29.5.10

Aquarius

Pentru ca vine vipia peste noi, iata un cocktail nealcoolic pe care l-am descoperit in India si care in mod sigur va va mai racori nitel. Aveti nevoie de urmatoarele:

- Sprite
- o felie de lime
- ghimbir
- frunze menta
- cuburi gheata

Habar nu am despre formulele standard folosite in retete, fie ele si doar de cocktailuri, asa ca va zic doar ce am dedus eu in timp ce imi incordam la maxim papilele gustative ca sa extrag toate aromele... si sper ca am identificat tot ce continea cocktailul cu pricina :-) Asadar:

Lasati sticla/doza de Sprite deschisa cateva minute inainte de a prepara cocktailul, ca sa isi mai piarda din "bubbles". Ghimbirul il taiati in fasiute subtiri care isi vor gasi locul pe fundul paharului. Este important ca fasiile sa fie subtiri pentru ca astfel se vor strecura cu usurinta de-a lungul paiului in timp ce sorbiti cu nesat din cocktail, amestecandu-se la fix cu celelalte gusturi si piscandu-va delicios cerul gurii. Felia de lime si frunzele de menta (strivite putin, ca sa iasa sucul, banuiesc) servesc drept "ze final touch", desavarsind cocktailul.

Zile racoroase ca diminetile de acum va doresc! :-)



8 comentarii:

  1. Suna bine,trebuie sa incerc!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am sa tin minte pentru zilele libere ce vor urma :). Mi-am amintit ca asa se numea si un suc racoritor pe care l-am baut in Spania. O saptamana numai asta am baut, asa mult mi-a placut :).

    RăspundețiȘtergere
  3. la fel si eu, am baut numai cocktailul asta cat am stat pe acolo, deja mi-l preparau cand ma vedeau indreptandu-ma spre bar :-P

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mariana: sa imi spui daca ti-a placut, bine? :-) pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrebare: de unde cumpar ghimbir?

    RăspundețiȘtergere
  6. @vulpitza: de la hypermarket, in principiu, insa nu au chiar la toate...arata cam asa: http://jorjette.co.cc/wp-content/uploads/2009/09/ghimbir.jpg

    o sa fiu mai atenta data viitoare cand vad pe undeva ghimbir si iti spun unde :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Suna tare bine si ar fi o alternativa binevenita la Green Apple. O sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Moni: Da, si mai ales este foarte usor de preparat, pentru astia mai cu doua maini stangi asa ca mine :-)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe