6.10.15

Stai la Tulip Inn, Muscat... și-ai să te întorci și tu în Oman


Va veni o zi când mă vei întreba unde să înnoptezi în Oman. Mai bine zis în Muscat, capitala Sultanatului, al cărei nume unii l-au tălmăcit drept locul numai bun de ancorat iar alții se vede treaba că au și luat de bună astă interpretare, altminteri pe aici nu s-ar fi preumblat, rând pe rând, triburi străvechi, persani, portughezi, otomani dar și... turiști, mai temuți ei de altfel decât toți înaintașii lor la un loc. Știi bine că aici mă îndeletnicesc, printre altele, cu răspunsuri, și un răspuns vei căpăta și tu numaidecât la astă întrebare, căci locul în care te sfătuiesc să "ancorezi" odată ajuns în Muscat e nu doar testat de mine ci mi-a mai și plăcut într-atât încât am pe buze oricând al lui nume și îți pot întări că aceia ce-l au în grijă sunt vrednici să-ți fie gazde oricând. Hotelul, e drept, n-afișează decât trei stele, dar asta nu-l împiedică a se comporta ca și cum ar avea mai multe.

La Tulip Inn primul lucru care te încântă înainte să ajungi în cameră e decorul. Un hol primitor, un joc de lumini de efect și mobilier contemporan plăcut ochiului care nu se arată câtuși de puțin stânjenit de prezența concomitentă, undeva lângă intrare, a unui colț arab cu perne moi și ibrice tradiționale. Un tablou cu antilope arabe în mărime naturală și un panou înclinat, pe jumătate oglindă, pe jumătate fântână, întregesc plăcut astă primă impresie, iar când recepționerul te mai și anunță că ți-a fost repartizată, gratuit, o cameră superioară celei rezervate, parcă nu-ți mai vine să-i găsești hotelului niciun cusur. 

Și cam cât de cusurgiu ar trebui să fii, mă rog, încât să nu apreciezi interiorul luminos și spațios al camerei, sofaua moale cu ale ei două odrasle măcar la fel de confortabile precum mama lor, dormitorul cu accente nisipiu-aurii, bine evidențiate de mobila închisă la culoare, baia dotată cu toate cele trebuincioase ori micuțul balcon cu vedere directă la asfințit? Te du de-l încearcă degrabă, din proprie experiență îți spun că nu m-ar mira deloc să-ți dorești să revii!

Plusuri:

- sala de fitness și sauna.

- internetul gratuit.

- camerele sunt izolate fonic.

- nu doar camerele sunt pentru nefumători, nicăieri în hotel nu se fumează.

- supermarketul situat în imediata apropiere a hotelului.

- amplasarea, nu departe de plajă și mare.

- parcarea gratuită.

- prețul destul de accesibil al camerelor, deloc de neglijat într-o țară scumpă cum e Omanul.

Minusuri:

- transferul la și de la aeroport, deși prezent între serviciile oferite de hotel, nu este inclus în prețul camerei.

- până la orașul vechi e ceva drum, însă vreau să sper că nu-ți imaginai oricum că te-ai putea deplasa pe jos între atracțiile din Muscat.

- viteza internetului nu e constantă.


La intrare

Colțul arab
Oricșii
Sufrageria

Apa, ceaiul și cafeaua sunt din partea casei






Asfințitul văzut din micuțul nostru balcon





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe