26.1.11

Stai la...Bucoleon Palace Hotel Istanbul dacă vrei "a hotel with a view"!

Sunt multe motive pentru care merită să ajungi la Istanbul. Pentru noi însă, ceea ce a acționat ca un adevărat catalizator al dorinței de a explora orașul-punte între două continente  a fost statutul său special în 2010, acela de capitală culturală europeană. Cum nu am avut prea multe zile la dispoziție, era musai să găsim un hotel situat cât mai aproape de orașul vechi, astfel încât să ne putem mișca rapid de la un obiectiv la altul. Și pentru că hotelul pentru care ne-am decis în cele din urmă și-a ținut toate promisiunile, vi-l recomand și vouă, reiterând că - dacă vreți să vă bucurați mai mult de un oraș și de serviciile oferite de unii dintre locuitorii săi, dar și să faceți serioase economii - nu vă sfătuiesc sub nicio formă să vă grăbiți într-acolo în plin sezon!

Hotelul, numit Bucoleon Palace pentru că se află în apropierea zonei unde a existat cândva palatul  bizantin Bucoleon, construit cel mai probabil de împăratul Theodosius II prin secolul al V-lea, se mândrește cu arhitectura sa în stil Art Deco dar și cu locația excelentă în Sultanahmet, la foarte mică distanță de Hagia Sofia, Moscheea Albastră, Hipodrom și palatul Topkapi. Hotelul dispune de 20 de camere, dintre care 4 cu vedere directă la Moscheea Albastră, iar 4 (apartamentele) cu vedere la marea Marmara și terase imense, numai bune de lenevit diminețile și serile admirând peisajul. Camerele sunt decorate cu foarte mult bun gust și sunt dotate cu de toate: aer condiționat, minibar, seif,  LCD, internet wireless, papuci, uscător de păr. Ba mai mult, în cameră ne așteptau - aranjate cu grijă pe o măsuță mititică - o selecție de fructe proaspete, boluri cu Turkish delight (rahat turcesc), migdale, fistic, caju, alune și stafide, vreo două sticle de apă plată și, nu în ultimul rând, o sticlă de vin roșu bun de tot, toate din partea casei (!). Și, de parcă toate astea nu ar fi fost de ajuns, micul dejun ne-a fost servit "la înălțime" (și la propriu, și la figurat), pe o terasă de unde am avut o altă priveliște fabuloasă asupra mării.

Minusuri:

- Micul dejun, deși de calitate, nu variază prea mult de la o zi la alta.

- În imediata apropiere a hotelului se află o cale ferată. Pe noi nu ne-a deranjat, trenurile nu trec prea des iar odată închisă ușa de la terasă nu se mai aude nimic, am dormit excelent. Menționez totuși și acest fapt, n-aș vrea să îmi reproșați că nu v-am avertizat :-P

- Hotelul oferă shuttle până la aeroport, dar numai contra cost (la un preț destul de măricel). Aveți însă suficiente alternative dacă vreți să plătiți mai puțin, găsiți la tot pasul servicii similare cu circa 5 EUR de persoană.

Pont:

Dacă prețul de pe booking vi se va părea prea mare, încercați să faceți rezervare prin Turkey travel planner. Au oferte extrem de bune, s-ar putea chiar să vă permiteți să rezervați unul din apartamentele cu terase mari si sea view despre care scriam mai sus...

A, și încă ceva: De vă veți simți priviți în timp ce leneviți pe terasă vă asigur că sunt șanse mari să nu vă înșelați. Vă veți trezi destul de frecvent cu vizitatori precum cel din pozele de mai jos :-P.








7 comentarii:

  1. Istanbul este un oraș deosebit de periculos. Pentru că mănânci de spargi... :)
    Bine poziționat hotelul. Am stat la câteva străzi de el, deci confirm pentru zona ideală.

    RăspundețiȘtergere
  2. @badge® : Da, da, da :-D Mai ales peste la restaurantele de pe malul marii...imi ploua in gura numai cand ma gandesc :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am notat. Anul acesta Istanbulul nu este in plan, dar ii vine randul cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  4. @VertAnge: In primul rand, bine ai venit pe la mine :-P

    Da, chiar e de retinut hotelul, nu sunt genul sa fac reclama daca nu am fost pe deplin multumita, dimpotriva :-) Deci mergeti cu incredere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Culmea, era exact pe short-list-ul meu de 5 hoteluri :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Tasha: Ce ma bucur ca l-ati ales tocmai pe el, o sa va placa, iar locatia e excelenta! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Calatorul XXL: Intr-adevar, nu are parcare, e pe o straduta mititica si linistita din zona Sultanahmet, nu stiu unde ar mai fi avut loc si o parcare acolo :-)))) Nu m-am gandit la aspectul asta pentru ca noi n-am luat in calcul nicio secunda varianta de a merge cu masina. E foarte bine insa ca ai sesizat asta, sa stie eventualii interesati...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe