6.8.12

Bird's Eye View over... Atena



Ajuns în Atena te vei întreba, bunăoară, care este cel mai bun loc pentru a arunca orașului o privire de la înălțime. Vei studia, poate, ca și mine, cele două posibilități indicate în orice ghid de călătorie, și, amânând vizita mult așteptată la Acropole pe ziua următoare când - odihnit după drum - i te vei putea dedica în întregime, vei alege să îți tragi sufletul urmărind spectaculosul asfințit de soare de pe dealul Lycabettus. Te vei urca, după o scurtă trecere în revistă a numeroaselor suveniruri plasate strategic în calea-ți, în micuțul funicular galben nerăbdător a te depune în chiar vârful dealului înalt de aproape 300 m și vă veți avânta împreună în semiîntunericul întrerupt pe alocuri de blitz-ul ambițios al vreunui aparat foto. Odată ieșit la liman, vei rămâne, chiar și numai pentru o clipă, înmărmurit de priveliștea ce ți se va deschide în fața ochilor: căsuțele ce se întind disciplinat la picioarele tale, smochinii ale căror fructe își etalează, învăluite în aure de crepuscul, rotunjimile ispititoare, terasa cocoțată în vârf de stâncă, dealurile după care, istovit de propria-i strălucire, soarele se grăbește să se ascundă, modesta capelă a cărei albeață nepământeană concurează lumina lunii. Și până să prinzi de veste, lumina tainică a lunii și tăcerea pioasă a celor cu care împarți grandioasa priveliște îți vor înscrie în minte pentru vecie o feerie de trăiri dintre cele pe care numai călătoriile au darul de a le stârni într-un suflet rătăcitor...


Vedere de pe Acropole





Vedere de pe Lycabettus Hill



 






10 comentarii:

  1. Grecia...mi-e dor. Atena era frumoasa acum 5 sau 6 ani, cine-i mai numara :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot frumoasa-i si acum, dupa cum poti vedea :-) Am de gand sa-mi mai fac drum prin Grecia anul asta, sa vedem...

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa cum o prezinti tu , cu pozele tale reusite , pare a fi frumoasa Atena . Cred ca m-as incumeta sa o vizitez iarna . Vara , nu stiu de ce , nu cred ca m-as intinde la drum . Cand spun Atena ma gandesc la o caldura umeda , insuportabila vara .

    RăspundețiȘtergere
  4. @Radu: Este, este. Noi am fost in iunie si a fost perfecta vremea, calda, deloc inabusitoare sau umeda, cu vant super racoros si placut :-) Du-te sa vezi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Grecia este o tara superba cu o capitala impresionanta si plina de istorie. Pozele tale sunt foarte expresive si indeamna pe orcine sa mearga sa viziteze acest oras.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Calatorii de suflet: Daca reusesc asta nu pot decat sa ma bucur :-) Mai ales ca am tot citit pareri ale unuia sau altuia care afirmau ca "nu ai ce vedea" acolo..

    p.s. Bine ne-am gasit! :-P

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa Atena!Frumoase pozele..mi-e dor de aerul Greciei!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Cris-Mary: Multumesc! Te mai astept pe aici :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. superbe fotografiile! insenineaza o zi mohorata. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Adriana D: Multumesc! Sper sa nu mai ai parte de zile mohorate :-) Daca tine si de mine, ma bucur!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe