31.3.16

Stai la... Grand Hotel Excelsior și ai cea mai frumoasă priveliște din Malta!


O călătorie pe o insulă, oricare ar fi aceea, nu are farmec dacă nu alegi o cazare care să te situeze suficient de aproape de apă încât să-ți poți cufunda, practic, degetul cel mare de la picior în îmbietoarele unde răcoroase din... chiar moțul patului. Un deziderat căruia tot mai multe hoteluri de lux din lume se grăbesc să-i dea curs cu scrupulozitate și pe care tot mai mulți călători îl includ printre exigențele lor atunci când își caută găzduire pentru perioada vacanțelor. Adaugă la asta proximitatea față de principalele atracții ale locului, camere plăcute, bucate alese și oareșce facilități suplimentare și pun prinsoare cu tine pe ce vrei că hotelul cu pricina nu va duce în veci lipsă de vizitatori! Este și cazul uluitorului Grand Hotel Excelsior din Valletta, Malta, de ale cărui servicii excelente am avut plăcerea să beneficiez cu puțin timp în urmă, drept pentru care nu ezit a-l recomanda ori de câte ori am ocazia. 

Hotelul nu este doar situat pe o stradă cu nume sonor, amintind de povestea întemeierii orașului Valletta ca urmare a întâmplărilor legate de Marele Asediu din 1565 asupra Fortului Saint Elmo, ci și la o aruncătură de sabie de intrarea istorică în oraș, de care nu te despart mai mult de două-trei minute de urcuș facil. Are o suprafață generoasă, grădini frumos amenajate, piscină interioară și spa, iar de la piscina exterioară ai vedere la mare oricare ar fi direcția în care îți îndrepți privirea. Aceeași priveliște fabuloasă asupra portului Marsamxett și insulei Manoel o poți avea din propria cameră elegantă și încăpătoare, dacă, desigur, nu te poticnești în micul adaos de preț. Camerele au toate aer condiționat, balcon sau terasă, iar internetul e tocmai cum ar trebui să fie, adică gratis.

Dat fiind popularitatea crescândă a hotelului (nu în ultimul rând datorită review-ului meu, nu-i așa?! :D), te sfătuiesc să-ți rezervi camera din timp. Nu de alta, dar orice (exagerată) tărăgănare s-ar putea solda cu regretul de a nu fi avut ocazia să te bucuri, cu ochii tăi, de poate cea mai frumoasă priveliște a unui hotel maltez!

Plusuri:

- piscina exterioară și fabuloasa priveliște înconjurătoare de care nu poți scăpa nici măcar la micul dejun.

- micul dejun e neașteptat de bun iar cafeaua... e cafea adevărată, dintr-aceea care imprimă tonus și bună dispoziție întregii zile.

- amplasarea ideală, pe care am impresia că nu o pot sublinia îndeajuns.

Minusuri:

- concierge-ul ne-a cam pus bețe în roate în loc să ne ajute, sper din tot sufletul că au fost înlocuiți între timp :)


Dacă ai nevoie de taxi pentru călătorii mai lungi (de exemplu spre aeroport) nu-l lua de la hotel pentru că timpul de așteptare este uriaș și s-ar putea să te alegi și cu un preț ceva mai mare decât în mod obișnuit. Taxiuri normale se găsesc în apropierea intrării istorice în oraș, la capătul celor două-trei minute de mers de care vorbeam mai sus.




















6 comentarii:

  1. Hai ca acum ma faci sa ma gandesc si la Malta, ca nu aveam destule "pe cap"!!! :))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ar fi si timpul, nu crezi? :D Sa zici mersi ca inca n-am apucat sa scriu despre celelalte 2334455678 de locuri pe care le-am vizitat, cu tot cu hotelurile de rigoare... :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma sperie un pic sofatul pe partea stanga a drumului, in rest nu am pb-e cu Malta...
      Cu celelate 2334455678 de locuri insa, s-ar putea sa intampin ceva piedici sa ajung sa le vad vreodata. :D :P

      Ștergere
  3. Noi n-am inchiriat masina, ne-am descurcat pe cont propriu (autobuze, care vin cand si cum vor ele, dar vin, in cele din urma haha) iar pentru restul timpului am luat excursii :) Asa incat nici n-ai avea de ce sa te stresezi cu condusul, Malta stie sa-si cocoloseasca turistii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci mult!!! Chiar e bine de stiut, pt ca eu cam....ocoleam frumusetea asta de tara! :)

      Ștergere
  4. Cu placere... nu o ocoli ca e pacat ;) Unde mai pui ca e si o destinatie perfecta pentru copii (Popeye Village included) :P Si hotelul e ideal pentru familii, apropo, cred ca am uitat sa scriu.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe