16.7.12

Bird's Eye View over... Saudi-Bahrain Bridge


Nu degeaba se spune că modul ideal de a vedea un oraș este cu un ghid de prin partea locului. De n-ar fi fost el cu siguranță am fi scăpat din vedere o atracție rară: Jisr al-Malik Fahd, podul rutier de 4 benzi și 25 kilometri lungime care leagă Bahrainul de Arabia Saudită și mai ales ocazia, probabil unică, de a-l studia cum se cuvine din turnul de observație înălțat la granița dintre cele două țări. Deși ideea proiectului luase naștere prin anii '50, podul, construit la inițiativa regelui saudit din acea vreme, a fost inaugurat abia în 1986 și a costat nu mai puțin de 800 milioane dolari. Din fericire urcarea în turn costă o nimica toată, 500 fils (jumătate de dinar), echivalent cu 1.33 USD. Priveliștea, în schimb, este neprețuită!    











2 comentarii:

  1. Chiar ma intreb daca e mare diferenta intre Qatar si Bahrain. Imi cer scuze daca is complet ignoranta, insa pt mine ce e pe acolo e ca o mare pata neagra ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Liliana: Nu esti ignoranta, inainte sa vin in Qatar nici macar nu stiam unde se afla pe harta, dupa cum am mai spus :-)

    Da, sunt diferente mari: Bahrainul este verde (incredibila atata verdeata in desert!) si muuult mai ieftin. Mai departe iti povestesc cand ne vedem :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe