30.4.16

Costa Brava în 12 fotografii panoramice

Aiguablava, plaja-vedetă pe Costa Brava
Câteva zile libere, un dor de ducă nejustificat (nimic nou sub soare!) și Întrebarea, bat-o vina: - Hei, unde mai mergem și noi, undeva exotic? - Spania? (un zâmbet cât casa) - Bine, Spania! (și încă unul) Adevărul e că n-am mai călcat de multișor în Europa, cam de la Oktoberfest-ul de anul trecut. Și apoi după atâta fâțâială între continente, zău că am ajuns într-un punct în care Europa ni se pare destinație exotică. Să fie Spania, atunci, și să mai fie un loc cu plaje, soare dar și temperaturi mai blânde decât țăcănitele astea care ne tot dau de furcă în Dubai și-or să ne tot dea de acum înainte cât o ține vara. - Costa Brava? - Perfect! 

Un bagaj făcut în pripă (nimic nou sub soare, iterum), o cupă de șampanie fină, un prânz mult prea consistent cu vreo trei feluri și, desigur, două filme mai târziu (cam puține, unde ești tu, Jennifer Aniston, să le zici să ne mai plimbe-o tură?!) și uite c-am ajuns din nou pe aeroportul din Barcelona.


Mostră de diplomație pe aeroportul El Prat :P
De aici până-n Begur e doar o aruncătură de băț, hai, mașinuță, dă-i bice, avem de luat în primire cea mai frumoasă cameră din lume. Cu priveliște, că doar n-am bătut drumul până aici degeaba...! :D


Priveliștea de la hotelul nostru din Begur

Wow, wow, wow. Frumos hotel, de vis camera și - ce să vezi! - iar ne-au upgradat. Am mai sta pe terasă dar ne cheamă plajele. Dar hei, poate n-ar strica să mergem în recunoaștere pe oareșce acoperișuri înainte.




Da, e clar, ne place aici. Mult de tot! Dar să nu uităm că plecasem înspre plaje. Și ce plaje, dom'le, nu-i rău deloc la spaniolii ăștia, mai că uitasem...


Platja Gran (Pals)


Bine, bine, e frumos pe lângă casă, dar am auzit noi că-s niște plaje și mai faimoase puțin mai încolo. Cu ape limpezi, căsuțe pitorești și culori de cărți poștale? Cică da. 


Aiguablava
Sa Riera
Sa Tuna, de departe preferata noastră
Cap Sa Sal
Mi-nu-nat. Mai venim aici că nu-i rău deloc, ba chiar e bine tare. Și până atunci ce facem? Ce să facem, plănuim următoarea vacanță în Spania. Și... ăăă, ronțăim de zor la suveniruri! Manchego, tortilla, salchichasgazpacho ș.a.m.d. desigur, sper că nu vă gândeați la magneți?!


2 comentarii:

  1. Ce frumos! M-am tot documentat si eu despre zona asta a Spaniei pentru vacanta de vara si mi-a placut ce am gasit, o multime de locuri interesante. Am gasit chiar si un camping care primeste caini, asezat aproape de plaja :)), e un pic mai departe de Begur, spre Roses, dar oricum am merge cu masina, deci ne-am putea plimba prin toata regiunea. N-am rezervat inca, mai ma gandesc putin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca poti sa rezervi linistita, la cum calatoriti si voi sigur o sa va placa! Plus ca-s multe de facut in zona, n-o sa va plictisiti... ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe