7.3.12

Stai la... Viking Hotell Tromsø - nume barbar, servicii exemplare!



Odată ce s-a cristalizat în mintea noastră voința, dorința, ba chiar nevoia de a o lua înspre nord, primul gând a fost să rezervăm din timp hotelul, știut fiind faptul că lunile de iarnă sunt de departe cele mai căutate când vine vorba de vânat aurora boreală. Dacă vă bate gândul să o luați pe urmele noastre în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, v-aș sfătui să procedați întocmai, în Tromsø cel mititel prea multe hoteluri nu încap și chiar sub cerul liber nu v-aș recomanda să dormiți, chit că acolo vă veți petrece oricum cea mai mare parte a timpului. Alegerea hotelului Viking a fost pur întâmplătoare, deși se prea poate ca sonoritatea numelui să fi contribuit și ea întrucâtva la decizia finală. La momentul sosirii noastre, singura cameră liberă avea vedere la ...un zid îngropat în zăpadă, de altfel singurul neajuns și nici acesta chiar demn de luat în considerare. Dat fiind că munții din Qatar sunt splendizi, dar lipsesc cu desăvârșire, ne-am dorit firește o schimbare de peisaj, iar frumoasa suedeză (!) de la recepție n-a putut să ne refuze, așa ochi dulci i-am făcut clipind vârtos din gene. Drept urmare, de data aceasta sunt în măsură să vă prezint două camere în care am stat, ambele la fel de plăcute, primitoare și mai ales călduroase, un aspect deloc de neglijat atunci când vizitezi o țară nordică pe timp de iarnă.

Vă mărturisesc cât se poate de sincer că n-am avut cine știe ce așteptări de la hotelul cotat la 3 stele, cu atât mai mult cu cât pozele de pe site-ul acestuia nu erau tocmai flatante, ba unele chiar de-a dreptul dezavantajoase. Iată însă că soarta, norocul sau alte asemenea entități abstracte pe care le invocăm atunci când nu ne vine să credem ce ni se întâmplă (într-un sens sau altul) au fost milostive cu noi, transformând o alegere făcută în pripă pe considerente strict pecuniare (nu mai e un secret pentru nimeni că Norvegia este o țară înfiorător de scumpă, și tare mă tem că accepțiunea termenului "înfiorător" a celor mai mulți dintre voi nu oglindește chiar fidel realitatea în cazul acesta!) în cea mai bună alegere pe care am fi putut-o face într-un loc care te îmbie la confortul tihnit și dulce al unei cămăruțe bine încălzite cu așternuturi moi și grosuțe în care să te scufunzi pe dată în visare după alergătura unei zile lungi!

Plusuri:

- Perfect situat față de majoritatea obiectivelor turistice cu care se mândrește Tromsø, hotelul se află la o distanță neglijabilă și de punctul de plecare al autocarelor către diversele activități pe care v-ați putea dori să le încercați dacă tot ați ajuns până aici.

- Absolut toate camerele dispun de internet wireless gratuit, mare lucru având în vedere că nu puține hoteluri de 4-5 stele oferă acest serviciu - indispensabil în zilele noastre, în treacăt fie spus! - doar contra cost, și încă ce cost... Înțeleg totuși că este vorba despre un standard în Norvegia, bravo lor!

- Micul dejun este surprinzător de variat și inimaginabil de delicios, cafeaua are gust iar ciocolata caldă îți merge direct la suflet, mmm...

- Recepția este deschisă 24/7, iar în holul hotelului veți găsi permanent apă fierbinte, cafea și pliculețe de ceai din care vă puteți servi după pofta inimii. Și ah, ce bine mai merge un ceai îndulcit cu miere după o plimbare prelungită prin frig! Iar personalul nu doar că este din cale afară de săritor și informat, dar este și frumos de pică... nu mă pronunț, my lips are sealed.

Minusuri:

- Ce-s alea? N-am văzut, n-am auzit, dați năvală că e prea frumos ca să fie adevărat! :-)))













12 comentarii:

  1. Dragut hotelul. Si chiar nici macar un minus mic, chiar nimic n-ai gasit? :)
    Asa este, Norvegia este scumpa, totul fiind raportat la nivelul lor de trai. Din ce am aflat de la o familie, 2 persoane, care a fost anul trecut cu masina, cu tot cu transport cheltuielile au depasit 2500 de euro pentru o saptamana. Voi cat ati petrecut acolo si cam la cat s-au ridicat cheltuielile?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mira, nici macar un minus mic, mic, mic :-))) Sunt carcotasa, as fi zis eu daca era ceva...

    Habar nu am sa iti spun, nu am facut calculul. Oricum pe mancare n-am dat mare lucru, am preferat sa mancam hamburgeri si pizze ca sa dam banii pe excursii si suveniruri, iar mancarea era si ea groaznic de scumpa, macar aici am economisit :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos reportaj de vacanta! un hotel cochet, nimic de spus! practic, atunci când esti venit cu gândul sa colinzi strazile si muzeele, parca este si pacat sa ai o camera luxoasa de hotel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi, Carmen! :-)

    Nu doar asta, dar aici un hotel cu multe stele parca nici nu s-ar fi potrivit cu atmosfera generala si imprejurimile... asta daca ti l-ai fi putut permite, desigur :-P

    RăspundețiȘtergere
  5. eu planuiesc o Islanda mai intai si apoi sigur si Norvegia :)

    RăspundețiȘtergere
  6. păi tot de iarnă?! -:(
    Hai, fie-ți milă și povestește ceva cu nisip fierbinte, umbreluțe, berică brumată și valul clipocind alături că mi s-a luat definitiv de zgribuleală, zăpadă și bocanci.
    Te rooog!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Micky, eu am luat-o din aproape in aproape, ma apropii treptat si de Islanda, Groenlanda etc. :-)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ramai treaz: Multumesc mult! Bine ai venit pe aici si ne mai citim :-P

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine, Bubule, pentru tine in mod special o sa scriu curand un articol cu mult soare, multumit?! :-D

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioana , daca domniile voastre sunteti mari amatori de tari nordice , munti si zapada , la cat suntem noi de "congelati" , ma tot intreb cat mai are de gand iarna sa tot stea pe contul primaverii, la noi ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Radule, te-as ruga cu draga inima sa o trimiti incoace, insa aici nu avem incalzire in case asa ca ma tem :-)

    Sper sa vina si la voi mai repede primavara, pana atunci am inteles, si tu subscrii la rugamintea lui Bubu :-P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe