26.2.13

Travel News - Ce se mai întâmplă prin lume (III)

Nu fac parte dintre cei pe care o producție hollywoodiană, fie ea și una reușită, îi trimite pe coclauri cât ai clipi, nerăbdători să vadă cu propriii ochi o anumită destinație prezentată, de prea multe ori, în chip idilic și cu omisiunea unor informații care i-ar pune, poate, mai degrabă pe gânduri decât pe drum. Am realizat de ceva vreme, intuitiv și apoi empiric, că realitatea unor astfel de filme este adesea cosmetizată până la a crea o imagine falsă asupra destinației respective. Nu pic pe spate dorindu-mi să experimentez măcar o dată pe pielea proprie destinul fabulos (?) al unor cuconițe exaltate și/sau sărace cu duhul care părăsesc lumea civilizată pentru a trăi în cocioabe mizere alături de alesul "inimii" ori care pleacă în lume ca să se regăsească în mult trâmbițatele destinații "spirituale". Vreau să sper că n-o să am niciodată nevoie să mă "regăsesc" (clișeic) într-un asemenea mod sau, dacă una ca asta va fi de neevitat, să o pot face totuși fără astfel de artificii sau cârje mentale, fără să fug de ceva și într-un mod mai simplu, de pildă ajutând acolo unde este nevoie de ajutor. Nu în ultimul rând, am în minte, încă dinainte de a fi bănuit măcar că voi putea să călătoresc atât cât am făcut-o în ultima vreme, cele câteva (mint, nu sunt doar câteva) destinații pe care țin morțiș să le văd, iar inspirația mi-am extras-o până acum și prefer să o extrag în continuare din cărți și documentare mai degrabă decât din filme artistice. Sigur, am la activ și două-trei excepții, însă în principiu un film trebuie să fie cu adevărat remarcabil ca să mă convingă să îi plec pe urme.


Se pare totuși din ce în ce mai mulți turiști își aleg vacanțele în funcție de preferințele personale în materie de filme. Campioni sunt, pare-se, asiaticii. Este Hollywood-ul cea mai bună agenție de travel? Vom vedea :-).

Din același registru, dau tot mai frecvent pe internet peste liste de hoteluri care au apărut de-a lungul timpului în faimoase producții hollywoodiene. Ce părere aveți, vă tentează?

Pentru că am ajuns (iar) la hoteluri și, după cum bine știți dacă îmi citiți blogul cu regularitate, îmi cam place să trag la hoteluri deosebite în călătorii, iată câteva hoteluri recent inaugurate în lume, printre care se numără și Shangri-La din interiorul celei mai noi clădiri din peisajul londonez, The Shard. Că mi-am adus aminte, ah, ce Bird's Eye View am ratat la începutul lunii pentru că n-am avut inspirația să-mi fac rezervare din timp! :-(

Cred că între timp ați aflat care sunt cele mai neobișnuite hoteluri din lume. Ce părere aveți însă despre castelele europene folosite pe post de hoteluri? Mie una îmi cam fac cu ochiul!

Poate vă întrebați cum vor arăta camerele de hotel ale viitorului? Voila. 

Dar destul despre listele de hoteluri,nu mai avem timp să citim listele cu destinațiile anului 2013. Ca mâine vine luna martie și ele tot apar. Uite alta, pe mine mă atrag ultimele două propuneri :-).

În Azerbaidjan am ajuns, din fericire, însă nu prea v-am povestit nimic, deși m-a surprins tare plăcut. Până depășesc eu cu bine astenia de primăvară (bucureșteană), uite că nu sunt singura care am numai cuvinte de laudă pentru azeri.

Dacă v-ați săturat de vremea asta mohorâtă și visați la plaje, plaje și alte plaje, poate vă interesează niscaiva sugestii mai puțin costisitoare. O veni ea și vremea caldă până la urmă... dacă nu, mergeți voi după ea. Zanzibar, anyone?

na una-alta, eu plec la schi. Sper să nu mă înfig în vreun copac visând prea mult la asta. Oare mai e zăpadă la munte?   
 


4 comentarii:

  1. Cineva cu picioarele pe pamant as zice! Felicitari si speram sa ne tii la curent cu alte noutati.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Adr: Cu picioarele pe pamant si cu capul in nori... si asa as vrea sa stea lucrurile si in continuare :-P Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adriana Dascalu: Multumesc frumos, am avut o vreme de zile mari si am schiat si pentru cei doi ani qatarezi far' de zapada! :-P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe