30.12.10

2010 - 10 țări în 10 fotografii (și un concurs)

În mod cert, pentru mine anul 2010 a fost anul călătoriilor. Am ajuns în locuri la care nici nu am îndrăznit să visez vreodată, am trăit experiențe inedite (printre altele, "fuga" de vulcanul-cu-nume-imposibil din Islanda), am învățat o sumedenie de lucruri noi (dintre care pe unele le-am transformat în articole - utile, sper, pentru voi - aici pe blog, dar și pe LumeaMare) și mi-am bucurat sufletul și privirea cu imagini vechi din cărți și de la televizor care au devenit aievea în fața ochilor mei deschiși cu entuziasm copilăresc. Am selectat dintre miile de poze doar zece, câte una pentru fiecare țară în care am călcat cu drag și dor de cunoaștere anul acesta. Întâmplător sau nu, au fost, în anul 2010, exact 10 țări...


Vă doresc tuturor un An Nou cu sănătate și împliniri pe toate planurile, iar mie, pe lângă sănătate și o altă dorință pe care mi-o tot pun de câțiva ani încoace, îmi doresc să am parte cel puțin de tot atâtea călătorii fantastice și în 2011! Cred în ceea ce mi-am propus, credeți și voi în tot ce vă propuneți...și sigur, sigur, mai devreme sau mai târziu, una sau alta dintre dorințele voastre cele mai arzătoare va deveni realitate!

Și pentru că vreau să vă dau șansa să vă înnoiți deja în anul ce bate la ușă, vă provoc să vă încercați norocul ghicind unde sunt făcute fotografiile de mai sus :-D. Cine va ghici cel mai mare număr de destinații are de la mine un premiu. Nu spui ce, vorba unui scriitor celebru, dar pentru fete premiul va consta într-o carte din colecția Chic de la Polirom, iar pentru băieți într-o carte de călătorii. Succes!

Termen: 11.01.2011 :-P


13 comentarii:

  1. Eu iti doresc sa se indeplineasca cea mai mare dorinta a ta! O meriti din plin si sunt convinsa ca D-zeu e mare si bun si te va ajuta sa-ti vezi visul cu ochii.
    Iti doresc un An Nou plin de bucurii, sanatate si noroc! La Multi Ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc mult de tot! Asa sa fie cum zici tu...si nu doar pentru mine, ci pentru toata lumea :-)

    Si tie un An Nou excelent, cu toate "ingredientele" pe care ti le doresti! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iarta...iubeste...zambeste...exprima-te...relaxeaza-te...ajuta un batran...accepta un compliment...asculta-ti prietenii...reia un proiect abandonat...fii intelegator cu tine si cu altii...uita-te la un album cu fotografii...picteaza un tablou...asculta tacerea...aminteste-ti in totdeauna ca nu esti singur...spune-le celor dragi cat de mult ii iubesti...imagineaza-ti ca astazi nu ai nici o grija...joaca-te cu un copil...citeste o carte buna...alege-ti o stea pe cer...fii copil inca o data...da-ti voie sa mai si gresesti...lasa-i pe alti sa te ajute ...renunta la ce nu-ti place...indeplineste-ti promisiunile...inchide ochii si imajineaza-ti ca esti pe o plaja tropicala...priveste atent o floare...cumpara-ti ceva ce iti doresti de mult...spera ca ceea ce-ti doresti se va indeplini...ajuta-i pe altii...respira profund...fa-ti un cadou...iubeste!

    An nou fericit!
    si
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, Mariana! La fel si tie, dupa cum ti-am scris! :-) Sa ai un An Nou plin numai de lucruri minunate, te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu uitati de concurs, dragilor :-) Cartile sunt faine, parol! :-P

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani Ioana, iti doresc sa reusesti si in 2011 sa te plimbi prin toate locurile pe care ti le-ai propus!
    Cum nu vrea nimeni sa participe la concurs, incerc eu sa ghicesc fotografiile:

    1. Anglia, Stonehenge
    2. Dubai (presupun, nu sunt sigura)
    3. India
    4. Istanbul (cred, parca se vede o moschee)
    5. München, Oktoberfest
    6. Salzburg
    7. Sibiu
    8. Zermatt, Elvetia
    9. Niagara, Canada
    10. Bratislava, Slovacia

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cristina: Acestea fiind zise, ai castigat, felicitari!!! :-D Avand in vedere ca ai numar maxim de puncte, slabe sanse sa te mai depaseasca cineva pana pe 11 ianuarie :-P

    Trimite-mi te rog un e-mail la ioana@printreranduri.com ca sa stabilim cum facem cu premiul si, mai ales, daca preferi cartea de calatorii celei din colectia Chic de la Polirom. Si inca o data felicitari! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. wow, saru-mana mult de tot! e prima oara cand castig un concurs de genul asta! Poate o sa fie cu noroc de acum inainte :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sigur o sa fie cu noroc de acum inainte! Ai spart gheata, cum se spune! :-P

    Este si primul concurs de pe blogul meu, btw... inca o data felicitari si te astept si la urmatoarele concursuri! :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Te umplu de comentarii azi, stiu!! Dar tare imi place la tine aici, simt ca am parte de mici calatorii imaginare...:)) Declar cu mana pe inima ca anul 2010 a fost si pentru mine anul calatoriilor: experienta de neuitat in Helsinki, apoi Atena si Egina (de 2 ori chiar), unde am colindat de nebuna pe insula, am dormit la o manastire in munti + Delta Dunarii (se pune si asta, chiar daca este in Romania, da? :P)+ cetati din Dobrogea si gata...nu mai spun, ca ma lungesc prea mult!
    Sa primesti ceea iubesti si sa te bucuri de fiecare plimbare! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Claudia: Asta sa fie problema, ca ma umpli de comentarii, auzi la ea! :-))) Ma bucur ca iti place si te astept sa revii pe la mine sa mai stam de povesti :-P

    Normal ca se pune si Delta Dunarii, mi-e un dor de ea de nu mai pot. Si ah, ce mai partide de pescuit am trait pe acolo!!!

    N-am ajuns inca la Atena si Egina, te iau la intrebari cand o fi sa merg, ok?

    RăspundețiȘtergere
  12. Aici sunt pentru intrebari! Cu mare drag o sa iti fiu ghid! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Vad ca iti place sa calatoresti si vreau sa iti spun ca recent am descoperit acest site foarte foarte bun care mi-a placut mult si m-a ajutat sa imi gasesc cazare:http://www.cazareinmoldova.ro

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe