30.1.12

La drum! Pe drum... Pe lângă drum?


Uneori e nevoie doar de un impuls. Un rând dintr-o carte, o discuție însuflețită sau o fotografie. Incredibil câte promisiuni poate ascunde o fotografie! O zi însorită, un drum, milioane de posibilități. Odată ce ți-a intrat drumul în sânge, ești pierdut pe vecie.  Eforturi, dorințe, așteptări de odinioară trec toate în planul secund și tot ce rămâne e... drumul. Drum drept, neted, strălucitor, drum cât vezi cu ochii, drum așternut la picioarele tale ca un covor fermecat tresăltând nerăbdător să te poarte către alte zări. Drum cuminte, drum nebun, posibilități infinite. Uneori memoria traseului imaginat cândva te ajunge din urmă. Ceva din tine încearcă atunci să i se împotrivească, biet ecou îndepărtat răzbătând plăpând din negura amintirilor. Îți spui că e de ajuns să îți ferești privirea, să îți fereci porțile sufletului, să îți smulgi, cu un icnet dureros, cuvântul îndrăgit de pe buze. Zadarnic! Drumul este acolo, mereu acolo, în fața ta, lângă tine, în tine. Drumul trece prin tine. Răbdător, ademenitor, te așteaptă. Nu ești primul care se rătăcește de la drum. Nu ești nici ultimul. Drumul e bun și înțelept. Nu îl cunoști, dar el te știe pe de rost. Știe că îți vei croi iar drum către el. Te poartă hăt departe, peste întinderi de nisip și dune înalte, doar pentru a te aduce mai aproape de tine. Te însemnează cu un strat de colb fin, ca o pulbere de stele. Ești al lui, al drumului, iar el îți aparține. Se prea poate ca, urmând drumul, să te abați de la alt drum. Sau poate drumul se abate de la tine, poți oare spune cu mâna pe inimă că nu i-ai stat cuiva în drum? Ostenit de pe drum, se prea poate să mai faci câte un popas. Să uiți de drum sau el să uite de tine. Într-un fel sau altul, vei fi însă tot timpul pe drum. Popasul nu face drumul mai puțin drum, nu face timpul mai puțin timp, iar pentru fiecare drum există un timp anume. Bucură-te, e timpul drumului, e timpul tău! Iar drumul... drumul ești tu.




22 comentarii:

  1. Ce frumos ai scris! Nu prea îmi găsesc cuvinte potrivite să comentez, dar parcă nici no comment nu pot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Si pe mine fotografia asta m-a lasat fara grai, sau mai bine zis gatuita de emotie. Dar si mai fara grai m-a lasat peisajul asta pe care l-am vazut cu ochii mei acum cateva zile...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana felicitari pentru aceste randuri! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O metaforă ca o chemare perpetuă! Așa e, nu suntem doar suma unor elemente și procese chimice, mai e ceva inefabil care ne definește. Drumul și chemarea lui e doar unul dintre ele.
    Bravo, frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Bubumaia: Frumos ai sintetizat, multumesc mult! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. ai mâncărici în talpă, aşa-i? :D
    well, I feel you, cum ar zice străinezu'. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Narcisa: M-a pufnit rasul cand am citit comentariul tau :-)))

    Am, am, rau de tot chiar! :-D

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmmm...e doar o joaca, sau e drumul tau?

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos ai scris. Numai ca si pe mine ma mananca la talpa dar nu cred ca voi avea vreodata posibilitatea sa ma scarpin cu niste drumuri atat de lungi.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Ioana@m-v: E si drum, e si joaca, e si al meu, e si al oricui vrea sa se lase in voia lui :-P

    RăspundețiȘtergere
  11. @Minoki: Putin amar, dar am ras de ultima parte a frazei :-) Las' ca te iau cu mine peste tot, macar si numai asa, virtual, ok? Pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiecare are drumul lui . Este o oda pentru drumurile noastre toateeee , Ioana ! Ai surprins cu multa sensibilitate ceea ce nu mi-ar fi trecut prin cap ...in ruptul capului ! Diversitatea ne uneste , diversitatea ne atrage , drumurile doar ni se intersecteaza uneori . Poate doar asa sa stim unii de altii !

    RăspundețiȘtergere
  13. @Radu: :-) Mi-a placut mult a treia fraza scrisa oarescum in spiritul textului meu :-) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Un rand... o fotografie.
    Incredibil câte drumuri poate ascunde un blog!
    Cuvintele tale ne fac sa visam ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Amelia & Mihai-Stefan Chirca: :-) Atunci mi-am atins scopul, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu exista bucurie mai mare pentru noi in afara drumului. Fie ca plec cu parintii o zi la Ruse sau Veliko, fie ca plec cu prietenul intr-un city break, sau fie ca iesim la iarba verde sa facem poze prin paduri, fericirea este mare! Si da, in momentele alea imi vine sa urlu ca in cantecul celor de la Vama "Sunt fericit! Nu-mi strigati ce sa fac, fiindca timpu-i un ac iar noi suntem ata din el!"

    RăspundețiȘtergere
  17. E ca si cand drumurile se aseaza sub pasii nostrii.
    Bine te-am gasit.
    O zi senina sa ai, ca si cea pe care ne-ai daruit-o prin aceasta postare!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Dia: Asa si eu... iar cand nu calatoresc, in cea mai mare parte a timpului fac planuri de calatorie, maniac, ce sa mai! :-P Aici a vorbit drumul din mine, eu eram ocupata cu planurile :-)))

    RăspundețiȘtergere
  19. @Cammely: Bine ai venit, multumesc mult! :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe