7.4.14

Stai la... Kurumba, cel mai vechi resort de lux din Maldive!


Și când spun "vechi", nu mă refer în niciun caz la dotări, pentru că, deși Kurumba este primul resort de lux care și-a deschis vreodată porțile vizitatorilor insulelor Maldive, facilitățile sunt ultimul răcnet iar serviciile, ca mai peste tot în resorturile de lux maldiviene, cel puțin de nota... două mii. Kurumba există încă din 1972, însă a fost refăcut complet în anul 2003. Se află pe o insulă privată de pe North Male Atoll, iar cu una dintre bărcuțele de mare viteză care brăzdează de câteva ori pe zi apele turcoaz ale insulelor nu faci mai mult de 10-15 minute de la aeroport. Lucru extrem de convenabil, dat fiind că o călătorie cu hidroavionul poate ajunge si la câteva sute de dolari de persoană, în funcție de distanța parcursă, și de regulă nu este inclusă în prețul (și așa suficient de usturător!) al sejurului. Și deși nici plimbarea cu speedboat-ul nu îți este oferită gratis, diferențele sunt, totuși, semnificative.

Kurumba Maldives dispune de 180 de vile și bungalow-uri, 2 piscine în aer liber, 3 terenuri de tenis, sală de fitness, o minunăție de spa cu pavilion de yoga și zonă de relaxare și câteva restaurante cu specific japonez, indian, italian și libanez. Iar camerele... of, camerele! La cum arată, ai fi tentat să-ți petreci tot timpul lenevind pe terasa cu vedere la plajă ori încercând produsele de îngrijire corporală din cale afară de înmiresmate peste care te împiedici peste tot în baie. Cum însă nu ai cum să uiți vreo secundă că te afli în Maldive opțiunea de a sta prea mult în sau pe lângă cameră este exclusă! Mai ales că hotelul nu duce lipsă de activități diverse, măcar să ai tu timp (și resurse, financiare și nu numai) să le încerci pe toate! Snorkelling, parasailing, scufundări, windsurfing, schi pe apă, plimbări cu caiacul sau catamaranul, excursii de explorare a apelor atolului cu bărci cu carenă de sticlă ori croaziere la ceasul asfințitului în căutarea delfinilor și balenelor-pilot, tururi prin aglomerata capitală Male ori, dimpotrivă, picnicuri pe insule aproape pustii, dar și partide memorabile de pescuit sportiv, toate astea îți sunt la îndemână în timpul șederii la Kurumba Maldives, toate astea plus niscaiva distracții ceva mai pământene: karaoke, volei, ping-pong, biliard, degustări de vinuri, diverse prezentări din domeniul biologiei marine, concerte, jocuri pentru copii și câte și mai câte.

Cât despre scaunele din lemn de cocotier, minunata înghețată cu aromă de nucă de cocos cu care vei fi întâmpinat la sosire și săpunurile cu miros divin, home-made și ele, din care nu m-ar mira să îți cumperi câteva și pentru acasă, te vei lămuri ce-i cu ele îndată ce vei afla semnificația numelui resortului: Kurumba = nucă de cocos în maldiviană!

Plusuri:

- Terasa care dă direct către plajă.

- Dușul exterior din grădina bungalow-ului deluxe, de încercat mai ales noaptea, sub cerul înstelat! Deși trebuie să recunosc că prima senzație este un pic bizară (aaaaa, dacă cumva fix acum s-a cocoțat careva pe casă și mă vede fix pe mine în fix costumul Evei?).

- Micul dejun, gustos și aspectuos.

- Zona de minibar, plină până la refuz cu tot ce ți-ar putea pofti inima, inclusiv (și nemaivăzut de mine până atunci) cremă de plajă și loțiune de calmare a pielii după expunerea la plajă. La preț de 5 stele, firește, că doar nu oricine ajunge în Maldive, nu?

-  Produsele cosmetice, florile de frangipani și grija cu care angajații hotelului se asigură că nu vei duce lipsă de nimic orice ai fi uitat acasă: halate de baie, umbrelă, șlapi și chiar o geantă de plajă din rafie (!). Ha, că la costum de baie încă nu s-au gândit, Kurumba, se aude?!

Minusuri:

- La așa răsfăț total, cât de cârcotaș să fii încât să mai și descoperi minusuri?!
































2 comentarii:

  1. Woow! Extraordinar articolul.Mi-a placut foarte mult.Vad ca iti place sa calatoresti si iti propun acest site care iti va placea mult http://www.cazareinmoldova.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Ti se pare, nu imi place sa calatoresc :-)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe