28.12.18

2018 - an mizerabil, călătorii fabuloase (I)

Lisboa (Portocalia)
Dacă n-ar fi fost mizerabil, zău că 2018 ar putea lesne fi catalogat drept un an fabulos. În fond și la urma urmei, bietul de el n-avea cum să se eschiveze de la a revărsa asupră-ne o puzderie de călătorii care mai de care mai generoase de vreme ce l-am început în forță în deplasare, cu un Revelion memorabil petrecut în minunata Moscovă (și-apăi dacă nici rușii nu se pricep să se distreze, nu știu, zău, cine se mai pricepe!

Așa încât bilanțul lui 2018 se prezintă după cum urmează: 21 de țări - dintre care 4 noi (Armenia, Uzbekistan, Moldova și Polinezia Franceză/Tahiti) - 18 orașe și locuri cu care ne-am întâlnit pentru prima dată, 33 de hoteluri, 70 de zboruri pe 4 continente, 3 companii aeriene la bordul cărora am pășit în premieră (Uzbekistan Airways, Air Tahiti și Air Tahiti Nui), 6 piețe de Crăciun de pe 3 continente și 2 stațiuni de ski mai puțin cunoscute turismului de masă. Anul în care am petrecut, printre altele, 2 vacanțe în Portocalia, am ajuns de câte 2 ori în S.U.A., Australia și Noua Zeelandă, de câte 3 ori în Tokyo și Hong Kong și de nu mai puțin de 5 ori (record, dacă nu mă înșel) în România!

Și, pentru că în tot noianul de lovituri în moalele capului de anul acesta aveam nevoie de măcar o veste bună pentru 2019, iaca se făcu (cu foarte puțin timp înainte de ziua mea) că am câștigat, la un concurs pe Instagram, 2 bilete de avion până în Tahiti/Polinezia Franceză, bilete pe care vă imaginați că n-am de gând să le las nefolosite în 2019, chiar dacă, după experiența de anul ăsta cu Bora Bora, nu sunt convinsă că mă mai deranjez să o includ iar în itinerar.

Ce n-a fost 2018? În mod sigur n-a fost anul blogului, n-a fost anul scrisului, n-a prea fost nici anul sportului (cel puțin nu pe cât mi-aș fi dorit, adică măcar cât în 2017), a fost în schimb anul cititului - lucru care pentru mine una este din cale afară de mulțumitor - și al muncii la foc continuu, drept pentru care abia aștept să-l închei apoteotic... nefăcând mare lucru în afară de a sta cu burta în sus :).

Iată deci, prima parte a retrospectivei, în care ne amintim împreună pe unde am umblat în 2018...

Ianuarie

Moscova (Rusia)


Köln (Germania)
Armenia
Melbourne (Australia)
Australian Open 2018 (finala Simonei Halep)
Auckland (Noua Zeelandă)

Februarie

Tokyo (Japonia) 

Martie

Tokyo (Japonia) în sezonul prunilor (ume)


Hong Kong
München (Germania)
Bamberg (Germania)
Rothenburg ob der Tauber (Germania)

Aprilie


Nisa (Franța)
Almaty (Kazahstan)
Shymbulak (Kazahstan)

Mai
Coimbra (Portocalia)
Fatima (Portocalia)
Porto (Portocalia)
Tomar (Portocalia)
Nazare (Portocalia)
Finala Eurovision 2018 (Portocalia)
Lisboa de Eurovision
Sintra (Portocalia)
Cabo da Roca (Portocalia)
Cel mai tare show de lumini la Carmo (Lisboa)
Cascais (Portocalia)
Tashkent (Uzbekistan)
Bukhara (Uzbekistan)


Samarkand (Uzbekistan)

Iunie

Ras al Khaimah (E.A.U.)

(Va urma)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe