26.5.12

Bird's Eye View over... Seychelles


Seychelles. O mânuță de insule pierdute în imensitatea Oceanului Indian. Natură la superlativ, plaje sălbatice și cele mai spectaculoase apusuri de soare. Africa subecuatorială dintr-o altă perspectivă, fie ea și una parțial amăgitoare. Pe cât de mici, pe atât de surprinzătoare, insulele ți se lipesc pe dată de sufletul și așa peticit prefigurându-ți prețul usturător - intuit și acceptat însă de la bun început - al călătoriei: o altă despărțire sfâșietoare, un alt loc după care ești osândit să oftezi pe vecie, neștiind dacă vei mai avea șansa să îl revezi vreodată. Întoarsă de zece zile, încă mă întreb dacă a fost aievea sau doar închipuirea unei minți înfierbântate de soarele ce veghează neîndurător asupra Golfului Persic. Fotografiile, unica dovadă palpabilă, sunt ele însele iluzii, încercări înșelătoare de a fixa pe un suport durabil clipe ce pier ca fumul risipit de vânt în fața nesocotinței de a captura imposibilul.

Și totuși... Port încă pe piele atingerea arămie și efemeră a razelor seychelleze. Mai mult decât atât, în suflet port imagini dintr-o altă lume pe care vorbele, oricât de măiestrite, n-ar face decât să le nedreptățească...
















32 comentarii:

  1. Imi place foarte, foarte mult cum scrii! Si, din pacate, spun asta foarte, foarte rar :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Monica: Pai atunci ia te rog sa treci sa imi spui asta mai des pt. ca ma unge pe suflet si as fi ipocrita sa nu recunosc :-))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Robert: Ma bucur ca iti plac, chiar daca nu sunt "black and white" :-P

    RăspundețiȘtergere
  4. Reactia ta ma bucura, pentru si eu urasc ipocrizia. Te citesc cu placere, chiar daca nu comentez mereu, dar daca m-ai rugat asa frumos, o sa incerc sa ma fac observata mai des ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. ce frumoase sunt pozele :) pacat ca nu ai prins si un apus din acela formidabil!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alicee: Vezi ca iar ai chiulit si de pe blog si de pe Facebook? Am umplut pagina de FB de apusuri de soare din Seychelles, iar aici pe blog am pus chiar si un filmulet cu cel mai frumos apus pe care l-am vazut vreodata :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. of, cum naiba poti vedea atatea locuri incredibile ? te invidiez.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ramai treaz: Nerisipindu-mi eforturile - de orice natura - in nicio alta directie decat calatoriile :-) Si profitand si de niscaiva reduceri, cand si unde se poate...

    RăspundețiȘtergere
  9. mi se par f frumoase pozele, sper sa ajung si eu intr-o zi :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur, Claudiu, multumesc! :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Travel Light: Stii ca va spuneam eu ca s-ar putea sa ajung candva si pe acolo, dar sincer... n-am crezut asta cu adevarat pana ce nu am ajuns :-)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Apollo: :-P Nu zi asa ca mi se urca la cap :-))))

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt senzationale pozele Nab! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. alte poze geniale... iti multumesc :D

    RăspundețiȘtergere
  15. @Nabab: Multumesc! Ca de obicei, meritul e al locurilor :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Stoian Ciprian: Eu iti multumesc pentru aprecieri si vizita :-P

    RăspundețiȘtergere
  17. Pozele sunt superbe. In momentul de fata de-a dreptul te invidiez. Sper doar sa am si eu ocazia, candva, sa scriu despre un asemenea paradis tropical :P

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt convinsa ca Maldive si Seychelles ti-au deschis apetitul pentru insulele exotice si vei mai impartasi cu noi alte imagini superbe. Care sa fie oare urmatoarea destinatie spectaculoasa?

    RăspundețiȘtergere
  19. @Andra: Multumesc frumos, ma bucur ca iti plac. Where there's a will, there's a way, vorba proverbului, eu vreau sa cred ca vei reusi si iti tin pumnii vartos! :-D

    RăspundețiȘtergere
  20. @Monica: Sunt in plin proces de a imi rezerva urmatoarea vacanta si constat ca e cam tarziu si s-ar putea sa raman cu buza umflata, asa ca nici nu stii cata dreptate s-ar putea sa ai, daca ma enervez imi iau jucariile si mi le mut frumos pe-o insula consolatoare :-P

    RăspundețiȘtergere
  21. Si ce consolare dulce ai avea... :-)

    RăspundețiȘtergere
  22. @Monica: Eu sper totusi sa nu fie nevoie sa ma consolez, nu e de lepadat ce planuim :-P

    RăspundețiȘtergere
  23. iti multumesc pentru ca iti faci timp sa imparti amintirile tale cu noi si esti disponibila in a ne da mai multe detalii!!
    5 ore am citit pe blogul tau in special despre Asia si Africa. minunat!!
    am sa te rog la un moment dat sa ma ajuti cu niste infromatii, dar pana atunci iti multumesc din nou!
    cu drag Ioana

    RăspundețiȘtergere
  24. @Ioana G: Cu draga inima, eu iti multumesc pentru aprecieri si pentru timpul dedicat blogului meu! :-)

    RăspundețiȘtergere
  25. Seychelle....Maldive....un vis care sper sa devina si pentru mine realitate. Anul acesta ma marit iar luna de miere as vrea s-o petrec in una din cele doua destinatii. ai putea te rog sa-mi dai un sfat, o parere care ar merita mai mult vazuta?!
    Asptept cu interes parerea ta care mi-o poti lasa ca mesaj si pe FB tiza ta :) )
    cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  26. @Ioana G: Felicitari, spor la pregatiri si casa de piatra! :-) Cat despre intrebarea ta, am spus-o si imi mentin parerea: insulele Maldive sunt superbe, insa mie una mi-a placut mai mult in Seychelles. Mai ales ca, spre deosebire de Maldive unde depinzi de seaplane/barcute ca sa te misti intre insulite pentru a mai explora si alte locsoare ori plaje, in Seychelles poti inchiria masina (atentie, se conduce pe partea stanga!) si schimba plajele la fiecare 2-3 ore :-P Din majoritatea punctelor de vedere prefer Seychelles, asa incat - daca ai posibilitatea - acolo iti recomand sa iti petreci luna de miere.

    Va fi oricum memorabila orice ai alege, mult noroc! :-)

    RăspundețiȘtergere
  27. <3 Multumesc frumos de informatii si de urari. <3
    este o dilema foarte mare pentru mine alegerea aceasta...am inteles in schimb ca Seychelle este mai scumpa decat Maldive...
    cat despre condus pe partea stanga...am experimentat lucrul acesta pe o insulita in Thailanda deci nu ar fi o mare problema..
    Astept sa-mi confirmi si tu daca intr-adevar este mai scumpa Seychelle.

    succes si tie in a alege locurile de vizitat!!

    RăspundețiȘtergere
  28. @Ioana G: Am mai auzit teoria asta, insa mie mi s-a parut mai ieftin in Seychelles. Sau mai bine zis "mai putin scump", ca ieftin e un cuvant care nu prea isi are locul cand vorbim de aste doua destinatii de vacanta. In Seychelles am gasit mai multe hoteluri cu preturi ok, iar fata de Maldive unde esti obligat sa mananci la unul dintre resorturi (care au preturi pe masura), in Seychelles ai o mai mare mobilitate (sigur, daca ai masina inchiriata cum ti-am recomandat) si iti poti alege un local cu preturi mai de bun simt.

    Activitatile in schimb sunt infiorator de scumpe atat in Maldive cat si in Seychelles, fie ca e vorba de o plimbare cu barca, un fishing trip sau un zbor cu elicopterul/seaplane-ul :-(

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe