30.3.15

Bird's Eye View over... Bangkok


Fără a mă număra printre cei nu tocmai puțini pentru care prețurile mici, construcțiile exotice și degringolada greșit interpretată drept libertate sunt argumente suficiente pentru a ridica în slăvi una ori alta dintre țările lumii, trebuie să recunosc că vizitele în Thailanda nu au fost chiar atât de neplăcute cum mă așteptam.

Unul dintre motive, cunoscut turiștilor drept Wat Arun, iar localnicilor mai degrabă drept Wat Chaeng, altfel spus Templul Zorilor, este situat cum nu se poate mai nimerit pe malul râului Chao Phraya din Bangkok, cu ale cărui ape se contopește atât de iscusit pe înserat încât turiștii, firi sensibile, vin puhoi să-l imortalizeze. Ființă gregară cum mă știi, profund solidară cu orice fel de aglomerare umană și nu numai, am să-ți dau un singur sfat: Fentează-i! Păi spune tu, nu ți-ar sta mai bine să urci treptele și așa destul de înguste și abrupte în (aproape) perfectă solitudine, acompaniat numai de sunetul du-te-vino-ului bărcilor tradiționale care împânzesc suprafața râului mai ceva ca niște insecte luciul răcoros-ademenitor al unei ape într-o zi caniculară, cum sunt de altfel mai toate zilele în Thailanda?

Dacă îți aduci aminte un lucru bine știut de când lumea și pământul, acela că ascunzătorile ideale sunt la vedere, ai să deslușești neîndoios secretul momentului optim al vizitării templului Wat Arun în chiar același timp în care buzele-ți, fermecate de sonoritatea alăturării lexicale, vor alcătui pitorescul lui nume: Templul Zorilor.
























2 comentarii:

  1. Buna dimineata , Ioana !
    Te fericesc pentru faptul ca poti vedea aceste minuni ale lumii . Aceasta Venetie a orientului trebuie sa fie mai fascinanta decat cea europeana , nu ?

    RăspundețiȘtergere
  2. N-as zice, pentru mine Venetia e una singura. E dragut Bangkok-ul, dar nu pot sa zic ca se numara printre destinatiile mele preferate. Venetia in schimb da ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe