30.7.15

Stai la... Hotel Maltanski, Cracovia - mic, central și confortabil


Sunt multe hoteluri în Cracovia și mai toate-ți atrag atenția cu decoruri somptuoase, mic dejunuri sățioase și paturi comode ce abia așteaptă să le învrednicești cu prezența-ți trecătoare așternuturile scrobite și peste măsură de ademenitoare. Atât de multe și primitoare sunt, încât poate că l-ai trece cu privirea pe acesta, de n-ar fi rating-urile uriașe față de ce te-ai aștepta în mod normal de la un hotel de doar 3 stele. Curios cum ești din fire, te apleci minute bune asupra atuurilor hotelului și în cele din urmă nu te înduri să părăsești pagina fără să plasezi o rezervare. Odată ajuns la fața locului, o singură privire e de ajuns ca să îți dai seama că nici nu puteai face o alegere mai inspirată.

O singură, dar cuprinzătoare privire, care dă roată împrejurimilor curate și liniștite, se odihnește preț de câteva secunde pe coroanele bogate ale bătrânilor tei din parcul de peste drum, poposește fugar pe acoperișul cu țigle roșii socotind că acesta nu pare a adăposti mai mult de un etaj și apoi pătrunde în interiorul clădirii cu fațadă primitoare, atingând în treacăt creștetele buclate ale mușcatelor roșcovane de la ferestre. Interiorul nu se lasă nici el mai prejos, și abia ai timp de astă constatare că gazda se și ivește, zâmbitoare, dintr-o cămăruță alăturată și te îndrumă către încăperea curată, cu parchet de lemn și pat încăpător, adumbrită de siluetele robuste a doi copaci înalți care își împletesc crengile noduroase peste ceea ce se dovedește a fi o terasă... doar a ta. În lumina galbenă aruncată de cele câteva lămpi din interior, camera arată și mai primitoare; ca ea sunt alte cincisprezece, mai mari sau mai mici, prevăzute toate cu televizor, minibar, facilități pentru prepararea de ceai și cafea, podea încălzită în baie și internet gratuit. 

Hotel Maltanski este situat la 500 metri de Rynek, piața principală din Cracovia, și la doar 300 m de castelul Wawel. Parcarea nu necesită rezervare și este oferită contra cost.

Plusuri:

- terasa încadrată de panouri de lemn cu plante cățărătoare.

- micul dejun fabulos care include specialități locale și produse de foarte bună calitate, inclusiv o cafea cum mi-aș dori să existe la mai multe dintre hotelurile de 4-5 stele.

- amplasarea la doi pași de parcul Planty și Orașul Vechi.

în cameră îți sunt puse la dispoziție gratuit apă minerală și ziare.

Minusuri:

- n-aș zice.

Pont Printre Rânduri:

La recepție vei găsi pliante cu excursii organizate prin krakowbooking.com. Nu rezerva cu ei, sunt neserioși, nepunctuali și obraznici. Ai alternative nenumărate în Orașul Vechi.

















6 comentarii:

  1. Chiar arata fff bine!!!

    Iar micul dejun mi-a facut din nou pofta de mancare... :)))))

    L-am notat! Multam' fain!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Jurnalul Alinutei: Zi istorica azi, asa-i? :D

    Da, iti dai seama cat mi-a placut daca le-a luat-o inainte cazarilor mai vechi din draft. Cat despre mic dejun... mai bine sa nu ne gandim! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaaa.... :)))))

      Noi chiar suntem fani ai locurilor de cazare mai micute, dar foarte rafinate prin grija pe care o acorda turistilor si relatia care se stabileste cu gazdele.

      Nu trebuie sa ajungi intr-un loc scump sau aglomerat ca sa te simti minunat. Din contra (as zice eu :P )!

      Ștergere
    2. Sunt si locuri scumpe care isi merita banii, sunt si locuri scumpe si neaglomerate, sunt de toate pentru toti pe pamantul asta ;)

      Am o lista destul de lunga cu astfel de locuri de cazare micute si pline de sarm, asa ca fii pe faza! :P

      Ștergere
  3. Salut Ioana cum ai ajuns in Cracovia?:) Eu tot incerc de 3 zile dar nu gasesc nimic oky.:) Toate cele bune, Dorin

    RăspundețiȘtergere
  4. @Totul despre hostel: Am zburat din Dubai cu Emirates la Varsovia :)

    Vad ca exista zbor direct cu LOT Bucuresti-Varsovia. Din Varsovia si noi am mers cu trenul mai departe, faci cam 2 1/2h si e o placere, au polonezii niste trenuri de zile mari! Nu te coafeaza asa sau cum?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe