19.8.12

Stai cu ochii pe cascadă la... Marriott Niagara Falls, Canada!




Lumea e mare, viața scurtă, resursele financiare limitate, însă din când în când merită să-ți permiți luxul de a sta la un hotel dintre cele pe care te-ai înfrâna să le alegi în mod obișnuit. Asta ne-am zis și noi cu puțin timp înainte de lunga călătorie spre Canada, iar norocul a intervenit favorabil cu o nesperată reducere a tarifelor de cazare fără de care cele trei nopți petrecute în Niagara Falls s-ar fi transformat neîndoios într-una singură. Cascada Niagara se află în mod sigur pe lista oricărui călător împătimit iar perspectiva unei camere cu priveliște asupra cascadei nu poate decât să sporească farmecul inegalabil al unei atracții naturale de un atare calibru. Acestea fiind zise am fi fost recunoscători să beneficiem de o cameră cu vedere la cascadă în orice hotel, oricât de obscur, din micuța localitate de la granița dintre Canada si SUA, așa încât vă imaginați fericirea care ne-a cuprins când am realizat nu doar că nu vom sta într-un hotel oarecare, ci ne vom număra chiar printre oaspeții privilegiați ai hotelului cu cea mai frumoasă priveliște din întreaga regiune! În topul celor mai tari hoteluri la care am stat vreodată în cei șapte ani de când călătoresc intens, Niagara Falls Marriott Fallsview Hotel & Spa ocupă un onorabil loc 3 despre care pot spune cu suficientă siguranță că nu sunt șanse să-i fie răpit prea curând...

Hotelul este situat peste drum de cascada Niagara și la doar 1 km distanță de Skylon Tower, turnul de observație înalt de 160 m - respectiv 236 m calculați de la poalele cascadei - din care puteți admira împrejurimile până hăt departe în Toronto (!). Dintre cele 432 camere spațioase cu ferestre pe măsura spectacolului de dincolo de ele, multe sunt dotate cu jacuzzi și șemineu, însă nu toate au vedere directă la cascadă, drept urmare ori vă mulțumiți cu imaginea apelor învolburate ale râului Niagara precipitându-se înspre buza cascadei, ori achitați un tarif mai măricel pe care însă sunt convinsă că nu îl veți regreta nicio clipă. E de la sine înțeles că nu lipsesc nici unele dintre acele minunate detalii care fac din orice sejur un dulce huzur: LCD, minibar, frigider, aer condiționat, internet wireless, uscător de păr, perie de pantofi, papuci, halate și tot soiul de produse de baie care mai de care mai înmiresmate.

Plusuri: 

-  Priveliștea. N-am să uit cât oi trăi imaginea cascadei luminate feeric dezvăluindu-ni-se în toată splendoarea-i nocturnă în întunericul de prim moment al camerei. Camera a fost concepută de așa natură încât să nu scapi nicio secundă cascada din ochi, fie că ești în pat, în zona de relaxare ori chiar în jacuzzi.

- Locația. Hotelul este atât de convenabil situat față de Niagara încât mai că ai impresia că dacă deschizi fereastra îți poți infuza pliculețul de ceai în aburii care se ridică din cascadă :)

- Micul dejun este copios iar sala de mese se bucură de aceeași priveliște fabuloasă asupra cascadei.

- Personalul hotelului este săritor și plin de bunăvoință. Dacă le faceți ochi dulci fetelor de la recepție aveți mari șanse să primiți o cameră la un etaj superior, mai ales dacă le îndrugați o poveste în care să apară cât mai des cuvintele: "romantic", "lună de miere", "doar 3 zile" și apoi arborați cel mai convingător zâmbet clipind galeș către soț. Bless me Father for I've sinned.

Minusuri:

- Produsele din minibar, în frunte cu apa plată, sunt înfiorător de scumpe, păzea! Aveți supermarket la doi pași, cărați apă pe șest în cameră, nu-i frumos, dar e sănătos si mai ales nu dăunează grav buzunarului.

Nu-i așa că n-ar fi rău să stați aici măcar o dată în viață, fie și numai pentru o singură noapte?


















9 comentarii:

  1. "Bless me Father for I've sinned!"
    ar trebui sa spunem si noi, daca am minti spunand ca nu ne-ar place sa privim Niagara asa, ca voi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Amalia & Mihai-Stefan CHIRCA: :-))) Si eu care speram sa va luati cu pozele si sa nu dati prea mare atentie faptului cu pricina! :-P

    RăspundețiȘtergere
  3. Am o gramada de poze cu cascada in toate pozitiile , de sus, de jos , de pe malul canadian , de pe cel american , parca ii aud zgomotul infernal ...si ma tot gandesc la ce pesti or fi pe Ontario si cum incearca ei sa urce contra curentului . Or reusi ?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Radu: Noi ne-am dus direct pe malul canadian pentru ca de acolo se vede cel mai bine, partea americana nu e asa spectaculoasa, dupa cum stii. Cat despre pesti, uite ca nu m-am intrebat una ca asta :-))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alexandra: Pai tu ai la dispozitie pretextul cu luna de miere acum, poti sa ceri orice :-D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alexandra: Ei as, eu mai profit si dupa 5 ani de la casatorie :-)))) Invata de la cei mai mari (si intelepti, lol) ca tine :-D

    RăspundețiȘtergere
  7. :))))
    Pai da, sa stii ca asa ne-a sfatuit si un croat intalnit acuma in luna de miere :P

    Voi profita deci :P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe