5.3.11

5 văzute, 5 visate, toate 10 neumblate

Chiar dacă fac parte din echipă și nu reprezint un real pericol pentru concurenţii de pe Lumea Mare, nu pot să nu contribui și eu cu lista mea de 5 destinații văzute, alte 5 la care deocamdată doar visez, în total 10 destinații mai puțin umblate și cunoscute de pasionații de călătorii. Și după ce am stat și chibzuit un pic, iată cum se prezintă cele două liste:

Aici am fost...

1. Eltville, Germania

Dacă vă întrebați ce-i așa special la locul ăsta, vă spun doar atât: pe aici a pășit si Sean Connery atunci când a filmat, în interiorul Kloster (mănăstirii) Eberbach, scene din "Numele trandafirului". Mănăstirea și grădinile au acea frumusețe pură căreia numai bunul gust combinat cu o grijă constantă și o mare atenție la detalii îi pot da naștere. Iar în spatele mănăstirii e o fermă de...lame :-)





2. Arcen, Olanda

Un orășel micuț și cochet la granița cu Germania, unde are loc de două ori pe ani Elf Fantasy Fair (Festivalul elfilor). Am intrat în joc și ne-am costumat, am rătăcit ore în șir pe domeniul unuia dintre cele mai frumoase castele pe care mi-a fost dat să le văd vreodată (Kasteeltuinen), am făcut niște poze incredibile și...am ascultat-o pentru prima dată live pe Tarja Turunen, ex Nightwish, într-un concert căruia nici că i s-ar fi potrivit un alt cadru.


3. Furka, Elveția

Pe drumul nostru către Zermatt nu am putut rata ocazia de a ne opri în pasul Furka spre a pătrunde preț de câteva minute în inima ghețarului din care izvorăște Rhône-ul. Imaginea ghețarului și apoi culoarea zăpezii nealterată de lumină te lasă la propriu fără cuvinte...nimic nu poate cuprinde atâtea senzații și gânduri care te încearcă, astfel încât - hipnotizat de albastrul încremenit ca și tine - înghiți în sec înăbușind orice sunet nedemn de a fi rostit in fața unui asemenea spectacol al naturii.




 4. Saariselkä, Laponia (Finlanda)

Dintre toate câte le-am trăit în ultimii ani, locşorul acesta nu va fi detronat prea curând în sufletul meu, de asta sunt sigură. Aici am văzut şi mângâiat prima dată un ren, am schiat prima dată la -22 grade pe un ger care te lipea - la propriu - de telescaunul îngheţat, am ascultat poveşti despre sami, oamenii zăpezilor, am urcat prima dată pe un snowmobil, am zburat întâia dată pe întinderea nesfârşită de zăpadă într-o sanie trasă de husky, am văzut pentru prima dată aurora boreală, am păşit dincolo de Cercul Polar...şi asta nu e tot, nici pe departe. Poate cândva o să îmi fac curaj să povestesc mai multe despre această experienţă, fără teama că aş putea-o lipsi de farmec încercând să o închid în spatele unui grilaj de cuvinte...




5. Hyderabad, India

În mod cert este, dintre toate destinaţiile de mai sus, aceea care se regăseşte cel mai rar pe listele de călătorii. Nu se număra nici printre prioritățile mele, dar s-a nimerit să ajung acolo și nu îmi pare rău, dimpotrivă. Am îndrăgit India, am îndrăgit "orașul perlelor", am învățat într-o săptămână cât altădată în trei luni. Dar poate cel mai important lucru pe care l-am învățat în India a fost să mă deschid înspre oameni,  fie ei oricât de diferiți, fără teamă și fără prejudecăți. Am învățat că uneori, un simplu zâmbet îți poate prilejui o cunoaștere mai presus de cuvinte și îți poate apropia oamenii așa cum nimic altceva nu ar putea. Am descoperit India zâmbindu-i și ea mi-a răspuns zâmbind :-)


 


Visez la...

1. Antarctica
Sursa: National Geographic
2. Patagonia
Sursa: National Geographic
3. Groenlanda
Sursa: National Geographic
4. Guilin, China
Sursa: National Geographic
5. Spitsbergen și Cap Nord, Norvegia
Sursa: Cruises by Capt. Bob


2 comentarii:

  1. Faina lista ta!Si eu visez la Patagonia:).

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit-o si eu pe a ta, inca de cand te-ai anuntat pe LumeaMare :-) Sa speram ca o sa si ajungem acolo, nu se stie niciodata, nu? Tin pumnii stransi tare si pentru tine...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe