15.6.12

Stai la... Scandic Front, Copenhaga - hotelul șic de lângă Nyhavn



Și iată că ai ajuns și la Copenhaga. De cum ai pus piciorul pe pavajul mărunt, cu aspect îngrijit, scăldat în lumina ce se revarsă cu generozitate atipică peste străzi și acoperișuri, presimți că nu va trece mult până ce te vei lăsa sedus - a câta oară? - la prima vedere de un oraș de la care nu te-ai fi așteptat în ruptul capului să emane atâta farmec și căldură. Totul în jur te îmbie la contemplație și relaxare: Clădirile sunt curate și luminoase, acoperișurile roșiatice ori cărămizii sub care dormitează trupurile robuste ale caselor îți fac cu ochiul, copacii tunși cu migală se lăfăie la tot pasul, îmbătați de propriul verde, apele canalelor șopotesc cu mii de glasuri, aerul proaspăt și răcoros îți face sângele să gonească prin vene, oamenii sunt frumoși de pică, atracțiile nenumărate, mâncarea apetisantă și... cât vezi cu ochii nici urmă de zgârie-nori. Ce-ar mai lipsi pentru ca fericirea să-ți fie deplină? Poate doar un hotel pe măsură, unul care să surprindă și să fie în stare să redea perfect spiritul unui oraș frumos, viu și vibrând de poftă de viață!

Hotel care nu doar că există, ci este și situat la o aruncătură de băț de Nyhavn, portul pitoresc și animat al Copenhagăi zugrăvit în mii de ipostaze pe cărțile poștale ce duc cu ele peste tot în lume faima orașului, dar și de faimosul restaurant Noma, cel care deține de vreo trei ani de zile recordul de cel mai bun restaurant din lume. Scandic Front, hotelul despre care trebuia să vă povestesc în sfârșit, are toate atuurile unui hotel pe care nu vei reuși să-l uiți cu una, cu două: camere spațioase, multe dintre acestea cu terase generoase și vedere la port, mobilate în culori vesele cu accente trăznite și dotate cu toate facilitățile - zonă de relaxare, TV cu ecran plat, seif, minibar, wi fi gratuit, consolă de jocuri video (de parcă ar avea cineva timp de ea), cafetieră, uscător de păr, halat de baie și papuci asortați, aer condiționat și dormitoare înzestrate cu perdele groase care să țină departe lumina năucitoare de la miezul nopții.

Plusuri:

- Locația, locația, locația. În buricul târgului, cu vedere la port și părculețul cu copaci disciplinați, într-o zonă deopotrivă însuflețită și liniștită.

- Personalul de la recepție - între noi fie vorba, parcă desprins din revistele de modă - este incredibil de drăguț și bine informat. Nu doar că am fost puși la curent cu evenimentele de neratat din perioada respectivă (deloc puține și cât se poate de interesante, de altfel, însă asta e cu totul altă poveste), dar ne-au și upgradat gratuit camera, astfel încât am avut vedere la port, o terasă imensă cocoțată sus deasupra vârfurilor copacilor, cu măsuță și scaune de culoarea limonadei, numai bună pentru a urmări apusul de soare, scară interioară (!) și un preafrumos dormitor la etaj. Ce să mai, să tot treci pe la recepție, să tot stai la un așa hotel!

- Original: Panoul din stânga recepției ("guest wall"), mâzgălit de oaspeții hotelului cu mesaje, inimioare, urări, mulțumiri și desene stângace.

Minusuri:

Nu știu cum se face, dar nu-mi amintesc nici unul!

















10 comentarii:

  1. Superb hotel, cu aer modern, chiar spre hish tech, asa! Sa stii ca te invidiez pentru ca vezi toate locurile astea grozave la care eu si multi altii doar visam. Distractie placuta si la cat mai multe calatorii reusite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ca are un aspect high tech si daca ti-a placut TIE e clar ca e deosebit. Stiu ca nu erai prea convinsa de recomandarea mea din Langenlois (hotelul modern din mijlocul viei)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adriana D: Multumesc mult, daca ne ajuta cine trebuie vor mai fi si altele reusite, in ceea ce ne priveste facem toate eforturile posibile in acest sens :-P

    RăspundețiȘtergere
  4. @Monica: Omul cat traieste tot experimenteaza, nu eram eu convinsa nici de Maldive si Seychelles si uite cum am ajuns sa suspin dupa ele :-)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place decorul camerelor dar cel mai si cel mai mult panorama! pozele de la apus

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alicee: Nu degeaba am facut o exceptie si le-am postat, de obicei cand scriu despre hoteluri nu pun poze decat din camera :-P Chiar a fost un apus frumos si un loc perfect pentru a-l vedea, in chiar mijlocul orasului!

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi place ideea celor de la hotel, cu Guest Wall.

    Nu-i aşa că, de cele mai multe ori, locurile spre care ezităm să mergem, din anumite motive, ne cuceresc poate cel mai mult?! Cel puţin, eu am aceste experienţe.

    Acum ştiu cui să-i cer sfaturi când o să mă pregătesc de Copenhaga :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mira: Mda, mi s-a intamplat destul de des in ultima vreme asa ca... never say never :-P

    RăspundețiȘtergere
  9. eu nu prin apusuri spectaculoase decat la mare! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. @Alicee: Eu le cam vanez, recunosc :-P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe