26.8.14

Stai la... Kempinski Seychelles Resort și sari din pat direct pe plajă!


Cândva în viața asta s-ar putea să deschizi ochii pe una dintre insulele acelea mirifice rezervate în principiu bogaților planetei, nicidecum bieților muritori de rând printre care, ca și tine, mă număr. În ziua în care se va întâmpla minunea, m-aș bucura să știu că ai ales și tu un hotel care, dincolo de aspect, facilități și servicii, să constituie micul tău refugiu tihnit la care să te întorci cu drag din timp în timp, fie și numai cu ochii minții. Din fericire, ai ghicit, am nu doar gânduri bune pentru tine, ci și o propunere concretă: Kempinski Seychelles Resort, hotelul de cinci stele aflat chiar pe Mahé, cea mai mare dintre insulele seychelleze.

Amplasat ideal pe coasta de sud-vest a insulei Mahé, lângă faimoasa Baie Lazare și la o distanță de doar 30 minute cu mașina de Aeroportul Internațional Seychelles, hotelul are niscaiva atuuri mai presus de interiorul luxos al camerelor, întregit de balcoane și terase private confortabile cu vedere la dealuri, piscină și ocean. Primele impresii, culese în zbor din goana micuțului buggy cu care un angajat al hotelului te va transporta până în fața recepției, nu cumva să obosești folosindu-ți propriile picioare, își vor găsi confirmare îndată ce vei păși afară din camera proaspăt luată în primire: hotelul este situat în plină pădure tropicală! Înconjurat adică, așa cum îi șade bine oricărui refugiu respectabil, de stânci golașe, brun-roșcate, ochiuri de apă cotropite de nuferi și lintiță și o bogăție de vegetație din mijlocul căreia se detașează trunchiurile înalte ale palmierilor înfipți în pământ ca niște pămătufuri numai bune de curățat cu ele cei câțiva nori răzleți în spatele cărora soarele își are și el, refugiul său.

În cazul în care curiozitatea te va mâna mai departe de plajele cu nisip alb și ape limpezi ale hotelului, vei descoperi în spatele acestuia un țarc cu cai și unul cu țestoase. Și nu orice țestoase, ci chiar unele din specia țestoaselor gigantice seychelleze. Aceeași din care se trag Jonathan și Esmeralda, considerate, la cei peste 170 ani ai lor, cele mai bătrâne din lume. Ceva mai încolo, într-un luminiș din spatele șezlongurilor care împânzesc plaja, doi băieți oacheși abia așteaptă să ciuruiască un batalion de nuci de cocos zemoase iar peste coroanele palmierilor o mare lăcustă motorizată plimbă de zor călătorii cu stare. Să nu te aud că nu ai ce face chiar de ai intenționa să-ți petreci tot sejurul lângă plaja hotelului. La umbra unui copac odihnesc caiacele, apele colcăie de pești pe care să-i urmărești până aproape de bariera de corali, piscina e prea îmbietoare ca să nu merite măcar o încercare iar barurile, restaurantele și spa-ul se întrec în a te face să uiți că insulele Seychelles mai au și alte locuri care merită explorate...

Plusuri:

- micul dejun fenomenal, ca de altfel mai toate mesele pe care le-am luat în Africa. Cu sucuri proaspete de fructe exotice, dulcețuri pe care nu le mai gustasem nicăieri (în special cele de ananas și banane), dar pe care - de bune ce au fost - n-am pierdut ocazia de a le mai încerca de câteva ori de atunci încoace, și o servire de zile mari.

- decorul floral al camerei, împrospătat zi de zi.

- paturile cu așternuturi răcoroase și plase de țânțari, deși la câți lilieci am văzut nu cred să fi avut cineva vreodată nevoie de acestea din urmă. Dacă nu știai, un singur liliac poate mânca până la 1200 țânțari pe oră. Așa stând lucrurile, oare de ce nu s-o fi gândit nimeni până acum să ofere lilieci pe post de animăluțe de casă?!?

- piscina de dimensiuni olimpice, bine îngrijită și încadrată perfect în peisaj.

- internetul gratuit.

Minusuri:

- hotelul este destul de izolat, astfel încât nici nu te gândi să nu închiriezi mașină.

- după cum bine bănuiești, cazarea, restaurantele și barurile din incinta hotelului nu sunt chiar ieftine.

Din fericire, cele mai de preț bunuri ale insulelor, de care te poți bucura fără să părăsești grădinile tropicale în mijlocul cărora a fost plantat Kempinski Seychelles, nu costă un sfanț. Cum sunt de pildă, dacă ai noroc, curcubeiele, sau momentele mereu surprinzătoare în care peste agitația diurnă se lasă treptat spectaculoase cortine de purpură și chihlimbar.




























7 comentarii:

  1. Cu asa privelisti, cu greu cred ca mai tii cont de cele cateva minusuri.

    PS: Ce e chestia aia roz pe farfurie, langa banana si mar? :D :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Habar nu am, un fruct exotic pe care nu il mai vazusem pana atunci si pe care nu l-am mai intalnit nici de atunci incolo. Dar a fost extrem de gustos, din cate tin minte! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. o calatorie in Seychelles e relativ accesibila...drumul e cel ce te scurge de bani , cam 700 euro de persoana dus/intors,,...dar sunt multi romani care locuiesc de exemplu in Dubai si de acolo ai zbor direct si mult mai ieftin. iar ma departe daca nu tii mortis sa stai la hotel, poti gasi preturi de 5-6 ori mai ieftine la apartamente. cauti frumos pe airbnb ...noi am stat intr-un apartament superb, dormitor, terasa, baie si bucatarie cu doar 85 euro. in asta fiind inclusa si curatenia zilnica+ schimbat prosoape+ welcome package cu lapte, cafea, fructe, suc, biscuiti...masina am inchiriat tot prin intermediul proprietarii cu 35 euro pe zi...si masina e recomandabila indiferent unde stai pe Mahe, asta daca vrei sa vezi insula si nu doar plaja ce o ai in fata hotelului,..iar cu mancarea ...depinde ce mananci si unde...noi mancam la Pirates Arms, chiar langa ceasul din Victoria, preturi foarte ok..sau la Kaz Kreol...i

    RăspundețiȘtergere
  4. @O: O fi ieftina daca te duci ca sa te abtii de la... mai tot. Eu cand spun ca e scump (si imi mentin parerea, este scump in Seychelles) ma refer la absolut tot, de la zbor si hotel pana la transport si activitati. Sigur, nu o fi chiar la fel de scump ca Maldive, insa e scump, asta nu o poate nega nimeni. In plus sunt locuri si locuri in lume, nu vad de ce m-as duce in Seychelles daca in fond nu imi permit o astfel de calatorie... doar ca sa ma laud prietenilor ca am fost? Mi se pare tot o forma de snobism. Masina am inchiriat si noi, ieftina si... vai mama ei, nu prea stau grozav africanii la capitolul asta. Iar mancarea da, superba si nu scumpa (dar iarasi depinde unde).

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu punctam ca daca si ai banii sa te duci acolo, poti sta in locuri la fel de frumoase ca Kempinsky sau Banyan dar de cateva ori mai ieftine. Si nu prea imi imaginez un om simplu dand cateva mii de euro ca sa mearga acolo doar ca sa se laude prietenilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @O: Mai, eu nu ma refeream la oameni simpli sau mai putin simpli (in toate sensurile posibile), ci la faptul ca, oricat de ieftin sau nu te-ai caza, nu te omoara doar zborul pana acolo cum ziceai tu, ci si statul pe insula si mai ales activitatile, or de regula cei care vin aici vin sa se bucure si de asa ceva, nu? Ca plaje frumoase sunt si in Europa, daca e s-o zic pe-a buna. Si am accentuat asta pentru ca am vazut oaresce tentative de a prezenta Maldivele (de pilda) ca destinatie "super accesibila", ceea ce e un teribilism penibil, dupa parerea mea. Sigur, au mai fost si de-astia care s-au dus acolo si au stat in conditii super precare si n-au facut mai nimic decat sa numere cati bani pe ce beri au dat ca apoi sa ne scoata noua ochii ce ieftin a fost fata de cum stiam tantalaii de noi, la ei ma refer cand spun ca merg in astfel de locatii fara sa isi permita doar ca sa nu zica ca nu au fost :-))

    Cat despre cazare, de acord cu tine ca poti sa stai oriunde altundeva, foarte probabil cu bani mai putini (dupa cum sunt si nu stiu cate locuri mult, dar mult mai scumpe), insa ca e mai frumos acolo decat la Kempinski sau Banyan... da-mi voie sa ma indoiesc :)) Si nu din snobism, ca slava Domnului am stat si la hoteluri de 5 stele, si la hoteluri de 3, 2 sau mai putine, si nu mi-a cazut nasul. Pur si simplu serviciile din resorturi sunt ireprosabile, hotelurile sunt amplasate ideal iar pachetul include mult mai multe decat lapte, cafea si biscuiti. O viata are omul, nu? :-P

    Mai departe, evident ca fiecare alege pentru sine, nu toti gandim la fel. Eu doar va propun niscaiva hoteluri dragute (mai scumpe sau mai ieftine) la care n-ar strica sa stati, la o adica, daca astrele se aliniaza cum trebuie ;)

    Mersi de vizita, te mai astept. Ai si blog? Nu ma lasa sa intru de pe profilul tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. this: http://learning5200.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe