13.1.12

Top-fulger - 11 atracții de nota 10 în Singapore

Pentru că am fost rugată în mod special și repetat să fac cât mai repede niște recomandări pentru Singapore și pentru că în afară de Dana mai știu cel puțin o persoană care se pregătește intens de o călătorie în zonă, am alcătuit degrabă un top care, departe de a fi exhaustiv - este știut faptul că atracțiile sunt la tot pasul în Singapore, imposibil să le epuizezi chiar și într-o săptămână de vacanță cum am avut noi - vă va ține cu siguranță ocupați cea mai mare parte a concediului. Topul este în egală măsură un preview al subiectelor cu care vă veți putea delecta în scurt timp aici pe blog, așa că vă aștept pe toți să descoperim împreună un stat mic, dar ambițios până peste poate - Singapore! 


11. Fish spa.  Mai exact acvarii gigantice, pline cu un soi de peștișori-sanitari ("doctor fish"), în care vă veți cufunda membrele inferioare pentru a vă lăsa crănțăniți delicat în scopul unei exfolieri cum n-ați mai experimentat nicicând. Merită și numai pentru a vă amuza copios pe seama mișcărilor dezordonate ale consortului care se zbate mai ceva ca un pește în undiță, cuprins de un râs convulsiv pus, chipurile, pe seama gâdilatului. 


10. Fountain of Wealth. Cea mai mare fântână din lume are și un ritual pe care ați face bine să îl citiți pe plăcuța de la intrare. Altfel, aveți grijă când, cum și mai ales pentru cât timp vă dedați ritualului cu pricina, nu m-ar mira să fiți luați pe nepregătite de o perdea de apă susurătoare! 


9. Buddha Tooth Relic Temple și Chinatown. O vizită în urma căreia veți realiza cât de neimportanți sunteți, de vreme ce dintele vostru n-a interesat pe nimeni suficient încât să-i dedice un întreg templu! Cât despre Chinatown, Anul Nou Chinezesc începe pe 23 ianuarie în 2012, așa încât vă imaginați că pregătirile erau în toi acum o săptămână când l-am vizitat! 



8. Chili Crab.  O experiență culinară de excepție și o modalitate perfectă pentru a vă distra în cuplu. La finalul ei veți fi extenuați, mozoliți din cap până în picioare, dar cu zâmbetul până la urechi. În funcție de cât de eficient ați ținut de clește în timp ce soțul se opintea din răsputeri să apese pentru a crăpa carapacea buclucașă, s-ar putea să vă ridicați de la masă cu o ușoară pronunțată senzație de foame. Crabul este însă delicios! 


7. Long Bar @ Raffles Hotel. Hotelul care poartă numele întemeietorului orașului Singapore este oricum un must see, însă barul din interior face toți banii. Vă sfătuiesc să aruncați o privire în tavan și una pe podea, tare mi-e ca veți avea ce vedea! Neapărat încercați savurosul (și nu chiar ieftinul!) Singapore sling despre care vuiește gura târgului. Pentru mine una care nu prea beau alcool, cât pe-aci să fi fost un somnifer pe cinste...dacă desigur nu ne-am fi grăbit să prindem avionul înapoi spre Doha. A, uitam să vă spun: E ROZ!!! Cocktail-ul, nu barul, și voi acuma...


6. Clarke Quay / Marina Bay Sands. Iaca nu m-am putut hotărî între cele două așa că n-au încotro și împart poziția a șasea. Clarke Quay nu este doar o aglomerație plăcută de terase, baruri, cluburi și restaurante, ci și locul cel mai plin de viață din Singapore. Cât despre Marina Bay Sands, nu se poate să ajungi în Singapore și să nu iei esplanada la picior pentru a admira Merlionul, hotelul-cu-vapor-drept-acoperiș, ArtScience Museum și opera a cărei clădire a împrumutat înfățișarea unui imens (și din fericire deloc mirositor) durian. Neaparat urcați în SkyPark, de sus vă veți putea face cea mai bună idee asupra împrejurimilor!

  

5. Jewel Cable Car. O bijuterie de telegondolă de care singaporezii sunt mândri nevoie mare. Și pe bună dreptate. Începeți-vă călătoria suspendată de pe Mount Faber pentru cele mai spectaculoase priveliști asupra zgârie-norilor, portului, insulei Sentosa și Merlionului nr. 2, frate bun cu cel de la Marina Bay Sands, pe care însă se poate și urca. Neapărat luați-vă return ticket, cel mai bine tot cu telegondola vă întoarceți la final de zi de pe insulă, mai ales că noaptea totul în jur este iluminat feeric. Bănuiesc că nu e momentul să recunosc public că, atât la dus cât și la întors, înălțimea mi-a cam dat fiori, nu?


4. Jurong Bird Park. Cel mai mare bird park din lume în care trăiesc 5.000 păsări reprezentând aproape 400 specii este un loc pe care nu ai voie să-l ratezi în ruptul capului! Te asigur că n-a văzut Par(ad)isul atâta frumusețe, varietate și culoare. Plus că poți hrăni cu mânuța ta pelicani, papagali și multe alte tipuri de păsări de care îți va fi greu să te desprinzi chiar și după o zi întreagă petrecută în parc. Căci da, o zi întreagă abia dacă va fi de ajuns...





3. Singapore Zoo și Night Safari.  Nu faceți greșeala de neiertat să evitați grădina zoologică pe motiv că "ce rost are, doar am mai văzut atâtea alte grădini zoologice până acum", Singapore Zoo este o grădină zoologică neconvențională unde nu există cuști și gratii iar distanțele dintre diferitele tipuri de animale pe de o parte și dintre voi și animale pe de altă parte sunt anulate în mod frecvent. Pont: Luați biletul combinat, contrar așteptărilor safariul de noapte are loc într-un parc separat, așa că nu aveți a vă teme că veți vedea de două ori grădina zoologică. Pândiți cu atenție acele feeding hours afișate peste tot, chiar credeți că ați putea suporta ideea de a nu fi hrănit personal măcar elefanții și girafele? Pont 2: Între anumite ore elefanții se pot și călări, fugiți de vă așezați la coadă imediat după show, numărul fericiților care se vor aburca pe spinarea blajinelor pachiderme este limitat! În ceea ce privește safariul nocturn, nu ratați show-ul Creatures of the night, este de milioane! Una peste alta, ați face bine să vă odihniți zdravăn înainte de ziua asta căci va fi luuuungă, luuuungă. 




2. Songs of the Sea.  Uluitor, senzațional, supercalifragilistic și mega-ultra-übercool (că tot e la modă exprimarea cu über deși majoritatea celor ce o folosesc cu prețiozitate nu știu nici măcar o boabă de germană!). Revenind la subiect, n-am văzut așa ceva de când mama m-a făcut! De îndată ce puneți piciorul pe insula Sentosa asigurați-vă că v-ați rezervat un loc la spectacolul de pe înserat... și dacă nu vă place nu știu, zău, ce ar putea să vă mai placă vreodată! Așadar țineți minte cinci cuvinte: Songs of the Sea, Sentosa.



1. National Orchid Garden. Din capul locului vă spun că n-am fost niciodată vreo mare admiratoare a orhideelor. Așa cum le știam, prețioase, prea rezistente, fără miros, mi s-au părut dintotdeauna niște specimene reci: impersonale, inexpresive și lipsite de strălucire. Flori pe care le dăruiești cu precădere persoanelor cu un anumit statut social, pe care le cumperi mai degrabă pentru a-i impune cuiva decât pentru a-i face plăcere, pe care le privești cu detașarea și indiferența cu care n-ai putea privi niciodată o operă de artă. Ei bine, Grădina Orhideelor din Singapore mi-a răsturnat toate ideile preconcepute cu privire la aceste flori, iar varietatea lor și multitudinea de culori m-au făcut să le admir cât pentru toți anii în care m-am ținut departe de ele! Se spune că există, în viața oricui, un timp pentru orice. Pentru mine timpul orhideelor a venit la Singapore...






30 comentarii:

  1. Vai ce dor de duca mi s-a facut! Nu am fost in Orchid Garden si nici la Zoo deci....clar trebuie sa mai merg in Singapore. Cat despre fish spa...si voi radeati ca apucatii? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mai putin ma gadil, dar sa-l fi vazut pe A., am ras cu lacrimi :-))) Mai ceva ca pestele in undita, cum ziceam...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt curios cum a evoluat show-ul Songs of the Sea. În 2005 încă se numea Musical Fountains şi era un pic mai slăbuţ decât cel din 2000. Introduseseră multe efecte (focul ca noutate) dar o lălăia un chinezoi cu nişte poveşti siropoase. Altfel, în momentul în care încep fântânile să danseze pe ritmul muzicii - jos pălăria, un spectacol de nota 10.

    Locul 1 e pe deplin meritat - Grădina de Orhidee din Singapore este o adevărată operă de artă. Mai există concursul Happy Toilet? Ai văzut ce toalele erau pe acolo? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne cate sunt de văzut!!! Cred că v-ați întos mai obositi decât ați plecat, nu? Ma recunosc între atâtea obiective :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Catalin: Esti sigur ca show-ul de care spui era pe insula Sentosa? (mai ales ca SoS in forma asta se tine doar din anul 2007?). Show-uri cu fantani care danseaza pe muzica sunt intr-adevar, in Singapore - unul chiar la Marina Bay Sands - dar nu se compara cu Songs of the Sea, no way :-P

    Uite ca nu stiu sa fi fost vreun concurs, dar intr-adevar toate toaletele erau senzationale, cu un picior in jungla, ca sa zic asa :-)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Bia: Asta nu e nici pe departe tot ce am vazut :-)))). De-asta l-am si numit "top-fulger", l-am facut pe fuga, la cerere.

    Nu, pentru prima data nu am obosit absolut deloc desi am mers mai mult decat oricand (cred). Plus ca de multa vreme nu am mai avut atat de pregnant sentimentul ca sunt in vacanta! Ca pe vremuri, cand venea in sfarsit vacanta anuala la mare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei ... pe Sentosa era - la final, fântânile erau luminate cu lasere ce porneau din ochii Merlionului. Sentosa s-a schimbat radical de când am fost noi, ca dealtfel întregul Singapore.

    Happy Toilet era un concurs de bude în Singapore - toalete tematice, extraordinar de curate. Una din Grădina de Orhidee nu avea pereţi - după chiuvete dădeai direct în vegetaţia luxuriantă - a fost şi pe Travel Channel la un moment dat pomenit acest concurs.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Catalin: Da, nicio treaba. Cu siguranta l-au reinventat. Atat de mult mi-a placut incat dupa ce s-a terminat tot incercam sa il conving pe A. sa mai platim o data biletul si sa ramanem si la a doua reprezentatie :-P. Poate mai mergeti o data, in drum spre... ce-o fi :-)

    Am vazut mai peste tot toaletele cu pricina, insa cum nu am obiceiul sa merg cu aparatul foto dupa mine, am impresia ca s-ar putea sa nu am poze cu ele :-). Tare de tot ideea, clar!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc enorm de mult pentru aceasta postare! Esti tare draguta! Sunt din ce in ce mai agitata inainte de plecare, incat este a 3 oara cand fac comentariul si care sper ca de data asta se va salva si nu voi uita vreun click :))

    Sunt cat se poate de entuziasmata ca mai am cateva zile si fericita ca am o lista cu ce e interesant de experimentat in Singapore! In cateva zile vine si anul chinezesc!

    Ce mai pot sa-mi doresc!!!! (timp frumos si putere de colindat toata ziua)

    Multumesc.
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dana: Nu ai de ce sa fii agitata, va fi totul perfect, ai sa vezi. Si dupa ce pleci din SG sunt sigura ca vei fi pe maini bune cu Imperator ;-)

    Iti tin pumnii sa ai soare o saptamana intreaga, asa cum am avut noi! Si de nu o fi afara, sa il ai macar in suflet :-P

    Cu placere... si daca ti se mai nazare sa ma intrebi ceva, feel free :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumim pt recomandarile facute!!:).
    Mai vrem topuri;)Eu unul sunt fan:P

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt agitata cu serviciul si cu cate mai vreau sa fac in ultimele zile pana la plecare (care nu au legatura directa cu excursia, doar cu viata mea). Probabil anul 2012 va aduce schimbari din ce in ce mai frumoase in viata mea si orice schimbare necesita pregatiri, iar doar la vacanta ma voi gandi in totalitate cand va veni momentul sa plec de acasa.

    Alaturi de alte schimbari aceasta vacanta este binevenita si pot spune ca a venit la momentul oportun!

    Pe d-nul Soare il iubesc si sper sa fie alaturi de mine prin minunata Asie, oriunde ma vor purta picioarele/avioanele/bus-urile! Oricum din suflet nu iese nici cand in Romania e iarna si zapada (cum o vad acum pe geam)!


    Dana

    RăspundețiȘtergere
  13. Dan, am observat :-))) Vor mai fi, nicio grija :-P

    RăspundețiȘtergere
  14. Dana, te invidiez un pic pentru zapada, insa sper sa ajung sa o vad si eu cat de curand :-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar ma gandeam ca ai sa pui orhideele pe locul 1!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Liliana: :-))) Iti vine sa crezi ca am pozat aproape fiecare floricica in parte? Bine, adica fiecare specie de orhidee, evident, nu fiecare floare din NOG :-P

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce frumos va fi cand ne vom putea teleporta! Si sa facem schimb pt un week-end (te las la zapada daca ma lasi la soare)!

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  18. @Dana: Dadada, una ca asta chiar m-ar interesa :-P

    RăspundețiȘtergere
  19. Hehee... ce-mi place!!
    N-aș băga mâna-n foc că voi reuși să ajung în Singapore, dar asta nu m-a împiedicat să citesc pe nerăsuflate articolul de mai sus. Informații beton, poze minunate dar și un text spumos, sprințar și plin de umor.
    Săr-mâna, venisem cam trist de la job!!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Bubumaia: Ma bucur ca ti-a placut si ca te-am putut inveseli :-) Nu merita sa te necajesti cu jobul, orice ar fi, sanatatea e cea mai importanta!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ioana, mereu reusesti sa imi faci ziua mai frumoasa cu fotografiile si articolele tale! Nu stiu cand am sa ajung in Singapore dar in mod clar imi doresc :)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Boabe de Cafea: Si tu mie ziua mai "pofticioasa"... :-P Pup

    RăspundețiȘtergere
  23. WOW! un fantastic reportaj de vacanta! adevarate minunatii! fericiti trebuie sa fie aceia care reusesc sa vada toate aceste 11 puncte de atractie turistica, descrise de tine aici!
    Sa ai o duminica minunata, Ioana draga! pupici

    RăspundețiȘtergere
  24. @Carmen: Asa e, multumesc mult, la fel si tie! :-)

    RăspundețiȘtergere
  25. Minunate flori , orhideele .Si eu sunt innebunit dupa ele dar...pe cele din Singapore inca nu le-am vazut , Ioana . :) ))))

    RăspundețiȘtergere
  26. Radule, acum e momentul! Fii pe faza maine :-)

    RăspundețiȘtergere
  27. Din lipsa de net de abia acum am vazut topul. Ce sa zic, o vacanta minunata, in afara de fish spa deja testat in alta parte vreau si eu sa vad si sa fac tot ce ai vazut si facut tu! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. @Monica: Ai testat fish spa in alta parte? Unde? :-)

    RăspundețiȘtergere
  29. @Monica: Am aflat intre timp ca exista si la noi :-))) Ma bucur insa ca am incercat experienta asta acolo...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe