1.3.11

Stai la...Old Waverley Hotel Edinburgh, la doi pași de Edinburgh Castle!

Dacă tot v-am povestit atâtea despre Edinburgh, m-am gândit eu așa că aș face bine să vă sfătuiesc și unde să vă cazați odată ce ați poposit în capitala scoțiană. Vă amintiți, poate, că menționam la un moment dat principala arteră comercială din New Town - Princes Street. Ei bine, hotelul Old Waverley este situat chiar pe Princes Street, în buricul orașului nou și totodată la o distanță mai mult decât convenabilă de aeroport (20 de minute de mers cu mașina) și gara Waverley (1 minut de mers pe jos). Cum ați aflat deja de la mine că în Edinburgh distanțele dintre obiective sunt nesemnificative și pot fi lesne parcurse pe jos, fiți deci fără grijă și în această privință: de aici veți ajunge fără prea mari bătăi de cap oriunde veți dori.

Pe lângă toate avantajele de mai sus, Old Waverley Hotel își atrage mușteriii cu promisiunea unei priveliști excelente asupra faimosului Edinburgh Castle. Din fericire, este cât se poate de adevărat, mai ales dacă pândiți momentul când soarele îmbracă falnicul castel în lumina caldă a asfințitului. Camerele însele sunt decorate în culori la fel de calde care te îmbie la o dulce leneveală și o odihnă încă și mai dulce. În plus, sunt dotate cu câte un mic birou și fotolii în aceleași nuanțe de roșcat sau portocaliu, masă și fier de călcat, oglinzi generoase, fierbător electric alături de pliculețe de cafea și o foarte gustoasă ciocolată caldă, biscuiți care ți se topesc în gură și cine știe ce oi mai fi uitat să enumăr :-). Băieții de la recepție au fost extrem de amabili și receptivi, ce să mai zic de...ah, accentul lor scoțian genial și felul haios în care ți se adresează cu "cheers!", "mate" și altele asemenea! :-P

Minusuri:

- Internetul wireless este disponibil peste tot în incinta hotelului, din păcate numai contra cost. 

- Ferestrele nu au termopane, dacă șuieră vântul ceva mai tare și ați nimerit o cameră în care patul se află în proximitatea ferestrei, o să cam simțiți.

- Micul dejun nu este extraordinar, dar merge.

Per total chiar vă recomand hotelul, însă nu care cumva să faceți greșeala să rezervați altfel decât prin booking, prețurile de la recepție sunt de 2-3 ori mai mari. Orice mici neajunsuri ar avea hotelul, cu siguranță o să le uitați îndată ce veți zări prin geam, la doi pași, impozanta fortăreață medievală cocoțată pe un fost vulcan...











10 comentarii:

  1. Arată bine.
    Cum se ajunge cel mai bine la acest moment în Edinburgh?

    RăspundețiȘtergere
  2. N-as sti sa iti spun cum se ajunge cel mai bine, pentru ca:

    1. Noi mergem mai mult cu Taromul (in cazul asta am zburat cu Taromul la Londra, nu am luat in calcul alta posibilitate)

    2. La Edinburgh nu am ajuns cu avionul, ci cu trenul din Londra (erau greve la englezi pe aeroport si nu am vrut sa ne riscam cu bilete de avion...turns out ca am facut foarte bine, dat fiind ca in penultima zi, petrecuta la Londra - pt ca am inceput concediul cu Edinburgh - a erupt vulcanul din Islanda, ceea ce dupa cum bine stii a tinut avioanele mult timp la sol). Din Londra am facut 5 h cu trenul pana in Edinburgh; trenul e mai scump decat avionul, insa din pacate nu am avut de ales :-)

    A fost ditamai peripetia intoarcerea de la Londra in aprilie anul trecut, o sa scriu la un moment dat si despre asta :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am notat recomandarea. Anul acesta ajung la Londra, dar nu voi avea timp sa merg si la Edinburgh. :(
    Ramane pentru alta ocazie. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. VertAnge, in ce perioada vei fi la Londra? Ti-ai ales deja hotelul? Daca nu, do tell :-)

    Nu stiu daca ai citit recomandarile mele de pe LumeaMare:

    http://lumeamare.ro/2010/08/17/londra-in-3-zile-ziua-1/

    http://lumeamare.ro/2010/08/24/londra-in-3-zile-ziua-2/

    http://lumeamare.ro/2010/08/30/londra-in-3-zile-ziua-3/

    Ma gandesc ca poate te ajuta...eu una iubesc Londra pana peste poate, sunt sigura ca o vei iubi si tu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Merg in aprilie (10-16 in Windsor, cu treaga :( si 16-18 in buricul Londrei, doar pentru sufletul meu :). Cazarea e deja rezolvata si voi citi articolele tale despre Londra ca sa-mi fac un plan de bataie.Sunt atatea de vazut si atat de putin timp!

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci ai noroc, ai vazut ca articolele mele sunt scrise fix pentru 3 zile :-)) Acum sigur ca iti alegi si tu ce iti place, nu e musai sa alergi cat am alergat noi. Dar daca esti genul care alearga pentru ca isi doreste sa vada cat mai mult in cat mai putin timp, important e sa stii ca se poate! Tot ce am scris acolo e pe bune, adica.

    Daca ai orice fel de intrebari feel free :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bagă în ecuaţie pub-urile, traseul optim de văzut şi alergat e invers proporţional cu cantitatea de bere adjudecată... ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. :-)))) In cazul asta cred ca ar trebui sa ma intorc eu insami la Londra cat de curand. Ma tem ca mi-a scapat partea cu pub-urile, poate totusi am alergat prea mult :-D

    RăspundețiȘtergere
  9. :)
    Am notat ambele recomandari.
    Ioana, La multi ani de 8 martie~! Sa ai o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe