12.4.13

Travel News - Ce se mai întâmplă prin lume (IV)


Înainte să mă certați că am cam lipsit din povestire în ultima vreme dați-mi voie să mă disculp spunându-vă că de câteva săptămâni sunt ocupată până peste cap. Cu Londra și Edinburgh, în special, deși recunosc că am mai dat fuga și prin alte părți în Marea Britanie, mi-ar fi fost cam greu să rezist știută fiind pasiunea mea pentru aste locuri minunate. Până ce voi apuca să vă scriu ce am mai descoperit interesant la Londra și cât de trăzniți (în cel mai bun sens cu puțință) sunt scoțienii, luați de vă aruncați privirea pe câteva articole care mi-au atras atenția de curând.

Vă mai amintiți poate că m-am numărat printre puținii norocoși care au avut ocazia de a zbura cu unul dintre Dreamliner-ele nou-nouțe ale Qatar Airways cu o săptămână înainte ca avioanele să fie blocate la sol - din rațiuni de siguranță - nu doar în Qatar, ci peste tot în lume. Ei bine, după cum am prezis, cei de la Boeing au și luat măsuri, astfel încât se pare că nu multă vreme ne mai desparte de momentul în care frumoasele avioane vor reintra în circuit

Atât de frumoase și moderne sunt noile avioane încât fără să vrem ni se naște în minte întrebarea cum vor arăta, oare, călătoriile viitorului. Pentru a sărbători 40 ani de la publicarea primei ediții a revistei inflight a companiei British Airways, echipa din spatele acesteia s-a întrunit la Londra în scopul de a prezice, într-un cadru relaxat, cine unde va călători probabil peste alți 40 ani și care sunt șansele ca turismul spațial să devină realitate. Citiți aici un rezumat al discuției.

Până la turismul spațial cred că sunteți de acord cu mine că, slavă Domnului, mai avem destule de văzut pe planeta-mamă înainte de a purcede către alte zări. Propun să începem cu Africa, în ritmul în care acționează poacher-ii în majoritatea parcurilor naționale, tare mi-e că s-ar putea să discutăm despre elefanți și rinoceri la timpul trecut, la un moment dat. Iată care sunt, în viziunea CNN Travel, cele mai frumoase zece parcuri naționale din Africa. Noroc cu cărțile, la cât am citit deja despre Africa pot spune că n-am străbătut doar rezervația Ngorongoro, ci măcar și parcul kenyan Maasai Mara și Okavango Delta din Botswana. Mai să mă îngrijorez că nu am văzut până acum decât unul singur dintre cele zece enumerate, când am dat peste articolul ăsta despre un safari memorabil în Serengeti și mi-a mai venit inima la loc, n-am să uit cât oi trăi experiența similară din același parc de safari și recunoștința cu care am mulțumit Cerului că m-am putut bucura de ea.

O țară de care m-am îndrăgostit pe loc, pe dată, și pe care am de gând să o explorez în amănunt într-o bună zi este Portugalia. Din fericire se pare că este o destinație aflată la mare cinste printre preferințele tuturor călătorilor, așa că sursele de inspirație sunt nesfârșite. De altfel vă pregătesc cât de curând un articol despre Lisabona, dacă - desigur - internetul scoțian va binevoi să coopereze!

Visați la China tradițională? Și eu, deși în lumina ultimelor evenimente din acea parte a lumii, aș zice că planurile de călătorie mai pot aștepta o vreme. Rețeta călătoriilor reușite este să intuiești în ce parte a globului e mai bine să nu te afli într-o anumită perioadă :-).

Am dubiile mele dacă există vreun moment propice pentru a te afla în Arabia Saudită, mai ales dacă ești femeie. Pe de altă parte, și dacă ar exista... 7000 USD de persoană pentru două săptămâni?! Nu mi-ar sta mai bine în Patagonia, dacă i-aș avea? :-) Noua Zeelandă? Africa de Sud? Pun pariu că nici măcar nu se compară cu Omanul (sic!)!

Nu puteam să închei fără o nouă propunere de hoteluri care fac și mai atractive destinațiile ce le găzduiesc. Peste Burj Al Arab puteți să săriți, parol! Mai degrabă dați o fugă la Atlantis.

Și cu asta, basta, Scotland calling! Cheers, mates! :-) 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe