2.1.17

2016 - Anul meu asiatic (și un Revelion la înălțime) (I)


Contrar oricăror așteptări (și zău că nu mă alint când scriu asta!) am început anul în avion. Și asta pentru că flydubai n-a binevoit să ne anunțe pe nicio cale că anulează cursa de Dubai din ultima zi a lui 2016 (chipurile pe motive de ceață matinală - părtinitoare ceață, aș adăuga eu malițios, de vreme ce alte companii - serioase, e drept - au operat bine mersi în aceleași condiții) iar când în sfârșit am aflat, grație angajaților de pe Otopeni, era mult prea târziu ca să mai prindem vreun zbor cu o companie cumsecade care să ne aducă încoace la timp pentru focurile de artificii. Dacă toate astea s-ar fi întâmplat mai demult, eu cea de atunci m-aș fi necăjit, zbătut, consumat, aș fi luptat, pentru mine și ceilalți pasageri - mulți dintre ei însoțiți de copii sau vârstnici - pentru o rezolvare grabnică a situației, aș fi condamnat, poate, întâmplarea care s-a pus de-a curmezișul planurilor noastre, și așa făcute în pripă, de a ne petrece în fine un sfârșit de an împreună și - nu-i așa? - în rând cu lumea. Ei bine, se vede treaba că am atins supremul zen și asta fără a fi prins măcar de veste. În fond și la urma urmei, totul în viață ține de alegeri, iar noi am ales să ne dezbărăm de orice urmă de încrâncenare și să acceptăm că, atâta timp cât suntem împreună, cel mai tare Revelion din lume nu e musai să fie chiar cel planificat. Și uite-așa am rezervat rapid alte zboruri (de data asta cu o companie pe care să ne putem baza, adicătelea Emirates), am mulțumit sorții pentru șansa de a păși în mod neașteptat în a 21- a țară din 2016 (Austria) și am ciocnit, în miez de noapte, un pahar de șampanie (sau două sau trei) deasupra unei țări pe care, dacă n-ar fi intrat Japonia în ecuație pentru a doua oară, am fi vizitat-o în mod cert anul trecut (Iran), și nu oriunde, ci la lounge-ul Business al gigantului A380. Emblematic pentru anul trecut și cei câțiva ani de dinainte, nu? ne-am spus, zâmbind. 

Concluzia? Demult n-am mai avut un Revelion care să ni se potrivească atât de bine. Un Revelion liniștit, fără zbucium și zarvă, un Revelion petrecut la înălțime, adică acolo unde dorințele rostite în șoaptă au șanse mai mari să fie auzite. Ce să vezi, s-ar zice că uneori providența știe mai bine decât tine de ce și, mai ales, când ai nevoie. Iau cu mine gândul acesta să-mi fie călăuză și sprijin de nădejde în 2017, ceea ce vă doresc și vouă.

În fața unei atari înțelepciuni care s-a pogorât asupra-mi nici eu nu știu de unde, retrospectiva lui 2016 - fie ea chiar și așa spectaculoasă cum veți constata - pălește. De dragul tradiției deja împământenite pe blog, hai totuși să facem obișnuita trecere în revistă a locurilor prin care m-am preumblat anul trecut...

Ianuarie


București
Seoul (Coreea de Sud)

Gangnam style :)

Februarie

Bangkok (Thailanda)



Martie

Maldive

Aprilie

Abu Dhabi (AutoFest 2016)
Japonia ("de cireși")

Micuții japonezi :D

Begur (Spania)
Girona (Spania)

Mai

Malaga (Spania)
Ayia Napa (Cipru)
Nicosia (Cipru)
Omodos (Cipru)

Iunie

Bali (Indonezia)



Cele mai bune fructe de mare mâncate vreodată
Cascais (Portocalia)
Lisabona ("de jacarandas")




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe