20.7.11

Bird's Eye View over ...St. Petersburg

Pentru a vedea orașul St. Petersburg de sus, neapărat suiți cele 300 de trepte ale Catedralei Sf. Isaac. Catedrala, construită în decursul a 40 de ani și având una dintre cele mai mari cupole din lume, domină cerul orașului, fiind vizibilă cam de pretutindeni grație celor 101,5 m care fac din ea a doua cea mai înaltă biserică ortodoxă din lume. Fotografiile sunt făcute în prima parte a lunii aprilie a.c., când orașul abia începea să se smulgă din strânsoarea înghețată a iernii...













8 comentarii:

  1. Este frumos sa poti calatori , sa vezi oameni de pretutindeni la ei acasa , sa poti vorbi cu ei , sa culegi o mica particica din sufletul lor .Cred ca este o latitudine cu un climat placut vara , acolo pe tarmul Marii Finlandei .

    RăspundețiȘtergere
  2. ...sa poti "vorbi" cu ei mai mult prin semne, in cazul asta :-))), pentru ca pe la supermarketuri, muzee si unde am mai avut noi treaba nu prea stia nimeni engleza, noroc ca am avut ghid permanent cu noi :-).

    Da, asa e, e minunat si ma consider o norocoasa ca am vazut cate am vazut, sunt recunoscatoare pentru fiecare noua calatorie din care ma intorc cu bine si cu tolba plina de povesti si cunostinte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac orasele vazute de sus. Cred ca intr-o viata anterioara am fost aviator :)
    Cand ne povestesti mai pe indelete despre St. Petersburg, caci sunt tare curioasa?

    RăspundețiȘtergere
  4. @VertAnge: :-))) Cat de curand, inca nu am apucat nici macar sa selectez bine pozele, avand in vedere cate am facut :-) Abia astept si eu, iti dai seama...

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare frumos, as vrea sa ajung si eu acolo intr-o zi... imi imaginez ca e o lume cu totul... altfel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ador sa vad orasele de sus! La Sant Petersburg inca nici nu visez, e prea departe, dar cine stie, poate intr-o zi

    RăspundețiȘtergere
  7. @Maria: Da, asa e, chiar e o alta lume. Iar ce comori ascunde orasul acela ...nici nu-ti poti imagina pana nu le vezi cu ochii tai.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Alicee, departarea ca departarea, asta e problema cea mai mica. Din pacate scorurile mari sunt prohibitive in St. Petersburg, ele ne-au tinut si pe noi departe atata timp...oricum, chiar si mai tarziu daca ajungi, merita orice efort! :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe