30.3.14

Travel News - Ce se mai întâmplă prin lume (VIII)


Nici nu-mi dau seama când a trecut deja primul trimestru al anului. Pentru mine a fost un vârtej total, la sfârșitul lui ianuarie avusesem deja de două ori pompierii în casă (nimic grav, să zicem doar că portocalezii ăștia sunt din cale afară de săritori și grijulii), în februarie absolvisem deja cel mai lung zbor din toată "cariera" mea de călător, zbor care s-a și lăsat de altfel cu niscaiva neplăceri (de-ale călătorilor), urcasem în două dintre cele mai înalte clădiri ale lumii și revăzusem după o bună bucată de vreme vreo trei prieteni în colțuri diferite de pe glob, la mijlocului lui martie participasem deja la primul meu carnaval din Portugalia și luasem - a câta oară? - micul dejun, prânzul și cina în trei țări diferite în aceeași zi, iar de curând m-am mutat cu biroul într-o zonă minunată de pe riviera portugheză, Cascais. Partea bună este că toate astea nu sunt nici pe departe cele mai frumoase lucruri pe care le-am trăit până acum anul acesta... an care se anunță măcar la fel de interesant și de acum înainte.

Și deși m-am preumblat deja printr-o sumedenie de locuri extraordinare anul acesta și deși mai am în pregătire măcar vreo trei excursii din cale afară de interesante, sigur că mintea tot la alte și alte călătorii îmi stă. Sunt convinsă că și ție, de vreme ce ai ajuns pe blogul meu, așa că haide să vedem împreună peste ce am mai dat notabil prin articolele altora.

Cum ți se pare de pildă perspectiva întâmpinării primăverii în Ljubljana? Trebuie să recunosc că este una dintre capitalele mele preferate din Europa despre care am mai scris și în mod sigur nu ultima dată.

O altă variantă tare ispititoare pentru primăvara asta ar fi Irlanda. Fac ce fac și îmi tot scapă printre degete destinația asta, dar și când oi ajunge acolo, să te ții! Apropo, știai că nu știai de fapt nimic despre St. Patrick's Day?

Poate că te atrage mai degrabă Dubaiul, mai ales de când s-a renunțat la vizele pentru români. Sau poate că îți face cu ochiul vreo altă destinație călduroasă din Orientul Mijlociu. Poate că ți-ai dorit mereu să vezi Egiptul, unii spun că acum e cel mai bun moment să o faci. Știi bine că eu una nu pierd nicio ocazie să îți recomand Omanul, mai ales că acolo nu riști să ai cine știe ce surprize neplăcute. Dacă te hotărăști să mergi în Oman te sfătuiesc de pe acum să nu mă întrebi ce ai de văzut pe acolo, s-ar putea să mă pun pe povestit și să nu mă mai opresc măcar vreo 1001 de nopți!!!

Orice planuri ai avea, nu omite Riga anul acesta. Cum, nu știai că e capitală culturală europeană în 2014? Și ia uite ce minunății ascunde, puțin lucru ar fi să vezi și tu toate astea?

Sigur, ai putea face parte dintre cei care preferă Europa oricărui alt loc de pe glob. Caz în care 15 destinații europene mai puțin umblate abia așteaptă să le descoperi. Despre Coimbra s-ar putea să îți povestesc eu mai multe, am de gând să nu o ratez vara asta.

Dacă nu stai chiar pe roze cu bugetul nu e bai, parol! Uite care sunt cele mai ieftine destinații europene, nu cred că le-ai văzut încă pe toate, așa-i?

Dacă în schimb ai un dor de ducă incurabil și te trage ața către locuri ceva mai îndepărtate, dă-mi voie să îți dau pe la nas cu Tokyo. Citește, rogu-te, articolul acesta înainte de a pleca. Sau cu o vacanță africană. Dincolo de safari, că poate în safari ai fost deja. Deși mă îndoiesc că ai fost vreodată într-un safari în Sri Lanka. Sau, să vedem, ai putea să cobori într-un vulcan. Cu liftul. Da, da, se poate, și e chiar singurul loc din lume unde se poate: Islanda. Sigur, ai putea și să faci o plimbare ceva mai lungă, de exemplu un tur al celor mai mari statui ale lui Cristos din lume. Avem și noi una în Lisabona, chiar am urcat pe statuie de curând și zău că priveliștea de sus merită toți banii. Bine, dacă ești ceva mai temerar din fire n-ar strica nici o raită pe Drumul Mătăsii. Te rog să mă ierți, te avertizez din capul locului că am intenția de a ajunge acolo înaintea ta!!!

Stai, stai, stai, acum abia îmi spui că ți-e frică de zbor?! Pun pariu că motivele fricii tale sunt greșite, uite aici adevăratele pericole ale zborului! Plus nou adăugatul pericol al dispariției în neant, oare cine (sau ce) ne zboară, dom'le, avioanele în ultima vreme?

Am impresia că după toată povestea cu avionul malaezian, multă lume o să meargă cu trenul o perioadă. Și în fond de ce nu, când numai în Europa ai atâtea trasee minunate de luat în calcul? Recomand Helsinki-St. Petersburg cu trenul de mare viteză, oi ajunge eu să îți povestesc și despre asta într-o bună zi!

Până una-alta îți doresc călătorii de pomină și aștept să îmi spui pe unde mai pleci TU anul acesta?


1 comentarii:

  1. Ioana, esti foarte tare!!! dar am si eu o curiozitate :))): cum faci sa ai atat de mult timp sa calatoresti? in ce domeniu lucrezi- nu mi-o lua in nume de rau, te rog- insa ma tot gandesc la cum reusesti, dom`lee, cum reusesti? :) Cu admiratie! Oana

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe