25.8.13

Bird's Eye View over... Zagreb


Deși nu am scos încă nicio vorbuliță știu sigur că ți-ai dat deja seama ce nu ai voie să omiți în ruptul capului dacă te abați vreodată prin Zagreb. O privire de sus asupra orașului nu-ți va strica nici ție - mai ales dacă te numeri printre colecționarii de imagini panoramice fermecătoare ale locșoarelor prin care treci cu intenția de a sta un pic sau de a rămâne un pic mai mult - și cu siguranță nu-i va dăuna nici orașului, căci impresiile plăcute se răspândesc cu rapiditate și ce-i place unui călător mai mult ca sigur că-i va plăcea și altuia. Dacă pentru a ajunge pe dealul Gradec alegi să iei la pas străduțele pitorești ale orașului vechi ori, dimpotrivă, varianta ceva mai comodă a urcușului cu funicularul albastru (între noi fie spus deloc de lepădat, doar este unul dintre cele mai vechi din lume, aflat în funcțiune din anul 1893, și în plus unul cu un parcurs extrem de scurt de doar 55 (!) secunde), e totuna, de vreme ce priveliștea însăși îți oferă o atât de mare satisfacție vizuală și sufletească încât nicio altă experiență, anterioară sau ulterioară, nu ar putea-o îmbogăți în vreun fel.

Urcă așadar pe dealul Gradec și lasă-ți privirea să alunece admirativ peste chipul proaspăt și vesel al orașului. Cu un pic de imaginație îl vei asemui, așa cum poate or mai făcut-o și alții înainte, cu chipul onest al unei fete frumoase care nu are nevoie de artificii pentru a străluci întreaga zi în lumina revelatoare a soarelui!



















4 comentarii:

  1. aduce putin cu Dubrovnik; sau doar mi se pare mie?

    RăspundețiȘtergere
  2. N-as putea sa-ti spun pentru ca era prea de tot sa incercam sa mai ajungem si in Dubrovnik, la ce drum lung am batut oricum in putin peste 10 zile :-))) Dar tin minte intrebarea si iti raspund mai incolo, e pe lista si Dubrovnik-ul...

    RăspundețiȘtergere
  3. sa ma bag si eu in seama, ca am fost in ambele :D nu mi s a parut ca seamana :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Miky: Oi merge si eu la un moment dat sa vad daca ai dreptate! :-P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe