am constatat ca nu am poze, astea sunt niste amarate de poze facute cu un biet telefon intr-o perioada in care faceam prea putine poze si deloc prin hoteluri :-( Noroc ca hotelul nu pleaca nicaieri, if you know what I mean :-D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe