5.6.13

Travel News - Ce se mai întâmplă prin lume (V)



Uff, parcă mai ieri vă dădeam câteva idei din experiența proprie pentru un 2013 de pomină și uite că am ajuns aproape la jumătatea anului și nu știu, zău, cum de a trecut iar timpul ăsta atât de repede și încă n-am apucat să văd nici o zecime din tot ce mi-am promis că am să văd cu ochii mei odată și odată.

Cum ar fi, de pildă, cele mai frumoase o sută de plaje ale lumii. Sigur, parcă mă consolează întrucâtva faptul că am reușit măcar să o văd pe cea de pe locul întâi și încă vreo câteva pe deasupra, dar ce ne facem cu restul de 90?!?

Sau să zicem... Peru. Mai ales că știu deja ce n-am voie să ratez odată ajunsă acolo.

De Antarctica nici nu mai vorbesc. Șansele sunt minime, dar înghit în sec și tot sper și iar sper într-o minune.

N-am să înțeleg în veci nebunia cu Bangkok-ul. Nu-i pe lista mea de priorități, nu m-a atras niciodată și mă lipsesc de el cu dragă inimă în favoarea uneia dintre destinațiile enumerate anterior. (De preferință Antarctica, mă aude cineva acolo sus?)  

Nu că mi-ar fi rușine nici cu Europa. Mă și văd luând la pas cele mai frumoase zece orășele ale Franței. Trăgând cadru după cadru în cele mai frumoase zece restaurante londoneze aflate la înălțime, fotografii numai bune să întregească binecunoscuta mea serie "Bird's Eye View over...". Explorând una câte una cele douăsprezece destinații alternative din Italia. Deprinzând un nou sport acvatic pe un țărm bătut de vânt (poate chiar în Portugalia, de ce n-aș profita de ocazie dacă tot sunt aici?!). Vizitând stațiunea preferată a lui Richard Wagner de pe Costiera Amalfitana ori sărbătorind 150 ani de turism în Monte Carlo, despre care Somerset Maugham spunea că este "a sunny place for shady people".

Unde mai pui că Europa se poate vizita bine-mersi și cu mașina. Cunoașteți, cred, cu toții măcar căteva persoane care fac tot ce le stă în puteri pentru a evita zborul și inerentele turbulențe. Care ar da orice să poată uita că au citit vreodată despre astfel de întâmplări. Îmi pare rău să vă transmit tocmai eu una ca asta, însă în ceea ce privește turbulențele, viitorul nu arată tocmai roz. Vestea bună este că nu sunt nici atât de periculoase și nici atât de frecvente precum se zvonește. Ba chiar s-ar putea să te ajute să deslușești mai bine înțelesurile cuvântului rock dacă zbori cu cine trebuie.

Cel puțin la fel de important este să știi cu cine să nu zbori dacă nu e neapărată nevoie. Asta dacă nu cumva ții morțiș să te trezești pe alt continent decât acela unde intenționai să ajungi. Nu vă grăbiți să ridicați sprânceana a neîncredere, s-a întâmplat cu adevărat pe Turkish Airlines...

Zboruri line și fără de confuzii vă doresc! Iar eu fug să redescopăr bătrâna Europă... cu mașina :-).


2 comentarii:

  1. O singura data am avut 'placerea' de a ma trezi pe un alt taram insa atunci au fost circumstantele care ne-au purtat spre alta tara, nici macar spre alt continent.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Larisa: Inseamna ca ai zburat cu cine trebuie :-))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe