6.5.10

Hats off to Bear!

Astazi m-am gandit sa va propun un mic exercitiu de imaginatie. Sa zicem ca sunteti purtator de pantaloni dintotdeauna, aveti...20 si ceva de ani, centura neagra la karate si ati lucrat nitel in cadrul SAS-ului britanic. Sa zicem ca aveti o pasiune pentru senzatii tari si nu pierdeti nicio ocazie sa va satisfaceti setea de adrenalina. Si cum de regula genul asta de placeri nu sunt tocmai nepericuloase, sa ne imaginam ca ati avut un nenorocit de accident de parasuta in...Africa, in urma caruia v-ati rupt spatele in trei locuri. Care ar fi urmatorul lucru pe care l-ati face dupa ce, cu eforturi supraomenesti, v-ati reveni dupa teribilul accident?? Probabil v-ati gandi ca n-ar fi rau sa urcati pe Everest :-))) Si daca tot ati facut chestia asta, la doar 23 de ani, ce Doamne iarta-ma v-ar impiedica sa intrati si in Cartea Recordurilor, drept cel mai tanar dintre alpinistii de aceeasi nationalitate cu a voastra care s-au incumetat sa escaladeze Everestul si s-au intors in viata? Si oare v-ar mai sta ceva in cale dupa experienta asta?? Probabil ca nu. Probabil nu v-ati da in laturi nici de la a bea sange direct din carotida animalelor, nici de la bai "revigorante" cu potential de hipotermie, nici de la a dezmierda miriapozi ori serpi cat se poate de veninosi, nici de la mese "festive" cu carne si ochi sticlosi de oaie proaspat trecuta in lumea celor drepti - fie ele si date in clocot in apa termala - si cu siguranta cel mai bun sac de dormit pentru voi ar fi unul facut foarte simplu: dintr-o oaie intoarsa pe dos :-))). Daca ati fi facut macar unul dintre toate lucrurile astea, in mod sigur s-ar fi gasit vreun prieten care sa va porecleasca "Bear" :-) In mod sigur ati avea la un moment dat o sotie si de ce nu, chiar niste copii, cu nume la fel de sonore...pe ea ar putea sa o cheme..hm, sa zicem...Shara, iar pe copii....Jesse, Marmaduke si Huckleberry. Si sa nu imi spuneti ca ati locui altfel decat intr-o barca pe Tamisa sau - din cand in cand - pe o insula :-))). Iar aventurile voastre categoric nu s-ar fi oprit aici.

Din fericire, Bear Grylls nu numai ca exista in carne si oase, dar face si o emisiune senzationala pe Discovery, "The Ultimate Survival", care te poarta prin toata lumea. Daca nu ati vazut-o, urmariti macar un episod, mira-m-as sa nu va captiveze din prima clipa. De ceva vreme mi-era dor de un astfel de personaj, nu doar extrem de carismatic, dar si capabil de a te atrage cu toata fiinta in jocul lui nebunesc, de a te inflacara, inspira si mai ales de a te face sa iti aduci aminte de visele tale care mocnesc acolo undeva asteptand un moment prielnic pentru a-si putea face loc catre suprafata. Un om atat de pasionat de ceea ce face incat sa iti dea aripi numai vazandu-i sclipirea patimasa din ochi in timp ce vorbeste despre cate-n luna si-n stele. Si care sa iti arate iar si iar ca limitele fiecaruia dintre noi sunt fix acolo unde ni le trasam singuri, iar autodepasirea nu este doar un mit.

Nu cred ca mi-a mai placut atat de mult o emisiune de ceva timp, de fapt putine emisiuni imi mai dau impulsul de a deschide televizorul. Emisiunea lui Bear insa rareori o ratez. Daca v-am trezit interesul o puteti urmari si voi pe Discovery Channel de luni pana vineri de la ora 20.00. Sunt curioasa cati dintre voi o vor iubi la fel de mult ca mine :-)

Blogul lui Bear cu mult mai multe informatii fascinante decat cele cateva indicate de mine mai sus il gasiti aici.






 (sursa pozelor: aici si aici.)


Si apropo de vise indraznete: Bear, daca mai mergi vreodata in Antarctica, zau ca vin si eu!!! Invat chiar sa si gatesc daca trebuie :-)))

5 comentarii:

  1. promit sa ma uit cu prima ocazie:P suna fain:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Super, astept impresii. In ceea ce ma priveste, when I grow up I want to be a....Bear :-))) si tine cont ca am cam depasit de ceva vreme varsta la care faceam pasiuni pentru te miri cine :-P

    si btw, tipul are inclusiv o emisiune filmata in Romania :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce ma bucur ca se mai uita cineva dintre cunoscutii mei la emisiunea asta. Si eu ma uit de cand mi-a aratat-o sotul meu prima data. Nu le rateaza :).

    RăspundețiȘtergere
  4. hihi... si eu sunt fana lu' Bear. Ba chiar am facut un interviu cu el, pe mail din pacate, si am aflat ca atunci cand era copil a ajutat la construirea unei biserici de langa Deva :)

    RăspundețiȘtergere
  5. pe bune??? vreau si eu interviul, te mituiesc :-P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe