31.3.11

Între Helsinki si Tallinn e o mare de gheață

E prima dată când văd așa ceva live și vă spun cu mâna pe inimă că am stat întruna cu nasul lipit de geam preț de aproape două ore cât a durat călătoria cu vaporul între Helsinki și Tallinn. Cei care mă cunosc știu că pentru mine acesta este peisajul ideal, nimic nu mă liniștește mai tare, nimic nu mă face mai fericită :-). Celor care m-au întrebat de ce am plecat acum în vacanță și nu vara, în sezon, le răspund din nou că...iată, am știut eu de ce. Nu aș fi dat imaginile astea pe toată căldura din lume și nu aș fi putut alege niciun alt moment mai prielnic unei astfel de călătorii! Priviți și vă minunați așadar cum am navigat noi pe o mare înghețată într-o frumoasă zi cu soare, la sfârșit de martie...









Tallinn - primele imagini

Tallinn văzut dintre ghețuri
MS Star, ditamai vaporul cu care ne-am deplasat între Helsinki și Tallinn


17 comentarii:

  1. Ati avut noroc! Au fost vapoare blocate intre gheturi in iarna asta...daca veneai acum doua ierni nu prindeai asa ceva :). Sunt curioasa: e live? Adica e din aceste zile? Caci eu stiu ca situatia asta a fost in ianuarie, am calatorit si eu cu vaporul spre continent si era asa, scartia gheata pe lateralele vaporului, era pericol sa opreasca cursa daca se ingrosa "gluma" adica gheata :). Acum insa e topita toata, nici la mal nu mai e gheata...

    RăspundețiȘtergere
  2. Servus, Salmi, tu esti in Suedia, nu? Uite ca nu stiam de vapoarele blocate intre gheturi...ce-i drept eu am savurat doar peisajul, nu m-am gandit la pericole.

    Da, este cat se poate de live, de acum 3 zile. O sa mai pun poze pe blog cu marea...care nici nu pare mare, ci un camp nesfarsit de zapada :-))) Evident ca nu e asa chiar peste tot, dar o mare parte din drum exact asa a aratat peisajul, cu mici variatiuni pe aceeasi tema :-P

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum se chema ferry-ul ? Titanic ? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Servus Ioana, da sunt in Suedia. Locuiesc pe Gotland si momentan fac naveta saptamanal spre Kalmar cu vaporul.

    La noi s-au topit deja sloiurile, cum spuneam...nici nu a fost asa cum e intre Helsinki si Tallin. Superb oricum. Vacanta placuta mai departe. Sunt locuri unde imi doresc si eu sa ajung. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Peisajul este 'stunning'! M-am bucurat de o astfel de imagine cat timp am mers spre insula 'inghetata' Suomenlinna. In jurul totul era inghetat si ningea foarte tare, dar nu ne-am lasat...am avut cele mai profunde trairi acolo si nu sunt deloc poetica cand spun asta, ci chiar este o senzatie greu de explicat in cuvinte! :)
    Cu drag, Claudia.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Imperator: Se cheama MS Star, dar se pare ca voi avea ocazia sa merg cu doua vapoare si mai mari zilele urmatoare :-))) Mai exact intre Riga si Stockholm si respectiv intre Stockholm si Turku...abia astept...cred :-)))))

    Ar face bine totusi sa nu se cheme nici unul Titanic, si asa am emotii :-D

    RăspundețiȘtergere
  7. Salmi, ma bucura ce spui (ca s-au topit sloiurile, adica) pentru ca o sa ajung si in Stockholm pretty soon. Si nu oricum, ci cu vaporul din Riga, cu dormit noaptea pe vapor si tot tacamul :-)

    Multumesc mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Claudia: Stiu prea bine ce spui, am fost pe Suomenlinna acum 3 ani...mi-a placut tare mult, desi regret ca nu am apucat sa vaz Muzeul jucariilor. As incerca o fuga de data asta, sa vad daca imi iese :-) Pe noi nu ne-a nins atunci, am avut parte tot de nesuferitele de ploi reci cu care ne-a "fericit" si Helsinki, brr!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vapoarele astea sunt dotate cu spargator de gheata, cred ca stratul e mult subtiat acum fata de luna ianuarie, temperaturile desi scazute au crescut mult. Cand era vorba de blocaje, erau -20 de grade...sper ca nu te-am speriat. Prea tare :).

    Abia astept sa mai scrii, avem si noi in plan asa un traseu, dar vara :).

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult, Taio! Pe cuvantul meu ca n-am niciun merit, natura e "di-vina" :-P

    RăspundețiȘtergere
  11. desi am admirat pozele astea de nu stiu cate ori, n-am apucat sa-ti spun ca sunt... wow!!!! intra in topul meu, la distanta scurta de peisajele lapone! :-*

    RăspundețiȘtergere
  12. Andreea, (de ce nu ma mira?! :-D) si la mine la fel!

    RăspundețiȘtergere
  13. Fantastic !
    Wanna trade lifes ? :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Blindius, mai in gluma, mai in serios, viata mea e si cu bune si cu mai putin bune, ca a tuturor. Nu e totul roz cum pare, poate, intre paginile astea. Ma straduiesc sa nu imi eliberez frustrarile ori supararile aici pe blog tocmai pentru a-l pastra ca pe un locsor de refugiu...unde lucrurile au doar importanta pe care le-o dau eu :-). Am tinut sa specific asta pentru ca sunt sigura ca lucrurile par altfel celor care nu ma cunosc...altminteri, am inteles gluma, dar nu dau calatoriile mele asa usor, va trebui sa ne duelam pentru asta :-P

    RăspundețiȘtergere
  15. Va salut pe toti !Sunt medic de profesie si in luna februarie 2012 am sa plec la Helsinki pt. un stagiu de vreo 8 luni la Universitate.Vreau sa va intreb daca stiti cat costa un bilet pentru bac de la Tallin la Helsinki.Va multumesc antincipat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna, Nimsa! Sigur ca stiu, un bilet pentru vaporul care face legatura intre Tallinn si Helsinki este 26 eur de persoana, iar calatoria dureaza 2 ore. Bafta multa si sunt aici in caz de alte intrebari :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe