7.4.15

Stai la... Hilton Baku pentru confort internațional și ospitalitate azeră


Nu știu pe nimeni căruia să-i fi venit de hac oleacă de răsfăț. Deși e drept, în capitala Azerbaidjanului sunt șanse mari să ți se ofere în exces, alături de un preaplin de amabilitate, locșoare de luat la picior și... calorii. Dacă medicul curant ți-a recomandat cumpătare, mai bine stai acasă. În caz contrar, ia în calcul un hotel care să îți întregească răsfățul și să te ajute să îți recapeți forțele după alergătura fiecărei zile. Ce părere ai de Hilton Baku, hotelul care a rescris în stil propriu, mult îmbunătățit, standardele și așa ridicate ale lanțului internațional din care face parte?

Dacă abuzul de etaje și fațada impasibilă din sticlă nu îi fac neapărat un serviciu la o primă privire, nu același lucru se poate spune despre interiorul hotelului. Iar inima îți vine de-a binelea la loc îndată ce pășești în camera care ți-a fost repartizată prompt de către unul dintre recepționerii prietenoși care o rup binișor pe englezește, spre deosebire de majoritatea covârșitoare a azerilor. În funcție de noroc și circumstanțe, camera dă înspre oraș, înspre Marea Caspică sau înspre amândouă. Cu ochii la decorul interesant ori la forfota din jurul hotelului, mai că omiți să treci în revistă patul supradimensionat, televizorul cu ecran plat și minibar-ul, iar aerul condiționat, wifi-ul, seiful și fierbătorul electric nu lipsesc nici ele din peisaj și funcționează ireproșabil. Hotelul dispune de piscină deschisă tot timpul anului, saună, sală de fitness, spa și centru de wellness, bar pe platformă rotativă, camere pentru nefumători și alergici și izolare fonică. 

Camerele cu acces la Executive Lounge vin la pachet cu un bonus de răsfăț. Și îți garantez că o să dai cam des pe acolo, mai ales după ce vei fi descoperit minunatele vinuri azere și cocktailuri incluse, deși acestea nu-s nici pe departe singurele bunătăți cu care te va surprinde Hilton Baku.

Plusuri:

- amplasarea centrală, aproape de Marea Caspică, la doar câteva minute de mers pe jos de centrul istoric.

- piscina.

- vinurile de la Executive Lounge sunt extrem de bine alese, deși umila mea experiență mă face să cred că mai toate vinurile locale sunt excelente.

Minusuri:

- accesul cam alambicat în hotel pe durata desfășurării anumitor evenimente, de pildă City Challenge Baku în toiul căruia ne-am nimerit noi în oraș.

- parcare ioc!

- transferul la și de la aeroport nu este inclus în prețul camerei.


Hilton Baku
Fațada iluminată noaptea în culorile steagului azer
Lobby-ul hotelului




Baie cu vedere la cameră :)
Piscina, deloc de lepădat
City Challenge Baku 2012

Vedere la Marea Caspică




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe