29.8.10

Places to see, things to do (III)

După cum probabil v-am obișnuit până acum, continui să visez cu ochii deschiși la tot soiul de destinații care mai de care mai deosebite. Astăzi vă voi mărturisi că îmi doresc de mult timp să ajung la Stockholm, printre altele și pentru a mă convinge la fața locului dacă merită cu adevărat titulatura mult trâmbițată de "Veneția Nordului". Nu de alta, dar pentru mine Veneția este (încă) unică. Pe de altă parte mai că mi-aș dori ca Stockholm-ul să îmi placă mult fără să simt nevoia să îl asemuiesc cu Veneția sau orice alt loc, pentru ca deh, cârcotașă cum sunt, nu mi se pare tocmai flatant pentru un oraș ca renumele acestuia să se datoreze comparației cu un altul. Dar să nu divagăm.

Una dintre primele probleme care s-ar pune în cazul fericit în care m-aș vedea cu biletele de avion în buzunar ar fi, fără îndoială, cazarea. Ideal una suficient de ieftină, dar cu tot dichisul, așa cum îi șade bine unei cazări tourist-friendly :-P. În ceea ce mă privește, n-ar fi rău să aibă și ceva-ul acela care să mă facă să vreau să stau acolo și nicăieri altundeva. Guess what, cazarea de care vă vorbeam nu numai că există, dar este și fix cum mi-aș fi imaginat-o dacă aș fi știut exact ce caut!

Situat la o aruncătură de băț de terminalele aeroportului Arlanda din Stockholm, "hotelul" (sau mai bine zis hostelul) cu pricina se află nici mai mult nici mai puțin decât ...într-un Boeing 747. Un avion care a aparținut flotelor Singapore Airlines și Pan Am și în care acum se găsesc "camere" pentru toate buzunarele, la prețuri începând cu 40 euro pe noapte la "economy" (camere cu două sau mai multe paturi). Dat fiind caracterul excepțional al hotelului, sigur că sunt disponibile și camere mai scumpe, unele chiar foarte scumpe, care să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi. Cea mai costisitoare cameră din avion este așa-numita "cockpit suite", unde nu numai că puteți studia de foarte aproape cum arată carlinga unui astfel de avion, dar veți avea și o priveliște de zile mari asupra activității de pe aeroport. În total, Jumbo Hostel dispune de 27 camere, majoritatea cu câte 3 locuri, dotate cu wi fi și TV. Majoritatea băilor se folosesc în comun, camerele mai scumpe beneficiază însă și de duș și WC propriu.

(sursa pozei: www.letsbookhotel.com)

Dacă vă gândiți deja cum să vă grăbiți înspre acolo, vă sfătuiesc să vă rezervați din timp locurile, hostelul este extrem de căutat. Rezervările le puteți face direct pe booking.com, dar și pe alte site-uri de profil. Informații suplimentare găsiți aici.

Nu știu despre voi, dar eu mă apuc să pun bani la ciorap de pe acum...




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe